Skip to main content

Älgsafari

Vi får uppleva närheten av älgarna genom en safaritur in i parken med vackra omgivningar. Det kommer finnas möjlighet att både klappa och mata älgarna, då man sitter väl skyddad i vagnarna.

Sök resa

Övrig information

Valuta: Svenska kronor (SEK)

Avresetider/nedladdningsbart program: /upload/pdf/Algsafari2022.pdf
 

Vi reserverar oss för eventuella ändringar.

Dagsprogram

  • Dag 1. Hemorten - Virum Älgpark

    Vi lämnar vår hemort på morgonen och tar sikte på Virum Älgpark, som ligger ca 25 minuter från Vimmerby. När vi kommer fram börjar vi med förmiddagskaffe/smörgås. Nu är det dags att uppleva älgar i deras egen miljö genom att åka med på en guidad safaritur i parken som tar ca 40 minuter, vi åker i vagnar med tak och delvis öppna sidor så man har möjlighet att klappa och mata älgarna. Man sitter väl skyddat och vid dåligt väder är det inga problem.

    När vi känner oss nöjda fortsätter vi färden till Fredensborgs Herrgård där vår lunch för dagen väntar. Här baseras menyerna på närproducerad mat med de bästa råvarorna från våra lokala producenter, odlare och leverantörer.

    Vacker beläget vid Storebro Damm, ligger en skeppssättning med 40 av de vackraste visorna och psalmerna från 1900-talet in blästrade. Här får vi musikunderhållning ni kan sjunga visorna tillsammans eller bara njuta av utsikten över sjön. Nu styr vi kosan hemåt, uppehåll för eftermiddagskaffe/smörgås blir det på Café Columbia där Kisa Emigrantmuseum ligger på övervåningen som är ett av Kisas äldsta hus. Museet berättar om bygdens tidiga emigration med start 1845 av bonden Peter Cassel och flera andra levnadsöden och visar byggnaden unika historia som apotek och emigrationsbyrå. Caféet öppnades 1921 av Dorothea Florén som återvände till Sverige från Amerika.

Avgångar & priser

AvresaHotellLediga platserfrån pris

Augusti 2022

2/8 Mer än 8860:-Boka
Resekalender
20/5Puttgarden BorderShopfrån 895:-