Almunecar 10 dagar

Landskapet här är spektakulärt, den mäktiga bergskedjan Sierra Nevada reser sig i bakgrunden av den 8 mil långa kustremsan som med sina 320 soldagar om året lockar mången frusen nordbo. Tack vare det subtropiska klimatet är faunan här mycket mer spännande än på någon annan del av Solkusten. Häng med på en härlig resa till flamencons och sangrians soldränkta land! 

 

 

Dagsprogram

 • Dag 1. Hemorten - Almuñécar

  Lagom till lunchtid anländer vi vårt hotell i Almuñécar. I väntan på att alla rum ska bli klara för incheckning passar vi på att avnjuta en gemensam lunch och därefter tar vi våra rum i besittning. En stunds vila innan vi syns till middagen. Frukost och middag serveras alla dagar på hotellet. Bienvenidos!

 • Dag 2 - 9. Almuñécar och Costa Tropical

  Utvilade och stärkta av hotellets frukost upptäcker vi tillsammans med vår reseledare Almuñécars lockelser och sevärdheter. Vi vandrar genom gamla stans virrvarr av gränder, njuter av de vackra kakelklädda husfasaderna och låter oss imponeras av det moriska Castillo de San Miguel beläget högt upp på en av alla höjder som omger staden varifrån man har imponerande utsikt över hav och land. Papegojan är Almuñécars symbol och papegojparken Loro Sexi rakt nedanför borgen är stadens stolthet.

  Vårt hotell har ett inbjudande poolområde men ligger också bara några minuters promenad från stranden. Pool och eller hav valet är ditt!
  Med sin över 3000-åriga historia, långa sandstränder, subtropiska klimat, vänliga invånare och lugna tempo har Almuñécar massor att erbjuda sina besökare. Även dess omgivningar lockar så under våra dagar här gör vi olika utflykter.

  Málaga Andalusiens vackra huvudstad och Pablo Picassos födelsestad ligger bara en timmes bilfärd österut utmed kusten. Under vår sightseeing ser vi bland annat den berömda tjurfäktningsarenan Plaza de toros de la Magueta, romerska amfiteatern, den pampiga Catedral de la Encarnación som ännu inte blivit färdigställd och mycket mer. Tid på egen hand för att flanera på den numera upprustade och livliga hamnpromenaden Muelle
  och avnjuta en äkta spansk tapaslunch blir det också, i Malaga är det alltid nära till en tapasbar. Givet har Malaga förärat sin store son med ett museum men här finns också ett Centre de Pompidou och flertalet andra museer för dig som vill njuta av den vackra konsten. Ca 15 mil heldagstur.

  Frigiliana ”den vita byn” har blivit utsedd till en av Spaniens 34 vackraste byar där den klättrar längs bergväggen ovanför Nerja. Denna by med sitt moriska arv, vitkalkade hus, smala slingrande gator och ändlösa trappor måste besökas för att förstå vidden av dess charm och skönhet. Tillbaka ner till ”Europas balkong” Nerja besöker vi vad man tror är Europas största grottor. Detta gigantiska grottlandskap var bebott under förhistorisk tid och upptäcktes av några pojkar på 1950-talets slut. Här finns världens största stalaktit ett naturens konstverk. Det har tagit moder jord ofattbara fem
  miljoner år att ”arrangera” detta praktverk av stalaktiter och stalagmiter som en mänsklig konstnär inte ens kan drömma om att komma i närheten av att skapa.

  Las Alpujarras är ett bergsområde som sträcker sig utmed Sierra Nevadas sydsluttning med sitt hisnande vackra landskap kluvet av strömmande vatten genom dalgångar och raviner blandat med fruktodlingar i terrasser på bergssluttningarna. I folkmun kallas detta område ofta för Andalusiens köksträdgård. Bland de många byar belägna i området besöker vi den lilla söta byn Pampaneira mest känd för sina handvävda färgglada mattor. I en av Spaniens högst belägna bergsbyar Trevélez tillverkas enligt gamla hantverks-traditioner och utan tillsatser en typ av Serranoskinka som här på en höjd av 1436 m.ö.h. lufttorkas i minst 23 månader. En ”smakfull” souvenir att köpa med hem…
  Under den arabiska eran var Alpujarra centrum för landets silkesproduktion men efter Emiratets fall kom området att fungera som fristad för den arabiska befolkningen innan de fördrevs av de kristna makthavarna. Flera byars namn och husens arkitektur minner ännu om den arabiska tiden. Ca 21 mil heldagstur

  Missa inte Flamenco, denna extravaganta och passionerade dans som uppkom i Andalusien för nästan 500 år sedan ger uttryck för den andalusiska själen. Vår reseledare tipsar vart dom bästa uppträdanden äger rum. Spansk marknadsdag är bara ett måste så under fredagsförmiddagen rekommenderas en promenad till El Baratillo. Håll i plånboken!

 • Dag 10. Almuñécar - Hemorten

  Så var det dags att säga ”Hasta luego” och lasta in bagaget för transfer tillbaka ut till flygplatsen. Åter på Arlanda i Stockholm väntar vår Kanalbuss för att köra oss hem sista biten.