Skip to main content

Baltikum 7 dagar

En fascinerande resa i österled väntar oss! Tillsammans får vi uppleva trevlig shopping i charmiga städer, beundra ståtliga slott, medeltida murar, tinnar och torn på vår resa genom Estland, Lettland och Litauen. Vi besöker alla tre länders mångfacetterade huvudstäder – Tallinn, Riga och Vilnius. Ta del av ett smörgåsbord av upplevelser i våra baltiska grannländer under denna härliga bussresa!

Sök resa

Program

Dag 1. Hemorten - Stockholm

Vi åker från våra hemorter mot Stockholm och Värtaterminalen där vi checkar in på Tallink Siljas färja som ska ta oss över till Estlands huvudstad Tallinn. Vi intar en gemensam middag och har sedan resten av kvällen till att fylla med vad vi själva önskar.

Dag 2. Tallinn

Vi intar en stärkande frukost ombord innan vi anländer till Tallinn, en av Europas mest välbevarade medeltidsstäder! Här möter vi upp en lokalguide som ska ta oss runt i denna livliga huvudstad så vi får bekanta oss lite med omgivningarna. Vi besöker stadens gamla del för att verkligen få uppleva Tallinn till fullo. Här promenerar vi omkring bland kullerstensgränder, pastellfärgade hus, medeltida torn och gamla kyrkor. Eftermiddagen är fri för egna strövtåg och shopping av bland annat estniska hantverk – Tallinn har allt som krävs för en lyckad dag! Gemensam middag serveras på hotellet.

Dag 3. Tallinn - Riga 

Efter frukost är det dags att lämna Tallinn. Vi reser utmed Östersjökusten och besöker den lilla kuststaden Pärnu, som med sina vidsträckta vita sandstränder med grunt vatten och ”den bästa solen i Estland” lockar till sig många långväga turister. Vi fortsätter resan och anländer snart till Riga för att checka in på vårt centralt belägna hotell Radisson Blu Latvija Conference & Spa. På kvällen intar vi en välsmakande middag på Restaurant Lido till musik och dans under en Folkloreshow.

Dag 4. Riga - Vilnius 

Frukost serveras på hotellet. Idag ska vi fördjupa oss i Lettlands fantastiska huvudstad Riga! Med lokalguide upplever vi sevärdheter som Svenskporten, Gamla Torget och Frihetsmonumentet. Vi får en inblick i Rigas historia samt njuta av fantastisk arkitektur från många olika tidsepoker. Det blir tid för lunch innan vi lämnar Riga och fortsätter söderut. Vi passerar gränsen till Litauen, men innan vi når Vilnius ska vi titta på en av landets främsta men även märkligaste platser – Korskullen. Denna religiösa kulle pryds av massvis av kors där vissa endast är några centimeter stora, medan andra är flera meter höga. Ingen vet exakt hur länge kullen har funnits eller hur många kors som trängs på den, men platsen är i dag en symbol för både tro och motstånd. Väl framme i Vilnius checkar vi in på vårt hotell och intar en gemensam middag på kvällen.

Dag 5. Vilnius

Vi njuter av en god frukost för att därefter möta upp en lokalguide och se oss omkring i Litauens kosmopolitiska huvudstad, även kallad ”Nordens Jerusalem” och ”De många kyrkornas stad”. Gamla Stan är en av de största i Europa och här förkovrar vi oss bland de främsta sevärdheterna som bland annat Gediminastornet och Katedraltorget. Det kommer även att finnas tid över till att göra egna strövtåg i staden. Gemensam middag serveras på hotellet.

Dag 6. Vilnius - Riga

Efter frukost checkar vi ut från vårt hotell och styr åter mot Riga. På vägen dit gör vi ett stopp vid slottet Rundale Palace, som är det mest kända barockslottet i Lettland. Byggnationen pågick under 1730-talet och ritades av arkitekten Bartolomeo Rastrelli som ett sommarresidens för Ernst Johann von Biron, hertigen av Kurland. Slottet är prytt med en så kallad fransk trädgård, en arkitektonisk disposition av gröna plantor som visar konst och natur i kombination. Parken breder ut sig på slottets södra sida och Rastrelli projekterade den samtidigt som slottsbyggnaden. Här går vi en intressant rundvisning, ges tillfälle att njuta av den vackra parken och bjuds även på en läcker lunch. Efter detta tar vi plats i bussen igen och fortsätter mot Riga där vi kliver ombord på färjan som skall ta oss tillbaka till Sverige.

Dag 7. Stockholm - Hemorten

Frukost serveras ombord innan vi anländer till hamnen i Stockholm. Med bussen färdas vi på snabba vägar till respektive hemort och har många fina minnen i bagaget, 
tänk vad det finns mycket att upptäcka i dessa baltitiska länder!

Övrig information

Avresetider/nedladdningsbart program: /upload/pdf/Baltikum2020.pdf
 

Resans pris inkluderar del i 2-bäddshytt insides. Önskar du boka en utsideshytt ber vi dig kontakta kontoret: 011-590 70 så skickar vi en förfrågan om detta till rederiet. Observera att det tillkommer ett hyttillägg för denna hyttkategori.
 

Valuta: Euro (€)
 

Vi reserverar oss för eventuella ändringar.

Avgångar & priser

AvresaHotellLediga platserfrån pris
4/5Logi Baltikum 7 dagarMer än 87 920:-Boka

Hotell

Logi Baltikum 7 dagar
Park Inn by Radisson Central Tallinn http://www.radissonblu.com Radisson Blu Latvija Conference & Spa Hotel http://www.radissonblu.com Amberton Cathedral Square Hotel Vilnius http://www.ambertonhotels...
Resekalender
1/2En värsting till systerfrån 1 695:-