Skip to main content

Barcelona 6 dagar

Vi välkomnar alla på vår 6-dagars flygresa till Barcelona – Kataloniens huvudstad och Spaniens näst största stad! Boendet är i Calella på den vackra Costa Brava-kusten norr om staden. Barcelona är en världsstad som erbjuder det mesta – enastående kultur, otrolig arkitektur, sol och bad, fantastisk gastronomi och självklart fotboll i världsklass. På dagarna strosar man gärna längs La Rambla som är stadens mest kända gata. Där finns både uteserveringar och köpcentrum. Under resans gång får vi även lära känna Barcelonas omgivningar och den vackra kusten norr om staden. Hjärtligt välkomna!

Sök resa

Program

Söndag 22 september: Vi flyger till Barcelona

Vi samlas under morgonen i Skärblacka, Linköping, Norrköping och Nyköping för busstransfer till Arlanda Flygplats. Vi flyger med Norwegian Air International med avgång kl. 12:35 direkt till Barcelona. OBS! Det ingår ingen mat på planet men man kan köpa enklare mackor, wraps och dryck ombord. Vid ankomst till Barcelonas flygplats kl. 16:00 hämtar vi upp vårt bagage och samlas utanför tullområdet där vår spanska buss väntar för att köra oss norrut mot Costa Brava-kusten. Efter en dryg timmes färd checkar vi in på det nyrenoverade och fina Hotel Kaktus Playa i badorten Calella. Senare på kvällen serveras middag i hotellets restaurang, där även vin och vatten ingår till maten.  Efter en lång dag längtar nog många till en god natts sömn.

Måndag 23 september: Barcelona och Torres vingård

Frukost intas på hotellet innan vi ger oss iväg på resans första utflykt kl. 09:00. Vi möter nu vår duktiga lokalguide Carmen Rios Sanchez. Carmen är uppvuxen i Göteborg och pratar svenska som en göteborgare! Hon är med oss som guide under hela vistelsen i Spanien. Vi åker med buss in till Barcelona och börjar vår rundtur i staden. Vi besöker områdena Les Corts, Camp Nou, Palacia Nacional, Montjuich med Olympiastadion och Palau Sant Jordi. När det är lämpligt stannar vi till för en kortare fikapaus vid utsiktsplatsen Mirador del Alcalde. Efter denna intressanta förmiddag kör vi söder- och västerut mot Villafranca del Peñedes. Katalonien står idag för ungefär 25% av landets totala vinproduktion. Här framställs viner av många olika slag och gemensamt för dem alla är att de håller mycket hög kvalitet. Vi besöker först Jordi och Katy’s restaurang, Ca la Katy. Här serveras vi en utsökt hemlagad 3-rätters lunch med gott Penedés vin, och om vädret tillåter, avnjuter vi den under skuggan av fina mullbärsträd. Efter denna välsmakande måltid åker vi till de välkända Bodegas Torres som ägs utav familjen Torres, femte generationen, och representeras av Miguel A. Torres. En videofilm tar oss tillbaka i historien och berättar om familjen och utvecklingen av Torresvinerna. Vi får en intressant introduktion i vinets historia, lära oss lite om Kataloniens vindistrikt samt följa druvans spännande process till vin. Vi får en behaglig tur med ett litet tåg genom de vackra omgivningarna och besöker La Catedral del vino, vinets katedral, en mycket speciell upplevelse. Vi får se fermenteringstankarna och upptappningssektionen. Vi avslutar vårt besök med provsmakning av två olika sorters vin och får även köpa med oss viner från Torres-butiken. Sedan lämnar vi Torres och vänder tillbaka till Calella för att avsluta dagen med middag på hotellet, självklart även i afton med vin och vatten till maten.

Tisdag 24 september: Salvador Dali och medeltida staden Besalú med lunch i Empuriabrava

Efter frukost bär det iväg till Salvador Dali’s födelsestad Figueras och hans fantastiska museum. Det blir en djupdykning i Dali’s surrealistiska och bisarra värld. Hans unika personlighet och stil präglar all konst samt hela byggnaden i sig. Ett extremt roligt museum att utforska och enligt Dali själv ”– Jag försöker skapa fantastiska ting, magiska ting, drömlika ting. Världen behöver mer fantasi. Vår civilisation är alltför mekanisk. Vi kan göra det fantastiska verkligt och då blir det verkligare än det som faktiskt existerar.” Besöket blir en sann upplevelse! Vi avnjuter en härlig lunch i kanalstaden Empuriabrava – Spaniens Venedig, och vänder därefter nosen västerut mot Besalú som är en av Kataloniens vackraste medeltida städer. Besalú hade under medeltiden en stor och viktig judisk koloni med stort inflytande. Judarna stängdes in i ghetton under den spanska inkvisitionen. I Besalú har man gjort upptäckten av en befintlig Mikwa, ett judiskt badhus, som är unikt i Spanien. Vi strosar runt i byn och provar den lokala likören Ratafia innan vi vänder tillbaka till hotellet lagom till middagen.

Onsdag 25 september: Ledig dag i Calella för sol och bad eller andra strövtåg i staden

Sovmorgon för dem som önskar. Hela dagen är ledig till egna strövtåg! Sol och bad om vädret tillåter, eller bara ta en promenad i staden eller längs stranden. Gemensam middag serveras på hotellet.

Torsdag 26 september: Barcelona i Gaudis fotspår, middag och vattenspelet ”La Font Mágica”

Förmiddagen är ledig till egna aktiviteter. Efter lunch på hotellet beger vi oss tillbaka till vackra Barcelona, staden med över 2 000 år lång och innehållsrik historia. Den medeltida arkitekturen finns fortfarande bevarad i Ciutat Vella. Vi påbörjar stadsrundturen med att upptäcka en av Europas modernaste stadsdelar, distriktet Sant Marti som även kallas Kataloniens Silicon Valley. Ett innovativt högteknologiskt affärsområde med många intressanta arkitektoniska byggnader som erbjuder fantastiska kontraster från jugendstil till avantgarde. Turen fortsätter till katedralen La Sagrada Familia av den berömde katalanske arkitekten Antonio Gaudi. Vi stannar här för att beskåda dess vackert utsmyckade fasader och fängslas av en underbar blandning av natur och arkitektur. Fortsätter sedan till Triumfbågen som var den officiella ingången i den första internationella världsutställningen i Barcelona år 1888. Tar oss vidare till hjärtat av Barcelona och den vackra boulevarden Paseo de Grácia. Här får vi se Casa Batlló och La Pedrera, två fantasifulla hus av Antonio Gaudí. Båda är inskrivna i Unesco’s världsarvslista. Innan middagen njuter vi av en promenad i de vackra gotiska kvarteren med den fina katedralen La Seu och stadens politiska centrum, torget Plaza Sant Jaume med rådhuset Ayuntament och regeringshuset Palau de la Generalitat. Dessutom får vi ett par timmar på egen hand att promenera på La Rambla – den mest kända gatan i Barcelona. Kvällens höjdpunkt blir en trevlig och god paella-middag i Olympiahamnen, för att senare ta oss till vackra Plaza España och avsluta kvällen med ett fantastiskt skådespel av ljus, musik och vatten vid fontänen La Font Mágica. Även på denna utflykt har alla sinnen stimulerats och vi vänder tillbaka till Calella med många fina minnen.

Fredag 27 september: Båttur på Costa Brava-kusten till Tossa de Mar innan hemresan

Efter frukost checkar vi ut från vårt hotell. Vi åker med bussen till Costa Bravas inkörsport Blanes. Här stiger vi ombord på båten till Tossa de Mar, romarnas Turissa. Det blir en härlig tur längs med den vackra kusten Costa Brava, en fantastisk kust som man bör uppleva från havet! Kusten är explosiv med vacker natur av korkekar, strandtallar och pinjeskog som täcker bergsformationerna med djärva stup ned mot havet. Den fina vegetationen är fylld med dofter av rosmarin, timjan och lavendel. Titt som tätt ser vi mindre badstränder, mysiga badvikar med kristallklart azurblått vatten som bjuder in till ett härligt dopp. Vi njuter av Tossa – Marc Chagalls blåa paradis. Den vitryska konstnären tillbringade somrarna år 1933 och 1934 i Tossa de Mar. La Vila Vella, ”den gamla staden”, tar oss tusen år tillbaka i tiden. Efteråt blir det en god och smakfull lunch med gott vin från trakterna hos Joan och Montse på Restaurang Bahia som grundades år 1954. Mätta och belåtna åker vi vidare med bussen till Lloret de Mar för att avsluta utflykten med ett trevligt besök på Bodega Paratge. Här får vi provsmaka lantviner, sherry, likörer, goda katalanska lufttorkade korvar, härlig skinka samt goda får- och getostar. Den goda anjovisfyllda oliven och den söta spanska mandel- och honungnougaten kan man inte avstå. Det lär bli extra trevligt i bussen när vi så småningom påbörjar resan mot flygplatsen. Vårt direktflyg med Norwegian Air Shuttles avgår kl. 20:10 till Arlanda Flygplats och vi beräknas landa kl. 23:45. Efter att ha fått vårt bagage kör vår buss oss tillbaka till våra hemorter under natten och vi tackar för en härlig resa till Medelhavets sensommar!

Övrig information

Avresetider/nedladdningsbart program: /upload/pdf/Barcelona2019.pdf
 

Resebagage: 2 kolli incheckat bagage á max 20kg /per person, handbagage max 10kg /per person
Läs mer om regler för ditt bagage på: http://www.norwegian.se
 

Valuta: Euro (€)
 

Vi reserverar oss för eventuella ändringar.

Karta

Avgångar & priser

AvresaHotellLediga platserfrån pris
22/9Hotel Kaktus PlayaMer än 811 700:-Boka

Hotell

Hotel Kaktus Playa
Hotel Kaktus Playa http://www.hotelkaktusplaya.es
Resekalender
24/5Puttgarden BorderShopfrån 780:-