Skip to main content

Berlin 5 dagar

Följ med oss till storstaden Berlin och upplev en stad i ständig förändring! Oavsett om det är shopping, konst, historia eller mat och dryck som intresserar har Berlin ett stort urval att erbjuda. För att få bästa möjliga upplevelse av vår vistelse låter vi en lokalguide visa oss runt en av dagarna. Det går även att boka till en mycket vacker och prisvärd kanaltur i Spreewald för den som önskar.

Sök resa

Program

Dag 1. Hemorten - Berlin

Vi åker från våra hemorter via Jönköping där vi tar en rast någonstans i Småland. Färden fortsätter sedan ner mot Helsingborg där vi tar färjan över till Helsingör. Vi färdas genom Danmark och når Gedser där vi tar en ny färja över till Rostock. Resan går vidare mot slutmålet Berlin och vårt hotell. Vi checkar in och gör oss ”hemmastadda”.

Dag 2. Berlin

Frukost serveras på hotellet. Sedan ger vi oss ut på en stadsrundtur med lokalguide för att bekanta oss med staden. Guidningen varar i ungefär 3 timmar. Efter denna har vi eftermiddagen öppen för egna upptåg och kan fylla den med vad vi själva önskar. Framåt kvällen tar vi plats i bussen, vid överrenskommen tid, för att avsluta dagen med en rundtur i ett vackert upplyst Berlin.

Dag 3-4. Berlin

Frukost serveras på hotellet och därefter har vi dessa dagar till att på egen hand utforska staden. OBS! De som har bokat kanalutflykten åker till Spreewald under dag 4 (läs mer om detta under "övrig information").

Dag 5. Berlin - Hemorten

Efter frukost är det dags att ta farväl av Berlin för denna gång. Vi styr mot Rostock för att ta färjan över till Gedser. Väl i land fortsätter vi genom Danmark mot Helsingör för att ta nästa färja över till Helsingborg. Vi styr bussen norrut och efter ett stopp på lämpligt ställe för rast når vi slutligen våra hemorter.

Övrig information

Avresetider/nedladdningsbart program: /upload/pdf/Berlin2019.pdf
 

Tillval av utflykt:
Kahnfahrt i Spreewald inkl. lunch
Pris: 270:- /pp

Information om utflykten:
Vi får uppleva en otroligt vacker natur och omgivning när vi tar plats i en utav områdets hundratals pråmar och ger oss ut på vår ”kahnfahrt”. Detta område är känt för den så kallade ”Spreewaldgurkan” som vi kommer att få smaka på och även få möjlighet att köpa med hem. Turen varar i ca. 4 timmar och inkluderar även lunch på restaurang Wotschofska.
 

Valuta: Euro (€)
 

Vi reserverar oss för eventuella ändringar.

Karta

Resekalender
24/5Puttgarden BorderShopfrån 780:-
31/5Puttgarden BorderShopfrån 780:-
7/6Puttgarden BorderShopfrån 780:-
14/6Puttgarden BorderShopfrån 780:-
3/7Legoland 3 dagarfrån 3 920:-