Skip to main content

Bohuslän 3 dagar

Under denna somriga resa får vi chansen att uppleva västkustens bästa sida med sitt salta vatten, hänförande skärgård, natursköna miljö och läckra skaldjursdelikatesser – inte undra på att det av många kallas för ”bästkusten”! Bland blankspolade klippor, fiskelägen, färska räkor och kustsamhällen tar vi del av fantastiska Bohuslän. Vi bor på trevliga Bohusgården Hotell & Konferens som ligger vackert vid Uddevallafjorden vars restaurang och terrass bjuder på en avkopplande utsikt.

Sök resa

Program

Dag 1. Hemorten - Smögen - Uddevalla

Vi lämnar våra hemorter och färdas via Jönköping där vi tar en rast för bensträckare någonstans i Småland. Fortsätter sedan västerut mot den stora bad- och fiskeorten Smögen, en av Sveriges mest välkända och populära sommardestinationer! Här är vattnet som saltast och klarast och vindarna som friskast. På denna pittoreska ö upplever vi en unik miljö bland mysiga små gränder med hus från 1800-talet och natursköna vackra vyer. I området på och kring Smögenbryggan finns ett stort utbud av butiker som säljer allt från kläder och smycken till inredning och böcker. Det finns även gott om krogar där det serveras färska skaldjur, bland annat de rikskända Smögenräkorna, och andra lokala läckerheter. Passa på att njut av en måltid på någon av de trevliga uteserveringarna, ta en kopp kaffe eller bara svalka dig med en glass i solen.

Vid överrenskommen tid tar vi plats i bussen igen för att bege oss mot Uddevalla och Bohusgården Hotell & Konferens där vi på kvällen blir serverade en gemensam middag.

Dag 2. Utflykt till Strömstad och Nordkoster

Idag gör vi en utflykt till lilla charmiga Strömstad som under sommartid invaderas av turister – liksom oss! Mestadels är det med svenska och norska besökare. Turisterna lockas, utöver handel och småstadscharmen, av havet och Kosteröarna. Det avgår båtar regelbundet till de charmiga Nord- och Sydkoster som är Sveriges västligaste öar med fast befolkning. Öarna och Kosterhavet som omger dem är nationalpark och havet artrikast i landet. Vi besöker Nordkoster som bäst lämpar sig för ett kortare besök med sin enastående natur och trevliga caféer, krogar samt badvikar.

Vi återvänder sedan till vårt hotell för att avsluta dagen med en gemensam middag i gott sällskap.

Dag 3. Uddevalla - Marstrand - Hemorten

Efter frukost packar vi in våra saker och oss själva i bussen för att styra mot Marstrand – Sveriges seglarstad nummer ett! Här möts vi av båtar av alla slag, mysiga trähus bland små gränder och prång och fantastisk havsutsikt. Högst upp på ön tronar Carlstens Fästning som ett vakande öga. I över 300 år har den väldiga väktaren skyddat den lilla trästaden nedanför. Vi gör ett besök här och bjuds då på en rundtur där vi får lära oss om fästningens spännande historia. Efter detta ges vi tid till att strosa rund på egen hand innan det är dags att bege oss hemåt igen. Vi gör ett stopp på lämpligt ställe för rast innan vi slutligen når våra hemorter och tackar för denna gång.

Övrig information

Avresetider/nedladdningsbart program: /upload/pdf/Bohuslan2020.pdf
 

Valuta: Svenska kronor (SEK)
 

Vi reserverar oss för eventuella ändringar.

Avgångar & priser

AvresaHotellLediga platserfrån pris
17/7Bohusgården Hotell & KonferensMer än 82 995:-Boka

Hotell

Bohusgården Hotell & Konferens
Bohusgården Hotell & Konferens http://www.bohusgarden.se
Resekalender
17/6Tipspromenad i Sörsjön (Katrineholm)från 100:-