Skip to main content

Budapest 6 dagar

Hjärtligt välkomna till sensommarens 6-dagars resa med flyg som går till Budapest – Ungerns huvudstad och en av Europas vackraste och livligaste städer! Budapest, även kallad Donaus pärla, bjuder på trevliga avenyer och praktfulla byggnader, spännande shopping till förmånliga priser, charmiga caféer och småaffärer, restauranger med goda smaker och flera sevärdheter. Dessutom är september en perfekt tid att besöka staden. Följ med och upplev denna så vackra stad mitt i Europa!

Sök resa

Program

Söndag 8 september: Vi flyger till Budapest och åker direkt på stadsrundtur

Vi samlas under tidig morgon i Skärblacka, Linköping, Norrköping och Nyköping för busstransfer till Arlanda Flygplats. Vi flyger med Norwegian Air Shuttle med avgång kl. 08:30  direkt till Budapest.  Vid ankomst kl. 10:40 hämtar vi upp vårt bagage och samlas vid transferbussen där vår svensktalande lokalguide Rita Horváth väntar. Rita kommer att vara med oss under hela vår vistelse i Budapest. Vi åker först till en trevlig restaurang för en enklare lunch. Därefter börjar vår stadsrundtur i Budapest, metropolen med sina två miljoner invånare och som är Ungerns hjärta. Det är en förtrollande stad med magnifika byggnader och vackra omgivningar. Varifrån man än betraktar staden – vare sig det är från berg eller kullar, från broar eller kyrktorn – är den alltid annorlunda, men ändå lika bländande vacker! Det är lätt att förstå varför Ungerns huvudstad står på UNESCO:s världsarvslista. Framåt kvällen checkar vi in på Hotel Hungaria City Centre och serveras middag i hotellets restaurang.

Måndag 9 september: Budapest, vingårdsbesök och båttur på Donau

Efter frukost kommer vår guide Rita Horváth tillbaka till hotellet.  Vi fortsätter rundturen i Budapest och ser många av stadens sevärdheter som t.ex. Mattiaskyrkan, slottshöjden, citadellet, saluhallen, parlamentet, stadsparken med Vajdahunyadslottet och Szechényibadet. Efter rundturen åker vi ut på landet och kommer till Etyek i vindistriktet Etyek-Buda där vi serveras dagens lunch och får även provsmaka ett flertal viner. Väl tillbaka i Budapest gör vi en båttur på Donau innan vi så småningom återvänder till vårt hotell för middag.

Tisdag 10 september: Utflykt till Pusztan med hästuppvisning och csárda-lunch

Idag åker vi på en mycket intressant heldagsutflykt. Pusztaslätten täcker en ganska stor del av Ungerns yta och var från början fruktbar betes- och odlingsmark. På den turkiska tiden fördrevs bebyggarna och byar samt gårdar skövlades. Jorden utarmades och under århundraden var Pusztan ödemark med flockar av hästar, får och nötkreatur som drevs omkring av olika herdefolk. Kecskemét är huvudort i regionen, och är känt som centrum för den ungerska fruktodlingen. Vi passar på att äta lunch på en äkta Csárda. Först bjuds det på Barackpálinka, det berömda aprikosbrännvinet, och pogácsa som är små ungerska ostbullar. Csárda var ett värdshus på Pusztan där herdar och czikós, ungerska cowboys, kunde stanna för att äta, dricka, dansa och övernatta. Vi känner tydligt av den gamla Pusztaromantiken i atmosfären och bjuds på traditionell mat och underhållning av zigenarmusik. Vi får också vara med om en härlig ryttarshow med vackra rashästar ridna av skickliga ungerska ryttare. Vid beräknas vara tillbaka i Budapest under eftermiddagen och får då lite ledig tid i staden innan vi promenerar till en närbelägen restaurang för kvällens middag.

Onsdag 11 september: Ledig dag med kvällsutflykt

Idag har vi en ledig dag framför oss. Breda avenyer sträcker sig genom den stora och livliga staden. Váci Utca är huvudshoppingstråket, en lång gågata mellan saluhallen och torget Vörösmarty tér. Europas största saluhall, en attraktion i sig, erbjuder oss besökare en mängd spännande smaker och dofter. Här kan man spendera några timmar och uppleva mat och dryck från landets alla hörn. Något som många gör är att besöka ett av flera termalbad i staden. Vid kl. 18:00 åker vi med bussen ut till den kända restaurangen Borkatakomba för att uppleva ungersk festglädje med zigenarmusik, aprikossnaps, olika sorters vin och förstås mustig gulasch! Dessutom bjuds det på folkloreunder-hållning av högsta klass med dans och sång. Bussen tar oss tillbaka till hotellet ungefär kl. 22:30.

Torsdag 12 september: Szentendre och Donaukröken

Efter frukost tar Rita med oss på en ny intressant utflykt.  Vi åker först till Szentendre, en av Ungerns mysigaste städer som har bibehållt sin 1700-talsprägel med kullersten och smala gränder. Här kommer vi både hus och folk nära när vi promenerar runt på egen hand. Vi fortsätter sedan vidare till Donaukröken där mäktiga Donau kröker sig 90 grader och viker av söderut mot Budapest. Uppe på höjderna finns restaurang Nagyvillám där vi serveras en rejäl 3-rätters viltlunch bestående av jägarsoppa, hjortstek, stekt äpple med jordnötter i vaniljsås, två glas vin, mineralvatten och kaffe!  Efter denna herrgårdsmåltid är det dags att bege sig tillbaka till Budapest. Vi har resten av dagen ledigt till egna strövtåg.

Fredag  13 september: Tillbaka mot Sverige

Efter frukost packar vi väskorna och kl. 12:00 beger vi oss till flygplatsen i vår transferbuss för att  checka in på Norwegians direktflyg tillbaka mot Stockholm. Vi landar på Arlanda Flygplats runt kl. 17:10 och efter att vi har fått vårt bagage kör vår buss oss tillbaka till våra hemorter.

Övrig information

Avresetider/nedladdningsbart program: /upload/pdf/Budapest2019.pdf
 

Resebagage: 2 kolli incheckat bagage á max 20kg /per person, handbagage max 10kg /per person
Läs mer om regler för ditt bagage på: http://www.norwegian.se
 

Valuta: Forint (HUF)
 

Vi reserverar oss för eventuella ändringar.

Karta

Avgångar & priser

AvresaHotellLediga platserfrån pris
8/9Hotel Hungaria City CentreMer än 810 950:-Boka

Hotell

Hotel Hungaria City Centre
Hotel Hungaria City Centre http://www.danubiushotels.com
Resekalender
24/5Puttgarden BorderShopfrån 780:-