Skip to main content

Champagne - Alsace 8 dagar

Romantiska Champagne – den enda platsen i världen där man tillverkar äkta champagne! I Alsace ”porten till Frankrike” möter vi ett av Europas vackraste områden. Här varvas det flacka landskapet längs Rhen med de bergiga Vogeserna och den ena vinodlingen avlöser den andra. Vi sjunger vinets lov, kopplar av och förtjusas på en vinresa för livsnjutaren spetsad med lyxig champagne!

Sök resa

Program

Dag 1. Hemorten - Bremen

Resan börjar i våra hemorter tidig morgon. Vi rullar söderut genom vårt avlånga land och intar ett stopp på lämpligt ställe för möjlighet till frukost och bensträckare. Fortsätter sedan till Helsingborg där vi tar färjan över till Helsingör. Härifrån reser vi genom Danmark till Rödby och tar nästa färja till Puttgarden i Tyskland. I snabb takt passerar vi hansestäderna Lübeck och Hamburg för att slutligen nå Bremen och vårt övernattningshotell där en gemensam middag och bäddade sängar väntar.

Dag 2. Bremen - Reims

Dagen börjar med frukost på hotellet. Därefter intar vi våra platser i bussen för att resa mot Frankrike och Reims – katedralens och champagnens stad! Innan vi når den franska gränsen måste vi först färdas ett stycke till i Tyskland och även passera genom Belgien. På lämpliga ställen stannar vi för rast. Framåt kvällen når vi Reims och checkar in på vårt hotell där dagen avslutas med en välsmakande middag.

Dag 3. Reims

Reims är huvudstaden i Champagne, distriktet där den välkända bubblande drycken framställs. I trakten finns det flera kända champagnehus och vi ska besöka ett av dem för att bekanta oss lite närmare med tillverkningen, självklart ska vi även provsmaka de gudabenådade bubblorna! Gemensam middag serveras på hotellet på kvällen. 

Dag 4. Reims - Colmar

Stärkta av hotellets frukost tar vi plats i bussen för att åka vidare till Alsace, regionen som samlar det bästa av Tyskland och Frankrike i ett! Colmar, den charmiga huvudorten i Alsace, blir vårt ”hem” under dagarna här. Vi checkar in på hotellet och under kvällen serveras en gemensam middag i dess restaurang. Varför inte ta en promenad i den medeltida stadskärnan och upptäcka den romantiska korsvirkesidyllen där kvarteret ”Lilla Venedig” är det mest omtalade!

Dag 5-6. Colmar

Vi har nu ett par dagar framför oss att utforska denna vackra region Alsace med sina böljande vinodlingar och pittoreska korsvirkesidyller. Trakten präglas av sin historia som gränsbygd mellan Tyskland och Frankrike samt av sina utsökta viner. Vinodling har långa traditioner här och redan under medeltiden hade vinerna från regionen ett mycket gott rykte. Vi besöker vinodlare och provsmakar deras viner, äter gott och njuter av tillvaron!

Dag 7. Colmar - Hamburg

Det har blivit dags att ta farväl av Colmar och Alsace för denna gång och ta sig tillbaka in i Tyskland. På snabba vägar färdas vi norrut till Hamburg och tar rast där det passar längs vägen. Väl framme på vårt övernattningshotell väntar middagen och våra rum.

Dag 8. Hamburg - Hemorten

Efter frukost tar vi plats i bussen för vår resas sista etapp. Vi åker norrut till färjeläget i Puttgarden och via färja till Rödby återser vi Danmark som passeras i all hast. I Helsingör väntar nästa färja för att ta oss hem till Sverige igen. Vi gör ett stopp för bensträckare och möjlighet till något att äta innan vi tillslut når våra hemorter med bagaget fyllt av härliga semesterminnen!

Övrig information

Avresetider/nedladdningsbart program: /upload/pdf/ChampagneAlsace2020.pdf
 

Valuta: Euro (€)
 

Vi reserverar oss för eventuella ändringar.

Avgångar & priser

AvresaHotellLediga platserfrån pris
27/9Logi Champagne - Alsace 8 dagarMer än 810 680:-Boka

Hotell

Logi Champagne - Alsace 8 dagar
Atlantic Hotel Universum http://www.atlantic-hotels.de Hotel Mercure Reims Centre Cathedrale http://www.accorhotels.com Best Western Grand Hotel Bristol http://www.bestwestern.com Leonardo Hotel Hambu...
Resekalender
17/7Puttgarden BorderShopfrån 795:-