Skip to main content

Dalsland 4 dagar

Trots landskapets ringa storlek så rymmer det oändligt mycket. Djupa skogar, glittrande vatten, branta berg, bördiga slätter och en lång kust mot vårt innanhav Vänern. Tvärs igenom flyter Dalslands kanal, en blå pulsåder som med endast 12 kilometer grävd kanal binder samman stora och små sjöar till ett 25 mil långt förtrollande vattenparadis. 

Sök resa

Övrig information

Avresetider/nedladdningsbart program: /upload/pdf/Dalsland4dgr2022.pdf

Valuta: Svenska kronor (SEK)

Vi reserverar oss för eventuella ändringar.

Dagsprogram

 • Dag 1. Hemorten - Dals Långed

  Vi lämnar våra hemorter på morgonen och efter fikapaus i Västergötland når vi Dalsland och spännande Dals Rostock lagom för lunch på Kroppefjälls gamla sanatorium. Kerstin Ljungqvist tar emot och berättar om kurortens historia, de stora odlingarna av medicinalväxter och utvecklingen till vad det är idag. Vi besöker det återuppbyggda stationshuset i miniatyr, örtagården och ateljén innan vi åker till Baldersnäs Herrgård. Här installerar vi oss för tre nätter. Gemensam middag alla kvällar i Herrgårdsbyggnaden.

 • Dag 2. Bengtsfors och Åmål

  Vi börjar dagen med storslagen utsikt från Majberget i Bengtsfors. Här ligger västra Sveriges största friluftsmuseum med stugor hitflyttade från olika delar av Dalsland. Halmens hus och dess hantverksbutik tarvar också ett besök innan vi åker vidare till Dalslands enda stad – Åmål. Efter en gemensam rundtur i centrum blir det tid att på egen hand utforska denna vackra stad vid Vänerns strand. Åter till Baldersnäs sen eftermiddag.

 • Dag 3. Dalslands Kanal och Håveruds berömda akvedukt

  Fram på förmiddagen går vi ner till herrgårdens brygga för att kliva ombord på vår passagerarbåt som skall ta oss med på en av Europas vackraste vattenvägar – Dalslands Kanal! Vi glider fram genom smala kanaler och slussar, över sjöar och slutligen den berömda akvedukten i Håverud. Ombord serveras vi en välsmakande lunch. I Håverud stiger vi i land och får tid att strosa runt på egen hand. Något som kan vara värt ett besök är det lokala fiskrökeriet och glasblåseriet. Innan vi åker tillbaka till Baldersnäs besöker vi den över 400 år gamla träkyrkan i Skållerud vid sjön Nären.

 • Dag 4. Dals Långed - Hemorten

  Så var det dags att checka ut från vackra Baldersnäs. Innan vi lämnar Dalsland besöker vi Ekholmens Gård och rummet där Karl XIV Johan övernattade vid sina resor mellan Stockholm och Oslo. Kaffe och Klengås, en dalsländsk specialitet, blir det också innan avfärd. Returen går över norra sidan av Vänern.

Karta

Avgångar & priser

AvresaHotellLediga platserfrån pris

Augusti 2022

1/8Baldersnäs HerrgårdMer än 86 150:-Boka

Hotell

Baldersnäs Herrgård
Baldersnäs Herrgård
Baldersnäs Herrgård http://www.baldersnas.eu
Resekalender
1/7Puttgarden BorderShopfrån 895:-