Skip to main content

Drömmarnas Toscana 12 dagar

Det finns platser som genom tiderna förtrollat världen så mycket att vem du än frågar så känner man genast igen den oavsett om man på egen hand har haft möjligheten att stifta bekantskap med ”kändisen” eller ej, precis så är det med Toscana – en av Italiens vackraste och kanske mest kända regioner! I Siena och Florens beundrar vi de gamla mästarna och på landsbygden möter vi vinodlande bönder med gamla traditioner. Tusentals människor får ljuv musik i öronen bara de hör namnet Toscana!

Sök resa

Övrig information

Nedladdningsbart program: /upload/pdf/DrommarnasToscana12dgr2023.pdf
 

Avgångstider:
04:55   Oxelösund Järnvägsstation              
05:10   Nyköping Brukslagarvägen              
05:40   Skärblacka Eskilsvägen 23                
06:00   Norrköping Resecentrum C3-C6     
06:35   Linköping Fjärrbussterminal            
07:00   Mjölby McDonald’s
07:25   Ödeshög Östgötaporten                            
08:05   Jönköping M2 (Eurostop) 
 

Valuta: Euro (€) 
 

Vi reserverar oss för eventuella ändringar.

Dagsprogram

 • Dag 1. Hemorten - Lübeck

  Vi åker söderut och längs vägen genom Småland stannar vi på lämpligt ställe för bensträckare och möjlighet till något att äta. Fortsätter sedan till Helsingborg där vi tar färjan över till Helsingör. På snabba vägar tar vi oss genom grannlandet Danmark till Rödby där nästa färja väntar på att få ta oss till Puttgarden i Tyskland på Fehmarns nordkust. Nu är det inte långt kvar till vårt övernattningshotell i utkanten av Lübeck. Incheckning och gemensam middag på hotellet.

 • Dag 2. Lübeck - Ulm

  Efter en god natts sömn och med en stärkande hotellfrukost i magen tar vi återigen plats i vår fina buss. Nu färdas vi söderut på fina tyska vägar och passerar bland annat kända städer som Hamburg, Hannover, Göttingen, Fulda och Würtzburg. Till slut når vi vårt hotell i Ulm där vi blir serverade en gemensam middag innan vi lägger huvudet på kudden och drömmer förväntansfullt om morgondagen.

 • Dag 3. Ulm - Montecatini Terme

  Vi intar frukost på hotellet och rullar sedan vidare ner genom Europa. Passerar den tysk-österrikiska gränsen och fascineras av det vackra alplandskapet förbi ”Tyrolens huvudstad” Innsbruck, vidare in i Italien genom Sydtyrolen och det natursköna området vid Gardasjön tills vi slutligen når resans destination – drömmarnas Toscana! Här är landskapet förförande vackert och präglas av vinodlingar, olivlundar, stora fält med tobaksblommor, fina historiska städer och små orter med hälsobrunnar och termiska bad. Vi bor i den historiska staden Montecatini Terme med källor från 1300-talet och de största termerna i hela Italien. Gemensam middag serveras på hotellet samtliga kvällar under vår vistelse.

 • Dag 4-6. Utflyktsdagar

  Under dessa dagar skall vi uppleva Toscana med alla våra sinnen! Vi åker till Florens som var Europas kanske mäktigaste stad under 1400-talet med ett otroligt rikt konst- och kulturliv, i Siena upplever vi Piazza del Campo som sägs vara ett av världens vackraste torg där även de berömda hästkapplöpningarna går av stapeln varje år och när vi besöker Pisa får vi se det välkända lutande tornet. Givetvis måste vi också provsmaka de goda vinerna och den utsökta olivoljan från trakten, vilket vi gör på Fattorio il Poggio i Montecarlo.

 • Dag 7. Montecatini Terme

  Frukost serveras på hotellet. Denna dag har vi sedan helt fri för egna strövtåg i staden! Här finns trendiga restauranger, intressanta teatrar, vackra byggnader och goda shoppingmöjligheter. Varför inte besöka Montecatini Alto, den gamla medeltida staden uppe på berget, dit du anländer med en 100 år gammal tågbana och bjuds på en spektakulär utsikt över Montecatini Terme. Eller vill du kanske hellre njuta av olika behandlingar i en avslappnad och frodig miljö på något av de populära kurbaden? Valet är helt och hållet ditt!

 • Dag 8. Montecatini Terme - Verona

  Efter fantastiska dagar med många intryck och härliga minnen i bagaget säger vi tack och farväl till Montecatini Terme och beger oss norrut igen. Under eftermiddagen når vi resans nästa mål – Verona, staden där legenden om Romeo och Julia föddes! Här kan man besöka både Julias balkong och beskåda den fina amfiteatern från romartiden där ”De tre tenorerna” uppträtt. Efter några timmar åker vi till vårt hotell i utkanten av staden som har ett härligt poolområde man kan njuta av. Vi checkar in och intar en gemensam middag.

 • Dag 9. Utflykt till Venedig

  Idag väntar oss en heldagsutflykt till den romantiska och mytomspunna staden Venedig med Markusplatsen, Dogepalatset, Marco Polos palats, Rialtobron, gondolerna och det välkända glaset från Murano. Efter en upplevelserik dag återvänder vi till vårt hotell i Verona där middagen väntar.

 • Dag 10. Verona - Ingolstadt

  Vi intar frukost för att sedan packa bussen och påbörja vår resa hemåt. Vi åker förbi städer som Trento och Bolzano på vår väg mot de italienska alperna och via Brennerpasset kommer vi till Österrike. Sedan passerar vi Innsbruck och fortsätter genom Tyskland tills vi når vårt övernattningshotell i Ingolstadt. Gemensam middag serveras på hotellet.

 • Dag 11. Ingolstadt - Güstrow

  Efter frukost återtar vi våra platser i bussen och kör på snabba vägar upp genom Tyskland. Dagens etapp går till den charmiga staden Güstrow som med sina fina korsvirkeshus och magnifika renässansbyggnader anses vara en av de vackraste städerna i Mecklenburg. Vi checkar in på vårt hotell och serveras resans sista gemensamma middag.

 • Dag 12. Güstrow - Hemorten

  När vi har vaknat och stärkt oss med en läcker frukostbuffé fortsätter vi sista biten hem. Vi tar färjan från Rostock till Gedser, susar igenom Danmark i all hast för att ta nästa färja från Helsingör till Helsingborg. Med svensk mark åter under hjulen rullar vi sista sträckan till våra hemorter. Vi tackar varandra för denna gång och hoppas på återseende!

Avgångar & priser

AvresaHotellLediga platserfrån pris

September 2023

22/9Logi Drömmarnas Toscana 12 dagarMer än 816 420:-Boka

Hotell

Logi Drömmarnas Toscana 12 dagar
Logi Drömmarnas Toscana 12 dagar
Golden Tulip Lübecker Hof - Boende i unik byggnad beläget utanför stadskärnan - Frukostpaviljong i glas med utsikt mot trädgården - Italiensk restaurang https://luebecker-hof.goldentulip.com Intercity...
Resekalender
9/6Kielkryssning 3 dagarfrån 2 495:-