Skip to main content

En värsting till syster

Nu kommer äntligen feelgood-musikalen ”En värsting till syster” till Sverige! En gudomligt rapp, rolig och musikalisk komedi baserad på den storsäljande filmen ”Sister Act” från år 1992 med Whoopi Goldberg i huvudrollen. Musikalen nominerades i USA till fem Tony Awards bland annat för bästa musikal och naturligtvis bästa musik. Den medryckande musiken står kompositören Alan Menken för, flerfaldig Oscarsvinnare och känd som mannen bakom många av Disneys största hits. I denna svängiga klostermusikal har han skapat ett radband av hits som spänner från 70-tals disco i Barry White anda till perfekt finstämda ballader. Självfallet innehåller också musikalen en rejäl dos klappvänlig power gospel! Denna föreställning bevisar än en gång att sjungande nunnor definitivt hör hemma på de stora musikalscenerna.

Sök resa

Program

Bussen startar från våra hemorter och går mot huvudstaden Stockholm. Väl framme intar vi en 2-rätters middag på restaurang för att sedan bege oss till China Teatern och se föreställningen.

Vår hemresa sker direkt efter det att föreställningen är slut och alla har samlats i bussen.

Övrig information

Nedladdningsbart program: /upload/pdf/Envarstingtillsyster.pdf
 

”Discodivan Deloris van Cartier (Gladys Del Pilar) drömmer om att bli en ny Donna Summer, men istället blir hon oväntat vittne till ett brutalt mord,  iscensatt av sin oberäknelige ”pojkvän”, klubbägaren Curtis Jackson (Karl Dyall). Polisen Eddie Souther (Kim Sulocki) övertalar Deloris att vittna mot Curtis och lovar henne i gengäld en helt ny och skyddad identitet fram till rättegången. Vad Deloris inte förväntat sig är att hennes nya identitet är som nunna i det sällsynt stränga och påvra klostret Queen of Angels där Abbedissan (Suzanne Reuter) styr med järnhand. Men inte ens Abbedissan kan undgå att oroas över det faktum att nunnekören under ledning av Syster Maria Lazarus (Charlott Strandberg) låter så illa att antalet besökare vid gudstjänsterna närmar sig noll, vilket i praktiken hotar hela klostrets existens. Deloris ser sin chans att visa vad hon går för som musiker och lyfter med hjälp av den ständigt optimistiska Syster Maria Patrick (Birgitta Rydberg) kören till himmelska höjder. Ibland hamnar nunnornas power gospel farligt nära de alltmer populära discorytmerna och det är verkligen inte alls vad Abbedissan tänkt sig. En maktkamp utspelar sig inne i klostret samtidigt som Curtis Jackson och hans gäng börjar ana var polisen gömt Deloris. Vad Curtis dock inte räknar med är det starka systerskap som råder i klostret och som även Deloris blivit en uppskattad del av. För när alla systrarna släpper loss sina stämmor tillsammans – då kan allt hända! ”
 


Observera att avresa 1 februari är matinéföreställning med start kl. 15:00.
Observera att avresa 27 mars är kvällsföreställning med start 19.30 och är en fredag.

Valuta: Svenska kronor (SEK)
 

Vi reserverar oss för eventuella ändringar.

Avgångar & priser

AvresaHotellLediga platserfrån pris
1/2 Fullt1 695:-Fullt
AvresaHotellLediga platserfrån pris
27/3 Mer än 81 695:-Boka