Skip to main content

Flensburg med Römö och Sylt 4 dagar

Flensburg är en livlig hamnstad som har vackra omgivningar med sandstränder och skogar. Som gränsstad till Danmark har Flensburg också blivit en populär shoppingstad med stora varuhus och affärscentrum. Staden har en speciell atmosfär, påverkad av närheten till öppet vatten och en härlig blandning av tyskt och danskt. Vi har på denna resa en heldagsutflykt på den danska ön Römö samt den tyska ön Sylt med dess säregna natur.

Sök resa

Program

Dag 1. Hemorten - Flensburg

Vi åker från våra hemorter med en kortare rast någonstans i Småland. Fortsätter ner mot Helsingborg och tar färjan över till Helsingör. Väl i Danmark åker vi via Storebaelt Bron till ön Fyn och vidare mot Flensburg i Tyskland. Här checkar vi in på vårt hotell och intar därefter en välsmakande 3-rätters middag på Mäder’s Restauration.

Dag 2. Öarna Römö och Sylt

Frukost serveras på hotellet. Idag ger vi oss ut på en heldags-utflykt till de Nordfrisiska öarna i Vadehavet. Först åker vi till den danska ön Römö, som är ett paradis för den som gillar sol och bad, och sedan till den tyska ön Sylt – lekplatsen för Tysklands jetset! Här få vi se de speciella husen, sanddynerna och klitterna. I Westerland, öns enda stad, stannar vi ett par timmar för att flanera på den populära stranden, promenera bland butikerna på gågatorna och kanske smaka lite av havets läckerheter till lunch. Via ett ”biltåg” lämnar vi Sylt för att återkomma till det tyska fastlandet. Gemensam middag intar vi denna kväll på Hansens Brauerei.

Dag 3. Flensburg

Efter en stärkande frukost på hotellet ger vi oss ut på en stadsrundtur med lokalguide. Flensburg har en spännande historia som växelvis dansk och tysk stad vilket vi får lära oss mer om när vi promenerar genom mysiga gränder i innerstan. Efter rundturen har vi några timmar till att upptäcka staden på egen hand. Vi åker sedan till något av de stora varuhusen strax utanför Flensburg för lite shopping innan vi återvänder till hotellet. Resten av dagen är fri för egna aktiviteter.

Dag 4. Flensburg - Hemorten

Efter frukost är dags att styra hemåt. Vi tar oss över Stora Bältbron och åker vidare till Helsingör där vi tar färjan till Helsingborg. Färden fortsätter norrut och efter en rast på lämpligt ställe, någonstans i Småland, når vi våra hemorter.

Övrig information

Avresetider/nedladdningsbart program: /upload/pdf/FlensburgmedRomoochSylt2019.pdf
 

Valuta: Euro (€) och Danska kronor (DKK)
 

Vi reserverar oss för eventuella ändringar.

Karta

Avgångar & priser

AvresaHotellLediga platserfrån pris
29/8Ramada FlensburgMer än 84 595:-Boka

Hotell

Ramada Flensburg
Ramada Flensburg http://www.wyndhamhotels.com
Resekalender
19/7DIGGILOO 2 dagarfrån 2 995:-