Skip to main content

Hannover & Goslar i juletid

Hannover erbjuder ett flertal julmarknader och är ett ”Eldorado” för alla julälskare. Den traditionella och historiska julmarknaden breder ut sig i kvarteren runtom Marknads-kyrkan i gamla stan med de övriga inom räckhåll. Vid foten av de omtyckta Harzbergen och dess skogar ligger den medeltida kejsarstaden Goslar, ”rik” och oemotståndlig.  

Sök resa

Övrig information

Avresetider/nedladdningsbart program: /upload/pdf/HannoverGoslarijuletid4dgr2021.pdf

Valuta: Euro

Vi reserverar oss för eventuella förändringar.

Dagsprogram

 • Dag 1. Hemorten – Hannover

  Tidig morgon ger vi oss i väg och lagom när dagsljuset tar över gör vi uppehåll för frukostfika i Småland. Via färjorna Helsingborg-Helsingör och Rödby-Puttgarden når vi piraternas ö Fehmarn som vi skyndsamt lämnar för att ta sikte på Niedersachsens huvudstad Hannover. Vi anländer vårt centralt belägna hotell under kvällen. Gemensam middag på hotellet. Ca 74 mil från Jönköping.

 • Dag 2. Hannover

  Mercure Hotel Mitte ligger endast en kort promenad från kvarteren där de omfattande julmarknaderna breder ut sig. En höjdpunkt bland de olika marknaderna tycker många är den ”Finska julbyn” med lappkåta och specialiteter som rökt lax och ”glögi”. Om inte de över 150 julpyntade bodarna eller hantverkare i historiska kläder givit dig tillräckligt med inspiration till julklappar så erbjuder Hannover shopping i världsklass. Specialbutiker och gallerior allt inom promenadavstånd.

 • Dag 3. Goslar

  … en gång rik på silver och koppar som utvanns ur Rammelsberg i över tusen år, idag som ett av Tysklands världsarv rik på besökare. Med sina korsvirkeshus, vackra rådhus och spännande historier bjuder Goslar in i till en alldeles ljuvlig julmarknad med upplyst granskog, brinnande facklor, ljuv musik och doftande läckerheter. Ca 17 mil

 • Dag 4. Hannover - Hemorten

  Efter några härliga dagar är det dags att åka hemåt och fortsätta förberedelserna inför julen. Vi åker tillbaka samma väg som vi kom och sen kväll är vi åter i våra hemorter och önskar alla en fortsatt riktigt God Jul och på återseende! Lika många mil hem.

Karta

Avgångar & priser

AvresaHotellLediga platserfrån pris

December 2021

2/12Mercure Hotel Hannover MitteMer än 84 190:-Boka

Hotell

Mercure Hotel Hannover Mitte
Mercure Hotel Hannover Mitte
Mercure Hotel Hannover Mitte https://all.accor.com/hotel/5391/index.en.shtml
Resekalender