Skip to main content

Helsingborg 2 dagar

Helsingborg kulturstaden vid vattnet! Här inrättades Sveriges första stadsteater med fast ensemble, filantropen Henry Dunker som än idag genom sina fonder stöder kulturlivet i denna vackra hamn- och studentstad levde och verkade här, ett rikt studentliv tack vare Lunds Universitets fakulteter i den gamla "galoschan", eget konserthus med symfoniorkester, Wallmans salonger och mycket mer ståtar denna vackra och historiska stad med. Följ med på en Kul Tur där vi Turar, njuter av konst och trädgård, äter gott och dricker kaffe - en riktig Kulturresa!

Sök resa

Övrig information

Avresetider/nedladdningsbart program: /upload/pdf/Helsingborg2dgr2021.pdf

Valuta: Svenska kronor (SEK)

Vi reserverar oss för eventuella ändringar.

Dagsprogram

  • Dag 1. Hemorten - Råå - Helsingborg

    Vi lämnar våra hemorter på morgonen och efter fikapaus i Småland anländer vi det historiska fiskeläget Råå utanför Helsingborg. Här äter vi gemensam lunch ute på piren och hör berättelsen om hur Magnus Stenbock drev danskarna på flykt. Vi möter honom återigen inne på torget i Helsingborg där han står staty. Om torget, det berömda tornet Kärnan, Milles Sjöfartsgudinna, kaffets betydelse och mycket mer hör vi under vår promenad genom stan. Incheckning och en stunds vila på Clarion Grand Hotel, ett av Helsingborgs mest klassiska hotell med unik historia och atmosfär.
    Kvällen och den gemensamma middagen blir på klassiskt Helsingborgsmanér – vi turar!

  • Dag 2. Helsingborg - Fredriksdal - Hemorten

    Med byggandet av Dunkers Kulturhus positionerade sig Helsingborg som fullvärdig kulturstad i Öresundsregionen. Om dess vackra och prisbelönta arkitektur, dess innersta ”Smyckeskrinet” och breda kulturutbud hör vi av guiden under husvisningen. Ett besök i utställningarna och kanske en kopp kaffe innan vi sätter oss i bussen och åker till Fredriksdals herrgård. Här tar vår guide med oss på en spännande och intressant vandring genom unika miljöer med byggnader och trädgårdar som återger den skånska natur- och kulturhistorien. Gemensam lunch och sen blir det tid att utforska Fredriksdal på egen hand innan vi lämnar Skåne för den här gången.

Karta

Avgångar & priser

AvresaHotellLediga platserfrån pris

September 2021

6/9Clarion Grand Hotel HelsingborgMer än 82 490:-Boka

Hotell

Clarion Grand Hotel Helsingborg
Clarion Grand Hotel Helsingborg https://www.nordicchoicehotels.se/hotell/sverige/helsingborg/clarion-grand-hotel-helsingborg...
Resekalender
6/8BorderShop Puttgardenfrån 795:-