Skip to main content

Höga Kusten med Birka Cruises 3 dagar

Välkommen på en unik kryssning till Höga Kusten och Härnösand! Längs Norrlandskusten mellan Härnösand och Örnsköldsvik finns världens högsta kustlinje, djupa vikar, branta berg och gröna skogar. Här får du uppleva den vackra Norrlandskusten både från land- och sjösidan. Det går även att boka till spännande utflykter i land för den som önskar.

Foto: Birka Cruises / Nils Bjuggstam

Sök resa

Program

Dag 1. Hemorten - Stockholm

Vi åker från våra hemorter och styr bussen mot Stadsgårds-terminalen i Stockholm där vårt kryssningsfartyg väntar. Väl ombord seglar vi sakta ut från vår kära huvudstad och rakt in i sommarkvällen. Det råder härlig stämning uppe på soldäck med trevlig underhållning. Vi inleder resan med en läcker 3-rätters middag som står uppdukad i Compagniet. Efter detta är det dags för ”Captain’s cocktail” där befälhavaren bjuder på en nöjes- och befälspresentation till ett glas mousserande vin. Kvällen fortsätter sedan med mer underhållning och dans.

Dag 2. Höga Kusten med strandhugg i Härnösand

Vi vaknar upp i Härnösand – Höga Kustens sydligaste kuststad. Fartyget ligger endast ett stenkast från centrum med dess bevarade trähus och båtliv.

Vill du uppleva ännu mer av unika Höga Kusten kan du boka till trevliga utflykter ledda av kunniga guider (läs mer om detta under "övrig information").

På kvällen väntar en välsmakande 3-rätters middag medan vi seglar inomskärs under fyra timmar från Härnösand genom Sannasundet till Höga Kustenbron, via Ulvön och Trysundaön upp till Skagsudde.

Dag 3. Stockholm - Hemorten

Vi tillbringar vår sista kryssningsdag till havs. Passa på att delta i aktiviteterna ombord, shoppa till taxfreepriser, koppla av på soldäck eller unna dig en härlig behandling i spa-anläggningen. Varför inte ta det lugnt en stund i utomhusjacuzzin med utsikt över Stockholms skärgård och inloppet till Stockholm innan vi är tillbaka vid Stadsgårdskajen, förhoppningsvis många upplevelser rikare!

Övrig information

Avresetider/nedladdningsbart program: /upload/pdf/HogakustenmedBirkaCruises2019.pdf
 

Åldersgräns: 23år
 

Hyttillägg:
2-bäddshytt utsides (Seaview Standard): 650:- /pp
2-bäddshytt utsides (Seaview Komfort): 900:- /pp

Priset inkluderar del i 2-bäddshytt insides (Cabin Standard)

Enkelhytt på förfrågan (vänligen kontakta kontoret för bokning av detta: 011-590 70).
 

Måltidspaketet består av:
Dag 1. ”Captains cocktail”, 3-rätters middag exkl. dryck kl. 17:30
Dag 2. Frukostbuffé, 3-rätters middag exkl. dryck kl. 17:30
Dag 3. Brunch
 

Utflykter:

Höga Kustens historia och Wendelas kakkalas
Historievandring med nedslag i olika tider och platser! En dag på Västernorrlands friluftsmuseum som startar för 10 000 år sedan och avslutas med stort kaffekalas i 40-talsanda ackompanjerat av musik från vevgrammofon.
Tid: 3 timmar
Pris: 625:- /pp

Stadsvandring och utsikt från Vårdkasberget
Lär känna Härnösand! Vi tar del av stadens historia, byggnader och människorna som levt och verkat i staden genom tiderna. Efter vandringen åker vi till Vårdkasbergets topp med milsvid utsikt över stad och hav.
Tid: 3 timmar och 30 min
Pris: 525:- /pp (inkl. lunch)

Världens nordligaste whiskydestilleri
Vi testar de gyllene dropparna hos High Coast Distillery som ligger vid den mäktiga Ångermanälvens mynning. Vi tar del av Ådalens historia, med flottningen och sågverket i fokus, men också de dramatiska händelserna 1931.
Tid: 5 timmar
Pris: 995:- /pp (inkl. lunch och wiskyprovning)

Hemsö fästning: bomber, granater och spioner
Djupt nere i berget på Hemsön finns Sveriges bäst bevarade försvarshemlighet, ett underjordiskt fort från kalla krigets dagar. Hör den spännande historien om Hemsö Fästning, vars uppgift var att stoppa främmande fartyg.
Tid: 3 timmar och 30 min
Pris: 745:- /pp (inkl. lunch)

Högakustenbron och lokala smaker
Vi besöker porten till världsarvet, den ståtliga Högakustenbron som är ett av Sveriges högsta byggnadsverk. Dagen bjuder på lokala specialiteter och hantverk, Sandöbron, historiska händelser i Ådalen och fika i 50-talsmiljö.
Tid: 4 timmar
Pris: 695:- /pp (inkl. lunch och fika)

Världsarvet Höga Kusten
Höga Kusten har världsrekord i landhöjning som har skapat en unik skärgårdsmiljö av vikar, laguner och sjöar. Vid Skulebergets fot får vi veta mer om världsarvet och från toppen av berget upplever vi en lokal lunch och den magnifika utsikten.
Tid: 5 timmar
Pris: 745:- /pp (inkl. lunch och fika)

Hernö Gin
Sveriges första och världens nordligaste renodlade ginproducent. Känn doften av enbär hos den uppstickaren som de senaste åren har fått flest priser av alla ginvarumärken i Europa och hör om deras resa. Vi testar de klara dropparna med en touch av Norrland.
Tid: 2 timmar och 30 min
Pris: 650:- /pp (inkl. ginprovning)

Smaka på Höga Kusten
Kulinarisk kultur med surströmming och tunnbröd! Höga Kusten bjuder på unika matupplevelser, idag i form av surströmmingshow med Ruben Madsen och besök hos Mjälloms, Sveriges äldsta tunnbrödsbageri.
Tid: 4 timmar
Pris: 1 125:- /pp (inkl. tunnbrödsbuffé och surtapas)

Vandringstur Hernöns kust
Guidad vandringtur på Härnöns östra kust på stigar, stenhällar och grusvägar med spår av istiden och landhöjningen. På Lotsstugan högt uppe på berget äter vi en hemlagad Högakustenlunch ackompanjerad av utsikten över horisonten.
Tid: 4 timmar
Pris: 865:- /pp (inkl. lunch)

Historiekryssning i Höga Kusten och Ådalen
Världsarvsklassad natur, vyer, mäktiga broar, historiska händelserna och människorna i Höga Kusten. Det - tillsammans med en härlig skärgårdsbuffé - får vi oss till livs under vår båttur med M/S Ådalen III på Ångermanälven.
Tid: 3 timmar
Pris: 865:- /pp (inkl. lunch och Högakusten-antologi)

OBSERVERA!
Vi har inte allotment på alla dessa utflykter, alltså måste vi göra förfrågan på vissa av dem. De som inte går att boka via hemsidan kan du alltså ringa till kontoret om: 011-590 70 ifall du är intresserad.
 

Valuta: Svenska kronor (SEK)
 

Vi reserverar oss för eventuella ändringar.

Hotell

Birka Cruises
Birka Cruises https://www.birka.se
Resekalender
19/7DIGGILOO 2 dagarfrån 2 995:-
26/7Puttgarden BorderShopfrån 780:-
26/7Skagen 3 dagarfrån 3 630:-
2/8Puttgarden BorderShopfrån 780:-
4/8Österrike med Bernina-Expressen 8 dagarfrån 8 950:-