Skip to main content

Holland 6 dagar

Följ med oss och möt våren i Holland! Denna resa är en fröjd för både öga och själ. Bland pittoreska väderkvarnar och ljuvliga blomsterdofter vandrar vi runt i parken Keukenhof som är sprängfylld med färgsprakande lökväxter i blom. Vi tar del av den praktfulla blomsterfestivalen som pågår under vår vistelse och åker en kanaltur i Amsterdam. Som pricken över i:et lär vi oss göra träskor på Alida Hoeve, kan det bli mycket bättre än så?

Sök resa

Program

Dag 1. Hemorten - Bremen

Vår resa går från våra hemorter söderut i vårt avlånga land. Ett stopp intas på lämpligt ställe för möjlighet till frukost och bensträckare. Bussen tar oss sedan vidare till Helsingborg där färjan som tar oss över till Helsingör väntar. Vi färdas vidare genom Danmark och tar nästa färja från Rödby över till Puttgarden. Därefter beger vi oss ut på den tyska motorvägen och styr mot den gamla hansastaden Bremen. Väl framme checkar in på vårt hotell och intar en gemensam middag innan vi säger godnatt för idag.

Dag 2. Bremen - Amersfoort

Efter frukost tar vi plats i bussen och styr västerut. Det tar inte lång tid till det att vi kör över den holländska gränsen. Här fascineras vi av holländsk ingenjörskonst när vi passerar över den mäktiga Nordsjövallen och tillslut når vår ”bas” för de kommande dagarna, nämligen Best Western Berghotel i Amersfoort. Gemensam middag serveras på hotellet.

Dag 3-4. Amersfoort

Under dessa dagar kommer vi att få uppleva det vackra Holland. Vi besöker det livfulla Amsterdam och får genom en båttur se staden från de olika kanalerna som är kantade med pittoreska hus. Vi besöker också den mycket kända och omtyckta blomsterparken Keukenhof, även kallad ”Europas trädgård”. Varje år sätts det ungefär 6 miljoner lökar i fält, rabatter och växthus med olika teman. Praktfulla fält med blommande tulpaner kommer vi att se överallt – inte bara i parken! I Haag ser vi den berömda rundmålningen Panorama Mesdag, gjord av marinmålaren Hendrik Meesdag. Gemensam middag serveras på hotellet båda dagarna.

Dag 5. Amersfoort - Lübeck

Stärkta av hotellets frukost påbörjar vi hemresan. Idag styr bussen mot Lübeck och vårt hotell där vi ska övernatta. Gemensam middag serveras på kvällen.

Dag 6. Lübeck - Hemorten

Efter frukost är det dags att ta plats i bussen igen. Vi närmar oss snabbt Puttgarden för att ta färjan över till Rödby. Sedan fortsätter vi vidare genom Danmark mot Helsingör där nästa färja tar oss över till Sverige. Vid lämpligt ställe gör vi ett stopp för möjlighet till mat och en bensträckare, innan vi slutligen når våra hemorter.

Övrig information

Avresetider/nedladdningsbart program: /upload/pdf/Holland2019.pdf
 

Information om Blomsterparaden:
Lördagen den 13/4 äger den stora Blomsterparaden rum. På resan som går av stapeln 9/4 får vi alltså möjlighet att se den på förmiddagen på vår väg till Lübeck, och på resan med avgång 12/4 får vi möjlighet att se den på eftermiddagen på vår väg till Amersfoort.
 

Valuta: Euro (€)
 

Vi reserverar oss för eventuella ändringar.

Karta

Hotell

Logi Holland 6 dagar
Atlantic Hotel Universum http://www.atlantic-hotels.de Best Western Berghotel Amersfoort http://www.berghotelamersfoort.nl/en/ Holiday Inn Lübeck http://www.hi-luebeck.de...
Resekalender
24/5Puttgarden BorderShopfrån 780:-
31/5Puttgarden BorderShopfrån 780:-
7/6Puttgarden BorderShopfrån 780:-
14/6Puttgarden BorderShopfrån 780:-
3/7Legoland 3 dagarfrån 3 920:-