Skip to main content

Hurtigruten med Trondheim och Bergen 6 dagar

Norge är ett kungadöme med berg, hav och hisnande vackra landskap – några milda, andra vilda. Följ med oss på ett genuint norskt äventyr där vi även får ta del av det spektakulära kustlandskapet ombord på en av Hurtigrutsbåtarna. ”Världens vackraste sjöresa” har den kallats och det är svårt att ha några invändningar! Miljontals människor har fascinerats och förtrollats av skådespelet. Välkommen med på en oförglömlig resa – ett minne för livet!

Foto: Martin Håndlykken / Visit Norway

Sök resa

Program

Dag 1. Hemorten - Öyer

Vi reser från våra hemorter och färdas väster ut genom ”ack Värmland du sköna” till Morokulien, det lilla gränslandet mellan Sverige och Norge. På lämpliga ställen utmed vägen stannar vi för möjlighet till kaffe och lunch. Resan fortsätter förbi Kongsvinger och vidare längs Norges största insjö Mjösa, nu befinner vi oss i olympiska trakter! I Lillehammer åker vi upp till Lysgårdsbakken för att beundra utsikten. Väl framme i Öyer checkar vi in på vårt hotell Scandic Hafjell där en gemensam middag serveras på kvällen.

Dag 2. Öyer - Trondheim

Efter en välsmakande frukost på hotellet är det dags att bege sig mot Trondheim. Vi åker genom den sagolikt vackra Gudbrandsdalen som med all rätt kallas ”Guds egen dal” tack vare sin otroliga naturskönhet. När vi är framme i Trondheim går vi på upptäcktsfärd med lokalguide. Vi får se de gamla bryggorna vid Nidelven med Bakklandet känt för sina små, pittoreska trähus och korsar den fint utsmyckade bron ”Lyckans portal” för att sedan likt pilgrimerna nå målet vid Nidarosdomen, Norges nationalhelgedom. Gemensam middag serveras på hotellet.

Dag 3. Trondheim - Hurtigruten

Laddade med en stadig hotellfrukost väntar oss nya äventyr när vi går ombord på en av Hurtigrutsbåtarna. Hurtigruten, som har trafikerat den norska kusten i 125 år, började sin jungfrufärd i Trondheim en julidag år 1893 under kapten Richard Withs befäl. Resan blev en riktig succé och därmed var ”Hurtigruten” etablerad! Vi tilldelas våra hytter innan fartyget lättar ankar och i stilla mak glider ut på Trondheimsfjorden och sätter kurs mot Kristiansund. Redan efter ett par timmar kan den som önskar njuta av sin första lunch ombord på ”riksväg 1” till Bergen. Vi seglar vidare till ”rosornas och jazzens stad” Molde där vi möts av storslagna vyer mot de berömda Romsdalsalperna och under kvällen ser vi jugendstaden Ålesund, belägen på ett flertal öar sammanlänkade av broar. Gemensam middag serveras ombord.

Dag 4. Hurtigruten - Bergen

Efter en natt ombord smakar sjöfrukosten extra gott. Vi lägger till i Norges västligaste stad Florö för att sedan resa söderut genom den natursköna skärgården. Innan vi korsar den mäktiga Sognefjordens mynning kan det passa bra med lunch för den som önskar. Under eftermiddagen angör vi den gamla hansastaden Bergen, sjöresans ändhållplats. Här återser vi vår buss och tillsammans med en lokalguide bekantar oss lite med ”Staden med de sju bergen”. Efter rundturen checkar vi in på vårt hotell och intar en gemensam middag.

Dag 5. Bergen - Noresund

Pigga och utvilade efter en god natts sömn och med frukost i magen tar vi åter igen plats i bussen. I dag väntar ännu ett stycke av vårt undersköna grannland Norge på att bli upptäckt! Vi lutar oss bekvämt tillbaka och låter oss förföras av de storslagna scenerierna när vi beundrande ser Vöringsforsen som kastar sig ner 145 meter i fritt fall och Hardangervidda, den största högfjällsplatån i Europa med flera större glaciärer. Till kvällen når vi vårt hotell där middag och bäddade sängar väntar.

Dag 6. Noresund - Hemorten

Vi närmar oss slutet på vår vackra norska odyssé och det är dags att vända hemåt. Innan vi når den norsk-svenska gränsen har vi färdats genom natursköna landskap och skymtat den kungliga huvudstaden Oslo. På hemvägen stannar vi för möjlighet till fika och lunch på lämpliga ställen. Väl hemma skiljs vi åt för denna gång med bagaget fyllt av fantastiska upplevelser och minnen att leva länge på!

Övrig information

Avresetider/nedladdningsbart program: /upload/pdf/HurtigrutenmedTrondheimochBergen2019.pdf
 

Valuta: Norska kronor (NOK)
 

Vi reserverar oss för eventuella ändringar.

Avgångar & priser

AvresaHotellLediga platserfrån pris
27/7Logi Hurtigruten med Trondheim och Bergen 6 dagarMer än 810 380:-Boka

Hotell

Logi Hurtigruten med Trondheim och Bergen 6 dagar
Scandic Hafjell http://www.scandichotels.se Scandic Nidelven http://www.scandichotels.se Hurtigruten http://www.hurtigrutenresan.se Scandic Bergen http://www.scandichotels.se Norefjell Ski & Spa http:...
Resekalender
26/4Puttgarden BorderShopfrån 780:-