Skip to main content

Husum med Flensburg i juletid 4 dagar

Husum med Flensburg i juletid 4 dagar Vi styr bussen mot hamnidyllen Husum i Tyskland. Här upplever vi den årliga julmarknaden som bjuder på både härliga dofter såväl som regionala specialiteter och äkta hantverk. En av dagarna gör vi även ett besök i Flensburg och tar del av deras julmarknad. Denna resa kommer garanterat ge dig den där speciella julkänslan!

Sök resa

Program

Dag 1. Hemorten - Husum

Vi lämnar våra hemorter och kör genom Sverige via Jönköping där vi tar en kortare rast någonstans i Småland. Färden fortsätter ner mot Helsingborg för att där ta färja över till Helsingör. Vi tar oss genom Själland, över Storebaelt Bron, genom Fyn och vidare mot vår slutdestination Husum. Väl framme vid hotellet checkar vi in och äter därefter en gemensam middag på hotellet.

Dag 2. Husum – Flensburg

Efter frukost beger vi oss iväg för att uppleva julmarknaden i Flensburg. Julpyntade gator, vackert dekorerade stånd och julmusik gör att vi kommer i rätt julstämning. Läckerheter som bratwurst, rostade mandlar och Glüwein gör att det både doftar och smakar jul. Flensburg har en historia som ”romstad” så ta möjligheten att handla eller provsmaka drycken i något av de romhus som finns. Blir man trött i fötterna kan man göra en paus på något av de många mysiga caféer och restauranger som staden har att erbjuda. Vid överenskommen tid åker bussen tillbaka till Husum och vårt hotell.

Dag 3. Husum

Denna dag ägnar vi åt Husum och julmarknaden som pågår. I den vackert pyntade gamla stadsdelen slår de upp portarna med bodar och attraktioner som gör att det blir en stämnings-full julmarknad. De imponerande och välbevarade gavelhusen blir upplysta i vintermörkret och skapar en magisk atmosfär för alla besökare. Förutom de lite enklare rätter i alla julmarknadsstånd, finns det i hamnområdet många trevliga restauranger som specialiserar sig på fisk- och skaldjursrätter.

Dag 4. Husum - Hemorten

Dagen börjar vi med frukost på hotellet innan det är dags att inta bussen och starta resan hemåt. Vi åker samma väg tillbaka som på nerresan fast i omvänd ordning. Genom Fyn, över Storebaelt Bron och därefter genom Själland till Helsingör där vi tar färjan över till Helsingborg och åter hamnar på svensk mark. Efter färjeturen har vi en bit kvar genom Sverige innan vi är hemma, så vi gör ett stopp på lämpligt ställe på vår väg hem mot hemorterna.
 

Övrig information

Avresetider/nedladdningsbart program: /upload/pdf/HusummedFlensburgijuletid2020.pdf

Information om hotellet: Hotellet har ingen hiss. Rummen finns i tre våningar

Valuta: Euro (€)

Vi reserverar oss för eventuella ändringar. 

Karta

Avgångar & priser

AvresaHotellLediga platserfrån pris
26/11Hotel HinrichsenMer än 83 995:-Boka

Hotell

Hotel Hinrichsen
Hotel Hinrichsen http://www.hotel-hinrichsen.de
Resekalender
25/9Kielkryssning 3 dagarfrån 2 185:-