Skip to main content

Inlandsbanan och fjordarnas Norge 6 dagar

Detta är en riktig drömresa som alla borde unna sig någon gång i livet! Vårt nordiska arv gör sig påmint överallt i landskapen. Milsvida trollskogar med porlande bäckar, glittrande sjöar, höga berg och djupa dalar, städer och små byar, fjordar med brusande vattenfall och fjäll med snöklädda toppar, kust och hav – allt i en lycklig harmoni. Vi färdas med buss, tåg och båt på denna fantastiska rundresa och bjuds på sagolikt vackra vyer! 

Sök resa

Övrig information

Nedladdningsbart program: /upload/pdf/InlandsbananochfjordarnasNorge2023.pdf
 

Avgångstider:
05:05   Oxelösund Järnvägsstation
05:20   Nyköping Brukslagarvägen   
06:10   Norrköping Resecentrum C3-C6
06:30   Skärblacka Eskilsvägen 23
07:05   Linköping Fjärrbussterminal
07:30   Mjölby McDonald’s
 

Valuta: Norska Kronor (NOK)
 

Vi reserverar oss för eventuella ändringar.

Dagsprogram

 • Dag 1. Hemorten - Östersund

  Vi startar vår resa på morgonen från respektive hemort och passerar Alfred Nobels Karlskoga, följer sedan inlandsvägen till Gunde Svans och den svenska klassikerns Vansbro. Susar vidare genom den svenska sommaren till glittrande Siljan i hjärtat av Dalarna där vi i Mora lämnar inlandsvägen och styr mot vår destination för dagen, nämligen Östersund. Här checkar vi in på vårt hotell och serveras en gemensam middag i ett av hotellets konferensrum.

 • Dag 2. Östersund - Inlandsbanan - Brönnöysund

  Efter frukost på hotellet är det dags att kliva ombord på Inlandsbanan där vi får uppleva en unik resa från Östersund till Storuman. Tåget tar oss genom Jämtland och Ångermanland in i Sveriges största landskap Lappland. Här förändras landskapet och vi upplever verkligen fjällvärlden! Sträckan går via Dorotea som är den sydligaste av inlandskommunerna i Västerbottens län och inkörsporten till landskapet Lappland. Mellan Dorotea och Vilhelmina, som ligger mycket vackert mellan sjöarna Volgsjön och Baksjön, skådar vi milsvida myrar, fjällnära skogar och kalfjäll. Framåt eftermiddagen når vi slutmålet på tågresan och kliver då av i Storuman där vi möts vi av det byggnadsminnesmärkta stationshuset. Vi tar oss nu vidare med vår buss på vackra vägar över gränsen till Norge med sikte mot Brönnöysund. Här möts vi av kustnära charm då den lilla staden ligger på en smal halvö omgiven av öar och vatten. Vi checkar in på det centralt belägna Thon Hotel Brönnöysund och intar middag i hotellets restaurang innan vi somnar gott i skönt bäddade sängar.

 • Dag 3. Brönnöysund - Trondheim

  Efter frukost tar vi en liten titt på hamnen innan vi lämnar Brönnöysund. Denna kuststad med sina 5 000 invånare ligger mitt på den smala men strategiskt belägna hamnen som används för all slags handel och fiske samt är hamn för Hurtigrutbåtarna. Vi åker därefter längst kustvägen för att verkligen få uppleva denna del av Norge på bästa sätt med dess ”sönderskurna” kust och fjordar som tränger in i landet. Vi gör uppehåll för bland annat fotostopp och möjlighet till lunch på lämpliga ställen längs vägen. Framåt kvällen når vi landets tredje största stad Trondheim. Här ligger bland annat den imponerande katedralen Nidarosdomen, Norges nationella helgedom, som kan vara värd ett besök om det finns tid över innan middagen på hotellet.

 • Dag 4. Trondheim - Sogndal

  Nu väntar oss en ny spännande dag! Vi åker mot Oppdal och förbi Dovrefjell – kommer vi att se några myskoxar? Det sägs att de finns här! Fortsätter vidare mot Dombås och vid Otta tar vi av mot Jotunheimmassivet. Nu är vi nära Norges högsta toppar Galdhöpiggen och Glittertind med nästan 2 500 meter över havet. Dessa jättar ligger i nationalparken Jotunheimen bland otaliga vattenfall, älvar, sjöar, glaciärer och dalar. Vi åker utmed Lustrafjorden och når Sogndal där vårt hotell och middag väntar.

 • Dag 5. Sogndal - Sognefjorden - Gol

  Idag ska vi uppleva Norge via Sognefjorden – landets längsta och djupaste fjord! Vi stiger ombord i Kaupanger och färdas utmed Aurlandsfjorden innan vi så småningom kommer in i den lilla Näröyfjorden som sedan år 2005 funnits med på UNESCO:s världsarvslista. Här får vi verkligen njuta av en stilla och skön tur när vi glider fram omgivna av berg med nära till naturen. Vi når Gudvangen och tar plats i bussen för att åka genom den långa Gudvangatunneln som tar oss till Flåm, denna ort som blivit internationell känd för Flåmsbanan. Vi fortsätter mot Gol där vi ska övernatta på Pers Hotell och avslutar denna upplevelserika dag med en gemensam middag.

 • Dag 6. Gol - Hemorten

  Stärkta av hotellets frukost är det dags att ställa färden hemåt. Vi gör stopp på lämpligt ställe under vägen för möjlighet till något att äta. Åter i våra respektive hemorter tackar vi varandra för den här gången – på återseende!

Karta

Avgångar & priser

AvresaHotellLediga platserfrån pris

Juli 2023

15/7Logi Inlandsbanan och fjordarnas Norge 6 dagarMer än 89 995:-Boka

Hotell

Logi Inlandsbanan och fjordarnas Norge 6 dagar
Logi Inlandsbanan och fjordarnas Norge 6 dagar
Hotell Östersund - Centralt beläget - Modernt inredda rum - SPA-avdelning bestående av jacuzzi, pool, torrbastu med utsikt över vackra Frösön samt aromatisk ångbastu (observera att det råder 18-årsgrä...
Resekalender
31/3Nordiska Trädgårdarfrån 490:-