Skip to main content

Inlandsbanan och fjordarnas Norge 6 dagar

Låt oss ta dig med på sommarens kanske finaste resa i ett par av världens vackraste länder! Vårt nordiska arv gör sig påmint överallt i landskapen. Milsvida trollskogar med porlande bäckar, glittrande sjöar, höga berg och djupa dalar, städer och små byar, fjordar med brusande vattenfall och fjäll med snöklädda toppar, kust och hav i en lycklig harmoni. Med buss, tåg och båt färdas vi och bjuds på fantastiska vyer. Detta är en riktig drömresa som alla borde unna sig någon gång i livet!

Sök resa

Program

Dag 1. Hemorten - Östersund

Vi startar vår resa på morgonen från respektive hemort och passerar Alfred Nobels Karlskoga, följer sedan ”inlandsvägen” till Gunde Svans och den svenska klassikerns Vansbro. Susar vidare genom den svenska sommaren till glittrande Siljan i hjärtat av Dalarna där vi i Mora lämnar ”inlandsvägen” och styr mot vår destination för dagen, nämligen Östersund. Här checkar vi in på vårt hotell och serveras en gemensam middag.

Dag 2. Östersund - Inlandsbanan - Brönnöysund

Efter frukost på hotellet är det dags att kliva ombord på Inlandsbanan där vi får uppleva en unik resa från Östersund till Storuman. Tåget tar oss genom Jämtland och Ångermanland in i Sveriges största landskap Lappland. Här förändras landskapet och vi upplever verkligen fjällvärlden! Sträckan går via Dorotea, som är den sydligaste av inlandskommunerna i Västerbottens län och inkörsporten till landskapet Lappland. Mellan Dorotea och Vilhelmina, som ligger mycket vackert mellan sjöarna Volgsjön och Baksjön, skådar vi milsvida myrar, fjällnära skogar och kalfjäll. Framåt eftermiddagen når vi slutmålet på tågresan och kliver då av i Storuman där vi möts vi av det byggnadsminnesmärkta stationshuset. Vi tar oss nu vidare med vår buss till Tärnaby och gör stopp för middag på Tärnaby Fjällhotell. Mätta och belåtna fortsätter vi på vackra vägar över gränsen och in i Norge med sikte mot den lilla staden Brönnöysund. Här möts vi av kustnära charm då den lilla staden ligger på en smal halvö omgiven av öar och vatten. Vi checkar in på det centralt belägna Thon Hotel Brönnöysund och somnar sedan gott i skönt bäddade sängar.

Dag 3. Brönnöysund - Trondheim

Efter frukost tar vi en liten titt på hamnen innan vi lämnar Brönnöysund. Denna kuststad med sina 5 000 invånare ligger mitt på den smala men strategiskt belägna hamnen som används för all slags handel och fiske samt är hamn för Hurtigrutbåtarna. Vi åker därefter längst kustvägen för att verkligen få uppleva denna del av Norge på bästa sätt med dess ”sönderskurna” kust och fjordar som tränger in i landet. Vi gör uppehåll för bland annat fotostopp och möjlighet till lunch på lämpliga ställen längs vägen. Framåt kvällen når vi landets tredje största stad Trondheim. Här ligger bland annat den imponerande katedralen Nidarosdomen, Norges nationella helgedom, som kan vara värd ett besök om det finns tid över innan middagen på hotellet.

Dag 4. Trondheim - Sogndal

Nu väntar oss en ny spännande dag! Vi åker mot Oppdal och förbi Dovrefjell, kommer vi att se några myskoxar? Det sägs att de finns här! Fortsätter vidare mot Dombås och vid Otta tar vi av mot Jotunheimmassivet. Nu är vi nära Norges högsta toppar Galdhöpiggen och Glittertind med nästan 2 500 meter över havet. Dessa jättar ligger i nationalparken Jotunheimen bland otaliga vattenfall, älvar, sjöar, glaciärer och dalar. Vi åker utmed Lustrafjorden och når Sogndal där vårt hotell och kvällens middag väntar.

Dag 5. Sogndal - Båtresa på Sognefjorden - Geilo

Idag ska vi uppleva Norge via Sognefjorden – landets längsta och djupaste fjord! Vi stiger ombord i Kaupanger och färdas utmed Aurlandsfjorden innan vi så småningom kommer in i den lilla Näröyfjorden som sedan år 2005 funnits med på UNESCO:s världsarvslista. Här får vi verkligen njuta av en stilla och skön tur när vi glider fram omgivna av berg och med nära till naturen. Vi når Gudvangen och tar plats i bussen för att åka genom den långa Gudvangatunneln som tar oss till Flåm, denna ort som blivit internationell känd för Flåmsbanan. Vi fortsätter mot Geilo där vi ska övernatta på Bardöla Höyfjellshotel och avslutar denna upplevelserika dag med en gemensam middag på kvällen.

Dag 6. Geilo - Hemorten

Stärkta av hotellets frukost är det dags att ställa färden hemåt. Vi passerar städer som Gol och Hönefoss innan vi kommer till huvudstaden Oslo för att runda Oslofjorden. Efter Örje åker vi över gränsen till Sverige, sedan vidare genom Värmland och når slutligen våra hemorter där vi tar ett varmt farväl av varandra och säger på återseende!

Övrig information

Avresetider/nedladdningsbart program: /upload/pdf/InlandsbananochfjordarnasNorge2020.pdf
 

Valuta: Svenska kronor (SEK) och Norska kronor (NOK)
 

Vi reserverar oss för eventuella ändringar.

Avgångar & priser

AvresaHotellLediga platserfrån pris
11/7Logi Inlandsbanan och fjordarnas Norge 6 dagarMer än 88 795:-Boka

Hotell

Logi Inlandsbanan och fjordarnas Norge 6 dagar
Clarion Hotel Grand Östersund http://www.nordicchoicehotels.se Thon Hotel Brönnöysund http://www.thonhotels.no Clarion Hotel & Congress Trondheim http://www.nordicchoicehotels.se Quality Hotel Sogndal...
Resekalender
16/4Gekås Ullaredfrån 280:-