Skip to main content

Irland 6 dagar

Irlands berömda skyddhelgon St.Patrick lanserade treklövern som symbol den heliga treenigheten, idag är Shamrock landets inofficiella nationalblomma. Följ med till legendernas, helgonens och de lärdes förlovade land men också pubarnas. Naturen är som en vacker målning med berg och dalar, mjuka kullar och dramatiska kuster. Kelter, vikingar, normander och engelsmän har under årtusenden satt sin prägel på denna härliga ö. Nu är det vår tur att besöka den vackra gröna ön...

Sök resa

Övrig information

Avresetider/nedladdningsbart program: /upload/pdf/Irland6dgr2021.pdf

Flygtider:
KL1178 Linköping-Amsterdam  kl.06:05-07:50
KL0945 Amsterdam-Dublin       kl.09:45-10:25
KL0938 Dublin-Amsterdam       kl.17:20-20:00
KL 1181 Amsterdam-Linköping kl.21:00-22:45

Resebagage:
Incheckat bagage 1 pc max 23 kg och 1 handbagage max totalvikt 12 kg pp

Valuta: Euro (€)

Dagsprogram

 • Dag 1. Hemorten - Dublin - Wicklow County Enniskerry

  I gryningen åker vi med vår transferbuss till Linköpings flygplats och efter ett byte i Amsterdam landar vi i vikingastaden Dublin. Här väntar vår irländska buss och chaufför. Vi inleder med en rundtur och ser Dublin Castle, Dublins gröna lunga – Phoenix Park, de så typiska ”Georgian houses” och gör ett besök i den berömda St.Patrick’s Cathedral. Efter avslutad sightseeing blir det tid att på egen hand promenera utmed Liffey och eller upp på en av Europas bredaste gator – O’Connell Street. Slå dig ner på en av alla pubar för en klassisk ”Fish’n Chips” i berömda Temple Bar med tillhörande pint och njut av musiken och folkvimlet. Framåt sen eftermiddag åker vi till Enniskerry – porten till Wicklow – ca tre mil söder om Dublin. Incheckning på vackra Summerhill House Hotel för fem nätter. Här infinner sig en härlig ”countryhousekänsla” och på kvällarna serveras middag i hotellets restaurang. Kanske passar ni på att njuta av en drink före maten eller en äkta Irish Coffee på kvällen nedsjunken i någon av fåtöljerna i Copper Beach Lounge… Failte gu Eirann! – välkommen till Irland!

 • Dag 2-5. Irlands hage - Wicklow The Last County

  Efter en delning av grevskapet Dublin i början av 1600-talet bildades Wicklow, det sista grevskap att upprättas på Irland! Med en gudabenådad vacker natur har Wicklow varit scenen för ett flertal berömda filminspelningar och serier såsom Vikings, Braveheart, P.S. I Love You bara för att nämna några. Under våra dagar tillsammans kommer vi besöka forntida historiska vackra platser och minnes-märken men också smaka deras kultur i form av öl och whiskey.
  Några kilometer utanför Enniskerry ligger godset Powerscourt vilket i sitt ursprung är ett medeltida herresäte som under 1700-talet omvandlades till ett praktfullt palats av dess dåvarande greve. Den omåttligt vackra trädgården (eller trädgårdar) sprider ut sig över hela 47 tunnland och anses vara de vackraste på Irland. Här finns också landets högsta vattenfall med en fallhöjd på 121 meter. Kanske känner ni igen miljöerna från filmerna Greven av Monte Cristo, David Copperfield eller The tudors?! Ett besök på godsets eget destilleri med rundvisning och whiskyprovning blir det också under eftermiddagen. Glendalough - namnet kommer ifrån iriskan Gleann Dá Locha som betyder dalen med två sjöar. Fantastiska naturscenerier och spännande historia gör detta till ett av östra Irlands främsta besöksmål. Här finner många ro och inspiration i själ o hjärta. Vi besöker ruinerna av det vackert belägna klostret Glendalough. Undangömt bland bergens ymniga grönska med rötter i 500-talet och länge ett centrum för den kristna läran.
  Avoca Handweavers & Mill vid floden Avoca, Irlands äldsta väveri. Här blir vi visade runt och får tillfälle att handla deras härliga ”ulliga” plädar med mera…
  Wicklow’s Historic Gaol är en fängslande upplevelse. Här i det över 200 år gamla fängelset har det inrättats ett upplevelsemuseum som skildrar en turbulent historia av grymheter, misär, uppror och deportering. På Mickey Finns’s Pub med sin rustika charm och öppna eldstad äter vi lunch efter att ha släppts ut från fängelset. Här serveras ortens egenproducerade öl från Wicklow Brewery. En rundvisning och provsmakning på bryggeriet blir det innan vi åker de knappa tre milen tillbaka till vårt hotell.
  Guinness – enligt många ett absolut måste när man besöker Irland. Vi åker in till huvudstaden för ett besök på Guinness Storehouse. Med hjälp av audioguides tar vi del av familjen Guinness’ framgångssaga och hur det berömda ”Black Stuff” produceras.

 • Dag 6. Enniskerry - hemorten

  Vår transferbuss kommer inte förrän efter lunch så passa på att njut av vår sista dag på Irland. Vår reseledare ger tips och råd. Väl tillbaka på flygplatsen tar vi farväl av Irland för den här gången. Efter byte av plan i Amsterdam landar vi sen kväll i Linköping där Kanalbuss väntar för att köra oss sista sträckan till våra hemorter.

Karta

Avgångar & priser

AvresaHotellLediga platserfrån pris
2/8Summerhill House HotelMer än 810 990:-Boka

Hotell

Summerhill House Hotel
Summerhill House Hotel https://www.summerhillhousehotel.com
Resekalender
3/5Dalsland 4 dagarfrån 5 990:-