Skip to main content

Krakow 4 dagar

Polens näst största stad Krakow anses vara landets vackraste. Den är belägen vid floden Wisla och är en skattkammare för alla som intresserar sig för historia och arkitektur. Här kan man utforska vackra kyrkor, spännande byggnader och monument samt uppleva stadens stämningsfulla renässansgator. God mat och dryck står också till buds!

Sök resa

Program

Dag 1. Hemorten - Krakow

Vi lämnar våra hemorter för att ta oss till Stockholm Arlanda där vårt flyg avgår vid lunchtid. Vid ankomst till Krakow väntar vår buss vid flygplatsen som ska ta oss till vårt hotell för incheckning. Gemensam middag serveras på kvällen på hotellet.

Dag 2. Krakow

Efter frukost är det dags att uppleva Krakow! Med lokalguide ger vi oss ut på en orienterande rundvandring. I den gamla delen av staden är det lätt att se varför Krakow är listad som en av världens viktigaste historiska platser. Vi ser kvarlevande byggnader, kyrkor och kloster från medeltiden. Även det kungliga slottet Wawel härstammar från denna tid och det sägs att staden vuxit fram runt just den kulle som slottet står på. Vi fortsätter mot kvarteren Kazimierz som var centrum för judiskt liv i Krakow i över 500 år innan det systematiskt förstördes under andra världskriget. Här kan man känna igen miljöer från filmen ”Schindlers list”. Resten av dagen har vi på egen hand och fyller med vad vi själva önskar.

Dag 3. Utflykt till Tyniec

Idag väntar oss en intressant utflykt till det majestätiska Benediktinska klostret i Tyniec. Vi får uppleva dess historia och blicka ut över den vackra naturen i Bielany-Tyniec. Vi utforskar klostergårdarna och kan inhandla hantverksprodukter som utarbetats av munkarna. När vi promenerar genom museet lär vi oss om Benediktins religiösa ordning, som har funnits sedan sjätte århundradet, och upptäcker fascinerande fakta och dolda detaljer om deras roll i medeltiden. Besökets höjdpunkt blir den otroliga orgelkonserten! Åter i Krakow äter vi en 3-rätters middag på Restaurang Morskie Oko på kvällen.

Dag 4. Krakow - Hemorten

Frukost på hotellet. Det har blivit dags att lämna Krakow så vi checkar ut från hotellet och tar oss med buss till flygplatsen där vi bordar planet som tar oss till Arlanda i Stockholm. Här väntar nästa buss som tar oss till våra hemorter. Vi säger farväl och på återseende efter upplevelserika dagar!

Övrig information

Avresetider/nedladdningsbart program: /upload/pdf/Krakow2020.pdf
 

Resebagage: 2 kolli incheckat bagage á max 20kg /per person, handbagage max 10kg /per person
Läs mer om regler för ditt bagage på: http://www.norwegian.com
 

Valuta: Polska zloty (PLN)
 

Vi reserverar oss för eventuella ändringar.

Avgångar & priser

AvresaHotellLediga platserfrån pris
13/8Hotel Campanile KrakowMer än 86 495:-Boka

Hotell

Hotel Campanile Krakow
Hotel Campanile Krakow http://www.campanile.com
Resekalender
16/4Gekås Ullaredfrån 280:-