Skip to main content

Krakow 5 dagar

Polens forna huvudstad var bland de första städerna att hamna på UNESCOS världsarvslista. Den anses vara landets vackraste stad och en av Europas bäst bevarade medeltids-städer. Oförstörd av krig bjuder Krakow in till stämningsfulla gator och torg flankerade av caféer och restauranger där mustig öl serveras till fyllda polska piroger…  

Sök resa

Övrig information

Avresetider/nedladdningsbart program: /upload/pdf/Krakow5dgr2022.pdf
 

Flygtider
SK1799 10APR Arlanda-Krakow          kl.13:00-14:50  

SK1736 14APR Krakow-Köpenhamn  kl.13:10-14:40  

SK1424 14APR Köpenhamn-Arlanda kl.15:20-16:30

Resebagage: 

Incheckat bagage 1pc max 23kg pp och 1 handbagage max 8kg pp    
              

Valuta: Polska zloty (PLN)
 

Vi reserverar oss för eventuella ändringar.

Dagsprogram

 • Dag 1. Hemorten – Krakow

  Vi flyger med SAS från Arlanda vid lunchtid. När vi landat i Krakow åker vi direkt till vårt centralt belägna hotell och checkar in. Gemensam middag på hotellet. Kanske en kort kvällspromenad in till stadens absoluta finrum – Rynek Główny – stortorget! Låt dig hänföras av Europas största och enligt många vackraste torg med dess pampiga Klädeshall – Sukiennice. Ca 1,5 mil flygplats - hotell.

 • Dag 2. Krakow

  Denna eleganta stad förtrollar sina besökare med sin skönhet. Under vår promenad hör vi den hjältemodiga historien om skomakare Krak och draken, de polska kungaätterna, ser slottet de regerade ifrån, universitetet som grundades redan 1364 och många vackra kyrkor och hus. Lunch och lite tid på egen hand innan vi senare promenerar till den numera trendiga stadsdelen Kazimierz. Här finner vi Krakows historiska judiska kvarter och känner igen miljöer från filmen ”Schindlers list”. Runt
  kullerstenstorget Szeroka ligger de judiska krogarna tätt och vi avnjuter gemensam middag på en av dom.
  OBS! Bekväma skor rekommenderas denna dag!

 • Dag 3. Benediktinerklostret i Tyniec – Polens äldsta

  Under förmiddagen gör vi ett besök i det nästan 1000 år gamla benediktinerklostret strax utanför Krakow. Här blir det ljuv orgelmusik och rundvisning med tillfälle till inköp av munkarnas lokalproducerade produkter. Åter i Krakow vid lunchtid. Eftermiddagen och kvällen fri för egna övningar.

 • Dag 4. Krakow på egen hand

  Strosa genom gamla stan och slå dig ner på något av alla otaliga kaféer, shoppa eller ta en promenad upp till slottet på Wawelhöjden. Kanske är du sugen på en tur till de världsberömda Saltgruvorna i Wielicska strax utanför Krakow Alternativen är många och vår reseledare ger tips och råd. Framåt kvällen samlas vi för att gemensamt promenera till restaurang Morskie Oko känd för sitt traditionella polska kök.

 • Dag 5. Krakow – Hemorten

  Frukost och utcheckning innan vi åker tillbaka ut till flygplatsen. Åter i Stockholm väntar vår Kanalbuss för att köra oss sista biten till våra respektive på- och avstigningsorter. På återseende!

Karta

Avgångar & priser

AvresaHotellLediga platserfrån pris

April 2022

10/4Hotel LegendMer än 87 890:-Boka

Hotell

Hotel Legend
Hotel Legend
Hotel Legend ***+ https://legend-hotel.pl/en
Resekalender
28/1Puttgarden BorderShopfrån 795:-