Skip to main content

Lido di Jesolo 11 dagar

Följ med på en resa till norra Italien och upplev ett semesterparadis med långa sandstränder, god mat från lokala matproducenter och gästvänliga människor. Vi njuter av sol och bad i Lido di Jesolo och gör intressanta utflykter där vi bland annat får uppleva trevliga badorter, härlig kultur och intressant historia.

Sök resa

Program

Dag 1-2. Hemorten - Bayreuth

Vi kör söderut, rastar någonstans på vägen genom Småland, och i Helsingborg tar vi färjan över till Helsingör. Sedan åker vi vidare genom Danmark till Gedser där nästa färja väntar på att ta oss till Rostock i Tyskland. Turen fortsätter på snabba vägar ner genom landet och vi passerar både stora och små städer. På lämpliga ställen stannar vi för rast. Väl framme i Bayreuth avslutar vi med en gemensam middag på hotellet.

Dag 3. Bayreuth - Lido di Jesolo

Efter frukost på hotellet fortsätter resan. När vi passerat München är vi snart i Österrike. Vi fascineras av det vackra alplandskapet och fortsätter på snabba vägar mot resans mål Lido di Jesolo i Italien. Väl framme checkar vi in för sju nätter på strandnära Hotel Colombo. Hotellet har en helt ny wellness-avdelning där man kan njuta av bland annat bastu och jacizzi samt boka en avslappnande massage. Vänligen observera att det kan tillkomma extra kostnader för detta. På kvällen avnjuter vi en middag i hotellets mysiga restaurang.

Dag 4. Lido di Jesolo

Vi intar frukost på hotellet och har sedan dagen fri till att utforska omgivningarna på egen hand. Lido di Jesolo ligger på en smal udde endast några mil utanför Venedig i Venetoregionen och kallas oftast bara ”Jesolo” för att undvika sammanblandning med ön Lido som tillhör Venedig. Denna populära badort erbjuder något för alla! Här finns ett stort utbud av aktiviteter för alla åldrar blandat med prisvärda butiker och trevliga restauranger. Upptäck till exempel vattenlandet Caribe Bay, akvariet Tropicarium Park eller nöjesparken Jesolandia. Allra mest lockar förmodligen den 15 kilometer långa sandstranden med sitt utmärkta badvatten. Vi samlas på hotellet under kvällen för gemensam middag.

Dag 5. Utflykt till Grado

Efter frukost tar vi plats i bussen för att göra dagens utflykt till den trevliga lilla semesterdestinationen Grado. Här är det familjevänligt då stränderna är breda och havet långgrunt. Grado har en välbevarad medeltida stadskärna som vi med lokalguide får uppleva och lära oss mer om under en intressant rundtur. Vi får även lite tid över för egna strövtåg bland kringelkrokiga gränder och restauranger med läckra traditionella specialiteter. Åter i Lido di Jesolo serveras vi middag på vårt hotell.

Dag 6-8. Lido di Jesolo

Dessa dagar har vi fria till att fylla med vad vi själva önskar! Passa på att njuta av sol och bad på den långa härliga sandstranden vid havet, svalka dig med en god italiensk glass eller slå dig ner på någon av de många trevliga serveringarna. Skulle du av någon anledning tröttna på sand mellan tårna kan du som gäst på vårt hotell koppla av i utomhuspoolen till en fantastisk utsikt. 

För de som bokat båtutflykten i Maranobukten som tillval kommer (dag 7) att få uppleva en härlig dag ombord med lunch, dryck och underhållning.

Dag 9. Utflykt till Treviso

Frukost på hotellet. Vi beger oss sedan till vackra Treviso som ofta kallas för ”lilla Venedig” på grund av alla de kanaler som löper genom staden. Treviso är bland annat känd för att vara platsen där den italienska dessertklassikern tiramisu blev till. Vi inleder vårt besök med en stadsrundtur med lokalguide. Bland stadens största sevärdheter finns katedralen som är byggd ovanpå ruiner från romartiden. Den har sedan dess blivit ombyggd i både romansk och nyklassisk stil och innehåller ett konstverk av den berömda renässansmålaren Tizian. Under denna utflykt kommer vi även att besöka vingården Castello di Roncade på den vackra landsbygden i den lilla byn Roncade mellan Venedig och Treviso. Här får vi en rundvisning och ser då den venetianska villan som är ett unikt exempel på renässansarkitektur i norra Italien. Vi ser dessutom vinkällaren samt provsmakar utsökta viner med tilltugg innan det är dags att återvända till Lido di Jesolo för middag i hotellets restaurang på kvällen.

Dag 10. Lido di Jesolo - Halle

Efter härliga dagar med bad, kultur och historia är det dags att säga farväl till Lido di Jesolo. Vi färdas norrut genom Österrike och låter de vackra vyerna etsa sig fast på näthinnan, åker sedan in i Tyskland och passerar städer som Nürnberg och Leipzig innan vi når dagens mål Halle. Efter incheckning på vårt hotell smakar det bra med middag på kvällen.

Dag 11. Halle - Hemorten

Med frukost i magen intar vi återigen platserna i bussen och styr norröver genom Tyskland. I Rostock åker vi med färja till Gedser, susar vidare genom Danmark och i Helsingör väntar nästa färja till Sverige. Nu rullar vi vidare norrut med stopp för möjlighet till mat innan vi avslutningsvis når våra hemorter.

Övrig information

Avresetider/nedladdningsbart program: /upload/pdf/LidodiJesolo2020.pdf
 

Tillval av utflykt:
Båttur i Maranobukten inkl. lunch, dryck och underhållning
Pris: 680:- /pp
 

Valuta: Euro (€)
 

Vi reserverar oss för eventuella ändringar.

Avgångar & priser

AvresaHotellLediga platserfrån pris
17/9Logi Lido di Jesolo 11 dagarMer än 89 995:-Boka

Hotell

Logi Lido di Jesolo 11 dagar
Arvena Kongress Hotel Bayreuth http://www.arvena.de Hotel Colombo http://www.menazzahotels.it Tryp by Wyndham Halle http://www.tryphalle.com...
Resekalender
5/6Kielkryssning 3 dagarfrån 2 185:-