Skip to main content

Litauen 5 dagar

Tvärs över Östersjön ligger de tre baltiska länderna. På denna resa tar vi DFDS färja över till Litauen som är det sydligaste, största och mest folkrika landet av dessa tre. Vi bor två nätter i huvudstaden Vilnius som är landets äldsta stad med ett stort utbud av nöje och shopping. Vi besöker även slottet Trakai och den spännande staden Kaunas under denna resa.

Foto: http://www.vilnius-tourism.lt

Sök resa

Program

Dag 1. Hemorten - Karlshamn

Vi reser från våra hemorter och gör ett stopp på lämpligt ställe för rast. Fortsätter sedan vidare mot Karlshamn där färjan väntar på oss. Vi intar en gemensam middag och har därefter resten av kvällen till att fylla med vad vi själva önskar.

Dag 2. Klaipeda - Vilnius

Frukost intas ombord på färjan. Väl i land tar vi plats i bussen och styr mot huvudstaden Vilnius. Under vägen gör vi ett lunchstopp (ingår EJ) i staden Kaunas. Framme i Vilnius ger vi oss ut på en trevlig stadsrundtur med lokalguide för att bekanta oss med staden. Efter detta checkar vi in på vårt hotell som ligger med gångavstånd från Gamla Stan. Gemensam middag serveras på hotellet.

Dag 3. Utflykt till Trakai Castle och Kaunas

Efter frukost är det dags för en utflyktsdag med lokalguide. Vi åker västerut till Trakai – slottet från 1300-talet som ligger på en liten ö i insjön Galvé. Efter detta intar vi lunch på restaurang Bona Lounge (ingår EJ) som ligger fint placerad framför slottet. Sedan styr vi bussen till Kaunas där vår guide tar oss med på en härlig stadsrundtur innan det är dags att återvända till Vilnius. Gemensam middag serveras på hotellet.

Dag 4. Vilnius - Klaipeda

Frukost serveras på hotellet. Vi får några timmar på egen hand i Vilnius innan vi vid överenskommen tid samlas i bussen och åker mot Klaipeda och färjan. Vi avslutar denna dag med en gemensam middag ombord.

Dag 5. Karlshamn - Hemorten

Vi intar frukost och lägger till i Karlshamn. Bussen styr norrut och vi gör ett stopp på lämpligt ställe även denna gång innan vi slutligen år vi våra hemorter.

Övrig information

Avresetider/nedladdningsbart program: /upload/pdf/Litauen2019.pdf
 

Resans pris inkluderar del i 2-bäddshytt insides. Önskar du boka en utsideshytt ber vi dig kontakta kontoret: 011-590 70 så skickar vi en förfrågan om detta till rederiet. Observera att det tillkommer ett hyttillägg för denna hyttkategori.
 

Valuta: Euro (€)
 

Vi reserverar oss för eventuella ändringar.

Karta

Hotell

Comfort Hotel LT
Comfort Hotel LT http://www.comforthotel.lt
Resekalender
24/5Puttgarden BorderShopfrån 780:-
31/5Puttgarden BorderShopfrån 780:-
7/6Puttgarden BorderShopfrån 780:-
14/6Puttgarden BorderShopfrån 780:-
3/7Legoland 3 dagarfrån 3 920:-