Skip to main content

Midsommar i Dalarna 4 dagar

Välkommen att uppleva ett traditionellt midsommarfirande i med oss i Dalarna! På Hembygdsgården i Sundborn finns allt för ett lyckat midsommarfirande. Bland vackra folkdräkter, tjusiga midsommarkransar och toner av ljuv musik från spelmän får vi se den sommarsmyckade midsommarstången resas. Vi dansar och roar oss i trevligt sällskap under denna folkkära högtid.

Sök resa

Program

Dag 1. Hemorten - Falun

Vi lämnar våra hemorter och styr bussen mot den ursprungliga platsen för de svenska midsommartraditionerna – Dalarna! Väl framme checkar vi in på vårt hotell, First Hotel Grand, i centrala Falun. Gemensam middag serveras på kvällen.

Dag 2. Midsommarafton

Dagen börjar med frukost på hotellet. Sedan bär det av mot Stora Lunån Gårdsmejeri som är en bergsmansgård med anor från 1400-talet. Här bor Maria Leksell och Tage Johansson med sina barn och alla djur. Under vår vistelse får vi höra historien om hur det kom sig att de övergav sina gamla jobb och startade upp mejeri, bageri, café och djurpark hemma på gården. Vi bjuds på fika i form av ostkaka med sylt och grädde till en kopp kaffe. Självklart ska vi även passa på att provsmaka deras ostar.

Efter detta åker vi vidare mot Sundborn, här kan midsommarfirandet börja på riktigt! Vi inleder med en rundvisning av Carl Larsson-gården som är ett av Sveriges mest berömda hem. Sedan intar vi en läcker lunchbuffé bestående av kallskuret, sill, sallader, kokt potatis och 2st varmrätter på Restaurang Hyttstugan. Mätta och belåtna tackar vi för oss och går en 10 minuters promenad till Hembygdsföreningen i Sundborn där själva midsommar-firandet pågår. Majstången kläs och reses och vi dansar till ljuva toner från spelmän resten av eftermiddagen. Gemensam middag serveras på hotellet.

Dag 3. Midsommardagen

Frukost serveras på hotellet. Vi åker till Falu Gruva och får en guidad bussrundtur av området. Det kommer även finnas lite tid över till att på egen hand kika runt i Gruvmuseét. Bussen styr vi sedan vidare mot Rättvik där M/S Gustaf Wasa väntar. Nu har vi en riktigt härlig båttur på Siljan framför oss! Turen tar ungefär 3 timmar och ombord serveras en välsmakande 2-rätters middag.

Dag 4. Falun - Hemorten

Efter frukost samlas vi för hemfärd. Vi packar ner våra fina minnen i bagaget och styr vår kosa söderut igen.

Övrig information

Avresetider/nedladdningsbart program: /upload/pdf/MidsommariDalarna2019.pdf
 

Valuta: Svenska kronor (SEK)
 

Vi reserverar oss för eventuella ändringar.

Karta

Hotell

First Hotel Grand
First Hotel Grand http://www.firsthotels.se
Resekalender
19/7DIGGILOO 2 dagarfrån 2 995:-
26/7Puttgarden BorderShopfrån 780:-
26/7Skagen 3 dagarfrån 3 630:-
2/8Puttgarden BorderShopfrån 780:-
4/8Österrike med Bernina-Expressen 8 dagarfrån 8 950:-