Skip to main content

Midsommar i Hälsingland 4 dagar

Välkommen att uppleva ett traditionellt midsommarfirande  med oss i Hälsingland! På Hembygdsgården Kämpens med anor från tidigt 1500-tal.

Sök resa

Övrig information

Avresetider/nedladdningsbart program: /upload/pdf/Midsommarihalsingland4dgr2021.pdf
 

Valuta: Svenska kronor (SEK)
 

Vi reserverar oss för eventuella ändringar.

Dagsprogram

 • Dag 1. Hemorten - Söderhamn

  Vi lämnar våra hemorter och styr bussen mot Hälsingland och kuststaden Söderhamn. På vår väg dit gör vi ett besök i Ockelbo och Wij Trädgårdar – en av landets vackraste parker! Här möts vi av hela sex olika visningsträdgårdar där odling och mat varvas med konst och hantverk. I Trädgårdsköket serveras närproducerad och ekologisk mat vilken till stor del odlas i den egna köksträdgården. Detta vill vi givetvis ta del av så vi passar på att inta en välsmakande lunch här. Väl framme i Söderhamn checkar vi in på First Hotel Statt ett klassiskt stadshotell centralt beläget. Gemensam middag serveras alla kvällar i hotellets matsal. Ca 39 mil från Nyköping.

 • Dag 2. Midsommarafton

  Förmiddagen fri för egna aktiviteter innan vi beger oss till Bollnäs för ett traditionellt midsommarfirande på Hembygdsgården Kämpens med anor från tidigt 1500-tal. Vi är med när midsommarstången reses, njuter av folkdanslagets dansuppvisning ackompanjerade av spelmannalagets härliga musik. Det finns fikaservering, korv och bröd, glass och lotteri med mera, allt som hör högtiden till. För den lek- och danssugne finns alla möjligheter att delta i aktiviteterna runt stången… Avslutningsvis intar vi en läcker midsommarbuffé med klassiska svenska rätter på hotellet. Ca 9 mil

 • Dag 3. Tunnbrödsbak och Järvsö

  Att baka och använda tunnbröd är en mycket gammal tradition i Hälsingland. Många gårdar hade sina egna recept. Vi besöker Engbergs gård vid Ljusnan där vi blir serverade kaffe med tunnbrödsrulle innan vi kavlar upp ärmarna och sätter igång med baket! Stenegård i Järvsö har i tusentals år varit en plats där människor möts och tar en paus på resan, så gör även vi. Här samsas gamla hantverkstraditioner och byggnadsvård med samtida konst. Här finns också museet om en av våra mest folkkära artister – Lill-Babs. Strosa runt och njut av miljön, shoppa i butikerna och ta något gott att äta i den trevliga restaurangen. Ca 20 mil

 • Dag 4. Söderhamn - Hemorten

  Efter frukost samlas vi för hemfärd. Vi packar ner våra fina minnen och egenbakade tunnbröd i bagaget och styr vår kosa söderut igen.

Karta

Avgångar & priser

AvresaHotellLediga platserfrån pris
24/6First Hotel StattMer än 84 695:-Boka

Hotell

First Hotel Statt
First Hotel Statt
First Hotel Statt https://www.firsthotels.se/hotell/sverige/soderhamn
Resekalender
3/5Dalsland 4 dagarfrån 5 990:-