Skip to main content

Midsommar i Hälsingland 4 dagar

Välkommen att uppleva ett traditionellt midsommarfirande i med oss i Hälsingland! På Hembygdsgården i Segersta finns allt för ett lyckat midsommarfirande.

Sök resa

Program

Dag 1. Hemorten - Söderhamn

Vi lämnar våra hemorter och styr bussen mot Söderhamn som kommer bli vår utgångspunkt under kommande dagar. På vår väg dit gör vi ett stopp vid Wij Trädgårdar i Ockelbo – en av landets vackraste parker! Här möts vi av hela sex olika visningsträdgårdar där odling och mat varvas med konst och hantverk. I Trädgårdsköket serveras närproducerad och ekologisk mat där en stor del odlas i den egna köksträdgården. Detta vill vi givetvis ta del av så vi passar på att inta en välsmakande lunch här. Väl framme i Söderhamn checkar vi in på First Hotel Statt, ett klassiskt stadshotell som är centralt beläget. Gemensam middag serveras på kvällen.

Dag 2. Midsommarafton

Frukost på hotellet. Vi har sedan förmiddagen fri för egna aktiviteter innan vi beger oss till Segersta Hembygdsgård där midsommarfirandet pågår för fullt! Vi reser Midsommar-stången och njuter av musikunderhållning samt midsommartal från stora scenen. Det finns fikaservering, hamburgare, korv, glass, lotteri, fiskdamm med mera på plats som hör högtiden till. Givetvis blir det även sång och dans som förgyller denna dag. Avslutningsvis intar vi en läcker midsommarbuffé med klassiska svenska rätter på hotellet. 

Dag 3. Midsommardagen

Med frukost i magen tar vi plats i bussen och styr mot Skärså fiskeläger för att promenera bland de gamla sjöbodarna och ta en liten bussfika. Därefter bär det av till Stenegård i Järvsö – ett av Hälsinglands främsta besöksmål och som årligen lockar mängder av besökare. Här samsas gamla hantverkstraditioner, byggnadsvård och Världsarvscentrum med samtida konst, musik och hantverk. Passa på att shoppa i butikerna eller ta något att äta på den trevliga restaurangen eller i caféet. En upplevelserik dag senare återvänder vi till hotellet där resans sista middag serveras.

Dag 4. Söderhamn - Hemorten

Efter frukost samlas vi för hemfärd. Vi packar ner våra fina minnen i bagaget och styr vår kosa söderut igen.

Övrig information

Avresetider/nedladdningsbart program: /upload/pdf/MidsommariHalsingland2020.pdf
 

Valuta: Svenska kronor (SEK)
 

Vi reserverar oss för eventuella ändringar.

Avgångar & priser

AvresaHotellLediga platserfrån pris
18/6First Hotel StattMer än 84 395:-Boka

Hotell

First Hotel Statt
First Hotel Statt http://www.firsthotels.se
Resekalender
5/6Kielkryssning 3 dagarfrån 2 185:-