Skip to main content

Midsommar i Hälsingland 4 dagar

Midsommar är Sveriges stora sommarfest. Med sina långa ljusa sommarnätter, urgamla seder, blomsterkransar och ”röda gubbar” är detta en magisk tid fylld av sång och dans. Välkommen att uppleva ett traditionellt midsommarfirande med oss i Hälsingland!

Sök resa

Övrig information

Avresetider/nedladdningsbart program: /upload/pdf/Midsommarihalsingland4dgr2022.pdf

Valuta: Svenska kronor (SEK)

Vi reserverar oss för eventuella ändringar.

Dagsprogram

 • Dag 1. Hemorten - Söderhamn

  Vi lämnar våra hemorter och styr bussen mot Hälsingland och kuststaden Söderhamn. På vår väg dit gör vi ett besök i Ockelbo och Wij Trädgårdar – en av landets vackraste parker! Här möts vi av hela sex olika visningsträdgårdar där odling och mat varvas med konst och hantverk. I Trädgårdsköket serveras närproducerad och ekologisk mat vilket till stor del odlas i den egna köksträdgården. Detta vill vi givetvis ta del av så vi passar på att inta en välsmakande lunch här. Väl framme i Söderhamn checkar vi in på centralt belägna First Hotel Statt där vi blir serverade en gemensam middag.

 • Dag 2. Midsommarafton

  Förmiddagen är fri för egna aktiviteter innan vi beger oss till Bollnäs för ett traditionellt midsommarfirande på Hembygdsgården Kämpens med anor från tidigt 1500-tal. Vi är med när midsommarstången reses och njuter av folkdanslagets dansuppvisning till toner av härlig spelmansmusik. Det finns fikaservering, korv med bröd, glass och lotteri med mera – allt som hör högtiden till! För den lek- och danssugne finns alla möjligheter att delta i aktiviteterna runt midsommarstången. Avslutningsvis intar vi en läcker midsommarbuffé med klassiska svenska rätter på hotellet.

 • Dag 3. Utflykt till Järvsö med tunnbrödsbak

  Att baka och använda tunnbröd är en mycket gammal tradition i Hälsingland. Många gårdar hade sina egna recept. Vi besöker Engbergs i Stavsäter som bedriver tunnbrödsbageri på gården och får då både smaka på brödet samt kavla upp ärmarna för att prova på att baka vårt eget! Vi styr sedan bussen vidare mot Stenegård i Järvsö – ett av Hälsinglands främsta besöksmål som årligen lockar mängder av besökare. Här samsas gamla hantverkstraditioner, byggnadsvård och Världsarvscentrum med samtida konst, musik och hantverk. Passa på att shoppa i butikerna eller ta något att äta på den trevliga restaurangen eller i caféet. En upplevelserik dag senare återvänder vi till hotellet där resans sista middag serveras.

 • Dag 4. Söderhamn - Hemorten

  Efter frukost samlas vi för hemfärd. Vi packar ner våra fina minnen och egenbakade tunnbröd i bagaget och styr vår kosa söderut igen.

Karta

Resekalender
1/7Puttgarden BorderShopfrån 895:-
8/7Puttgarden BorderShopfrån 895:-
14/7Geilo med Flåmsbanan 4 dagarfrån 5 960:-
20/7Bergensbanan och Hardangerfjorden 5 dagarfrån 7 490:-
24/7Husum med Römö & Sylt 4 dagarfrån 5 680:-