Skip to main content

Norge med Hurtigruten 4 dagar

Vi reser genom höga fjäll och skimrande fjordar, betande boskap på grönskande fjällsluttningar, glimmande hav och vackert slingrande vägar – det är sommar i Norge! Denna resa bjuder på makalösa vyer. Ombord på ett av Hurtigrutens fartyg imponeras vi av landets oerhört vackra och dramatiska natur samtidigt som vi glider fram på underbara Geirangerfjorden.

Foto: Visit Norway / Per Eide

Sök resa

Program

Dag 1. Hemorten - Öyer

Vi reser från våra hemorter och färdas västerut genom Värmland till Morokulien. Här gör vi ett stopp för möjlighet till lunch. Sedan fortsätter vi resan längs Mjösa och befinner oss i olympiska trakter. I Lillehammer passar vi på att åka upp i Lysgårdbakken och titta på den fina utsikten. Väl framme i Öyer checkar vi in på vårt hotell där en gemensam middag serveras på kvällen.

Dag 2. Öyer - Molde

Efter frukost är det dags att bege sig mot Molde. Vi åker genom Gudbrandsdalen som är så vacker att den ibland kallas för ”Guds egen dal”! Bussen fortsätter förbi Dombås, genom Romsdalen där vi ser Trollväggen och vidare till Åfarnes. Här tar vi en liten färja över till Sölsnes för att sedan bege oss mot den magnifika Atlanterhavsveien. Det är ett imponerande byggnadsverk och leder över många broar och öar. Väl framme vid vårt hotell i Molde intar vi en gemensam middag.

Dag 3. Molde - Hurtigruten - Öyer

Vi lämnar Molde efter intagen frukost och tar en färja till Vestnes. Sedan fortsätter vi mot Ålesund där Hurtigrutenbåten väntar på oss. Nu kan en ca. 4 timmar lång färd ta sin början! Vi får den ena ”aha-upplevelsen” efter den andra. Skummande vattenfall och blommande ängar växlar med mäktiga fjälltoppar. Geiranger blir vår avstigningshamn. Här möter bussen upp oss och tar oss tillbaka till hotellet i Öyer. Efter en lång dag med många intryck smakar middagen alldeles utmärkt.

Dag 4. Öyer - Hemorten

Efter frukost påbörjar vi hemresan. Vi kör genom Hedmark och kommer via Värmland åter till våra hemorter.

Övrig information

Avresetider/nedladdningsbart program: /upload/pdf/NorgemedHurtigruten2019.pdf
 

Valuta: Norska kronor (NOK)
 

Vi reserverar oss för eventuella ändringar.

Karta

Hotell

Logi Norge med Hurtigruten 4 dagar
Scandic Hafjell http://www.scandichotels.se Quality Hotel Alexandra http://www.nordicchoicehotels.se...
Resekalender
19/7DIGGILOO 2 dagarfrån 2 995:-
26/7Puttgarden BorderShopfrån 780:-
26/7Skagen 3 dagarfrån 3 630:-
2/8Puttgarden BorderShopfrån 780:-
4/8Österrike med Bernina-Expressen 8 dagarfrån 8 950:-