Skip to main content

Normandie med Jersey 9 dagar

Upptäck den franska invasionskusten med spännande krigshistoria blandat med fin matkultur i de natursköna landskapen Normandie och Bretagne. Här frestar vi våra smaklökar med cider, calvados och läckra ostar! Prova gärna kustens egna delikatesser – färska fina ostron, musslor och bläckfisk. Engelsmännens paradisö Jersey hinner vi också med att besöka samt det berömda klostret Mont Saint Michel.

Sök resa

Program

Dag 1. Hemorten - Bremen

Vi reser söderut från våra hemorter med ett stopp på lämpligt ställe för bensträckare och möjlighet till frukost. Fortsätter sedan till Helsingborg där vi tar färjan över till Helsingör. Vi färdas vidare genom Danmark och tar nästa färja från Rödby över till Puttgarden. Därefter beger vi oss ut på den tyska motorvägen och styr mot den gamla hansastaden Bremen. Här checkar vi in på vårt övernattningshotell och serveras en gemensam middag innan det är dags att säga god natt.

Dag 2. Bremen - Brugge

Efter frukost intar vi våra platser i bussen och åker i riktning sydväst. Vi lämnar Tyskland för en blixtvisit i Holland innan vi passerar gränsen till Belgien. När vi slutligen når vi vårt hotell i Brugge ges vi lite tid att spendera på egen hand. Gemensam middag serveras på hotellet.

Dag 3. Brugge - Caen

Efter frukost tackar vi för oss och fortsätter ett stycke genom Belgien innan vi når den franska gränsen. Under eftermiddagen kör vi genom en av de allra vackraste regionerna i Frankrike – Normandie!

I Cormeilles besöker vi Distillerie Busnel som är en av de största calvadosproducenterna i området. Här bjuds vi på en intressant rundvisning och får även provsmaka den ädla drycken samt de goda ostarna som tillverkas med stor omsorg och kärlek. Vi följer sedan ”blomsterkusten” och passerar bland annat Deauville och Trouville innan vi når dagens mål Caen. Staden är framför allt känt för kyrkorna Saint Ètienne och Saint Trinité som uppfördes av Vilhelm Erövraren omkring år 1050. Här ska vi bo ett par nätter och upptäcka den delen av Normandie som är fyllt av spännande krigshistoria. Gemensam middag serveras på hotellet.

Dag 4. Invasionskusten

Dagens utflykt ägnas helt åt krigsminnena från andra världskriget. Vi börjar med ett besök på Museet Le Memorial de Caen som tar oss tillbaka i 1900-talets krigshistoria. Efter detta åker vi till Musée de la Tapisserie de Bayeux och får se den berömda Bayeuxtapeten, en medeltida broderad textil som skildrar normandernas erövring av England. Detta är inte bara ett konstverk utan även ett historiskt monument som ger ovärderlig inblick i den medeltida människans liv och vardag. I Arromanches-les-Bains besöker vi Musée Du Débarquement där D-dagen den 6 juni år 1944 skildras. Vi går runt och upplever den speciella stämning som råder här. Det blir en dag fylld av krigshistoria som på plats i rätt miljö blir levande på ett mycket påtagligt sätt.

Dag 5. Caen - Mont Saint Michel - Saint Malo

Efter frukost tackar vi för oss och lämnar Caen för att resa vidare genom Normandie. I höjd med det fantastiska Mont Saint Michel kommer vi in i det natursköna Bretagne. Mont Saint Michel på halvön Mont Tombe, precis i gränslandet mellan Bretagne och Normandie, sticker upp som en sylvass sockertopp mitt i ett ständigt föränderligt landskap av lenaste tidvatten. Här har det ca. 80 meter höga muromgärdade klostret varit hem för munkar och nunnor ända sedan år 708. Det var även en populär vallfärdsort för pilgrimer men blev inte förrän år 1879, när en väg från fastlandet byggdes, ett kärt besöksmål för fler än vattenvadande pilgrimer. Idag är Mont Saint Michel Frankrikes mest populära resmål utanför Paris och lockar miljontals besökare varje år!

Här stannar vi i några timmar och strosar runt på egen hand i de trånga klostergränderna mellan klostret och muren. Det finns möjligheter till lunch för den som önskar. Passa gärna på att smaka en av Mont Saint Michels specialiteter – crêpes på olika sätt!

Efter detta fortsätter vi kustvägen till charmiga Saint Malo där hotellet väntar. Under kvällen serveras vi en gemensam middag på separat restaurang (ungefär 25 meter från hotellet).

Dag 6. Paradisön Jersey

Efter frukost tar vi färjan till den nästan tropiska kanalön Jersey – engelsmännens semesterparadis! Tack vare många soltimmar är växtligheten lika rik som i länderna kring Medelhavet. Här känner vi behagliga dofter från det salta havet, nykokta skaldjur och prunkande grönska! Längs öns kust, där tidvattnet fascinerar, varvas de vackra sandstränderna med små pittoreska fiskehamnar inklämda mellan dramatiska klippor. Vi möter den brittiska charmen i en skön mix med det franska kökets läckerheter!

Med buss åker vi en rundtur och förundras över det mycket speciella landskapet och livet på ön, här pratar man engelska och kör vänstertrafik! På denna rundtur kommer vi att få se minnesmärken från den tyska ockupationen under andra världskriget. Turen inkluderar även lunch och tid på egen hand bland trevlig shopping och ”äkta” engelska pubar. Vi återvänder sedan till hotellet i Saint Malo och avslutar denna upplevelserika dag men en gemensam middag separat restaurang (ungefär 25 meter från hotellet).

Dag 7. Saint Malo - Boncelles

Fyllda av olika intryck är det nu dags att påbörja hemresan. Vi färdas genom Normandies bedårande landskap och vidare norrut förbi Amiens till den fransk-belgiska gränsen. Raster tar vi där det passar bra. Vi fortsätter den sista biten på dagens etapp och når slutligen vårt hotell i Boncelles. Här väntar gemensam middag och bäddade sängar.

Dag 8. Boncelles - Lübeck

Frukost serveras på hotellet. Därefter tar vi plats i bussen och ger oss ut på vägen igen. Vi passerar den tyska gränsen och styr vår kosa mot Hansans drottning Lübeck. Väl framme intar vi resans sista gemensam middag på hotellet.

Dag 9. Lübeck - Hemorten

Efter en stärkande frukost åker vi mot Puttgarden där färjan väntar på att ta oss till Danmark. I snabb takt färdas vi på fina vägar genom grannlandet för att i Helsingör ta nästa färja hem till Sverige. Vi gör ett stopp på lämpligt ställe för bensträckare och möjlighet till något ätbart innan vi avslutningsvis når våra hemorter.

Övrig information

Avresetider/nedladdningsbart program: /upload/pdf/NormandiemedJersey2019.pdf
 

Valuta: Euro (€) *
* OBS! På Jersey används Jerseypund (JEP) och Brittiskt pund (GBP). Det finns växlingsmöjligheter på färjan.
 

Vi reserverar oss för eventuella ändringar.

Karta

Avgångar & priser

AvresaHotellLediga platserfrån pris
17/8Logi Normandie med Jersey 9 dagarMer än 812 995:-Boka

Hotell

Logi Normandie med Jersey 9 dagar
Atlantic Hotel an der Galopprennbahn http://www.atlantic-hotels.de Green Park Hotel Brugge http://www.greenparkhotelbrugge.com Ibis Caen Porte de Bretagne http://www.accorhotels.com Hotel Mercure Sain...
Resekalender
24/5Puttgarden BorderShopfrån 780:-