Skip to main content

Oslo och Köpenhamn 3 dagar

Orkestrar, parader, folkdräkter och glass i stora lass… Norges nationaldag firas den 17:e maj med buller och bång, och självklart vill vi ta del av detta! Välkommen på en avkopplande och skön kryssning mellan Köpenhamn-Oslo-Köpenhamn på DFDS moderna fartyg. Under vår vistelse i Oslo får vi uppleva det storslagna firandet av glädjefesten ”syttende mai” och i Köpenhamn bjuds vi på en trevlig rundtur med lokalguide.

Foto: Asgeir Helgestad / Artic Light AS (http://www.visitnorway.com)

Sök resa

Program

Dag 1. Hemorten - Köpenhamn

Vi åker från våra hemorter och intar ett stopp på lämpligt ställe någonstans i Småland för bensträckare och möjlighet till något att äta. Turen fortsätter sedan ner till Malmö där vi via Öresundsbron tar oss över till grannlandet Danmark och huvudstaden Köpenhamn. Nu kvarstår endast en kort resa till färjan. Väl ombord installerar vi oss i våra hytter och intar sedan en gemensam middagsbuffé. Resten av kvällen fyller vi med vad vi själva önskar.

Dag 2. Oslo och 17:e maj-firande!

Frukostbuffé serveras ombord. Därefter lägger färjan till i Oslo och vi kastar oss rakt in i det fantastiska nationaldags-firandet! Den norska flaggans färger syns åt vilket håll man än tittar. Många bär sina vackra traditionella folkdräkter, så kallade ”bunader”, dagen till ära. Det finns hundratals bunader i olika varianter, färger och stilar och man kan på så sätt se vart personen i fråga härstammar från.

Efter en dag fylld av festligheter återvänder vi till färjan och avslutar dagen med en välsmakande middagsbuffé.

Dag 3. Köpenhamn - Hemorten

Frukostbuffé serveras ombord innan vi lägger till i den vackra staden Köpenhamn. Genom en guidad rundtur med lokalguide lär vi oss mer om denna populära stad och får se några av dess främsta sevärdheter. Efter detta stannar vi till i centrum och ges lite tid på egen hand innan det är dags att styra bussen hemåt. Vi intar åter igen ett stopp på lämpligt ställe för bensträckare och möjlighet till mat innan vi når våra hemorter.

Övrig information

Avresetider/nedladdningsbart program: /upload/pdf/OsloKopenhamn2019.pdf
 

Valuta: Norska kronor (NOK) & Danska kronor (DKK)
 

Vi reserverar oss för eventuella ändringar.

Karta

Avgångar & priser

AvresaHotellLediga platserfrån pris
16/5DFDS SeawaysMer än 82 980:-Boka

Hotell

DFDS Seaways
2-bäddshytt insides http://www.dfdsseaways.se Hyttillägg: 1-bäddshytt insides: 630:- /pp 2-bäddshytt utsides: 220:- /pp Enkelhytt utsides på förfrågan (vänligen kontakta kontoret för bokning av detta...
Resekalender
22/3Nordiska Trädgårdarfrån 380:-