Skip to main content

Österrike 8 dagar

Följ med oss på en upplevelserik resa till vackra Österrike. Vi bor i den naturfina och gemytliga byn Uttendorf som ligger centralt beläget inramad av berg och glaciärer. Denna resa bjuder på många vackra vyer, så glöm inte att ta med kameran!

Foto: Sören Josefsson

Sök resa

Program

Dag 1. Hemorten - Berlin

Resan går söderut från våra hemorter med ett stopp på lämpligt ställe för möjlighet till frukost och bensträckare. Därefter fortsätter vi till Helsingborg för att ta färjan till Helsingör. Vi färdas vidare genom Danmark och tar nästa färja från Gedser till Rostock i Tyskland. Bussen styr sedan mot Berlin där vi får vår första natts sömn. Gemensam middag serveras på hotellet.

Dag 2. Berlin - Uttendorf

Efter frukost fortsätter vi på snabba vägar söderöver. På lämpliga ställen intar vi raster där det finns möjlighet till mat. I Kufstein lämnar vi de snabba vägarna och övergår till alltmer slingriga alpvägar. Väl framme i Uttendorf checkar vi in hos vår svenska värdinna Maj-Inger på Gasthof Stubacher Hof och Pension Koch som ligger mitt i byn (läs mer om detta under "övrig information"). Gemensam middag serveras på Gasthof Stubacher Hof.

Dag 3-6. Uttendorf

Härliga utflykter väntar oss dessa dagar! Vi ska bland annat göra utflykter till Innsbruck – ”Tyrolens huvudstad inbäddad i Alpernas hjärta”, åka upp till Grossglockner och även besöka den lilla alpbyn Heiligenblut. Vi kommer dessutom besöka Hitlers Örnnäste ”Kehlsteinhaus” beläget högt upp på en bergstopp ovanför orten Berchtesgaden. Gemensam middag serveras på Gasthof Stubacher Hof varje kväll.

Dag 7. Uttendorf - Hannover

Efter några härliga österrikiska dagar kör vi åter genom Pass Thurn, byter land, passerar utkanten av München och vidare till Hannover där vårt övernattningshotell väntar på oss. Gemensam middag serveras på hotellet.

Dag 8. Hannover - Hemorten

Efter frukost samlas vi i bussen för att åka hemåt. I Puttgarden tar vi färjan till Rödby, åker vidare genom Danmark till nästa färja som tar oss från Helsingör till Helsingborg. Sedan åker vi sista biten hem med rast någonstans i Småland.

Övrig information

Avresetider/nedladdningsbart program: /upload/pdf/Osterrike2019.pdf
 

Information om hotellen i Uttendorf:
På Gasthof Stubacher Hof har vi totalt 18st rum (16st dubbelrum och 2st enkelrum) och till dessa är det "först till kvarn" som gäller. När hotellet är fullbokat kommer resterande platser att bokas in på Pension Koch som ligger ca. 500m ifrån Gasthof Stubacher Hof. Middagarna intar vi gemensamt och de serveras på Gasthof Stubacher Hof.
 

Valuta: Euro (€)
 

Vi reserverar oss för eventuella ändringar.

Karta

Avgångar & priser

AvresaHotellLediga platserfrån pris
9/6Logi Österrike 8 dagarMer än 87 880:-Boka

Hotell

Logi Österrike 8 dagar
Pentahotel Berlin-Potsdam http://www.pentahotels.com Hotel Gasthof Stubacher Hof http://www.stubacherhof.com Pension Koch http://www.pension-koch.at GHOTEL hotel & living http://www.ghotel.de...
Resekalender
22/3Nordiska Trädgårdarfrån 380:-