Skip to main content

Österrike med Bernina-Expressen 8 dagar

Låt oss ta dig med på sommarens vackraste resa med Bernina-Expressen, ett panoramatåg genom alpvärlden med höga berg och djupa dalar! Vi fascineras av det snabbt skiftande landskapet på vår resa förbi glaciärer och snötäckta toppar, genom hisnande bergspass och grönskande dalar. Vi besöker även greve Lennart Bernadottes eget paradis – blomsterön Mainau vid Bodensjön.

Sök resa

Program

Dag 1. Hemorten - Hannover

Vi reser söderut från våra hemorter och på lämpligt ställe, någonstans i Småland, gör vi ett stopp för möjlighet till frukost och bensträckare. Fortsätter sedan till Helsingborg där vi tar färjan över till Helsingör, vidare genom Danmark till Rödby där nästa färja väntar för att ta oss till Tyskland. I snabb takt passerar vi hansestäderna Lübeck och Hamburg, färdas förbi Lüneburgheden innan vi är framme vid dagens mål, nämligen vårt övernattningshotell i Hannover. Här väntar en gemensam middag och bäddade sängar.

Dag 2. Hannover - Feldkirch

Efter frukost åker vi ut på Autobahn och susar ner genom Tyskland. Vi stannar på lämpliga ställen längs vägen för rast och möjlighet till något att äta. Vid Bodensjön möts länderna och vi kör över gränsen till Österrike. Framåt kvällen kommer vi fram till den gamla alpstaden Feldkirch. I denna charmiga stad ska vi bo i fem nätter på ett centralt beläget hotell. Efter den gemensamma middagen lockar kanske en kvällspromenad i Gamla Stans romantiska gränder som avslut på dagen.

Dag 3-6. Feldkirch

Vi har nu fyra dagar till att fylla med äventyr och fantastiska upplevelser! Vi börjar med en tur till Liechtenstein, väldens sjätte minsta land som ligger mitt i alpernas hjärta mellan Österrike och Schweiz. Här bekantar vi oss lite med huvudstaden Vaduz belägen invid floden Rhen, innan vi fortsätter vidare till Tyskland och Bodensjöns egen pärla Lindau – ”den lilla staden på ön! Här finns tid till att på egen hand strosa runt i Gamla Stan eller njuta på den fina strandpromenaden en härlig sommardag. Under hemvägen passerar vi den världsberömda festspelsstaden Bregenz med sin moderna flytande scen.

Under en av dagarna ska vi tas med på sommarens vackraste resa med Bernina-Expressen över den världsberömda Albula Linjen! I schweiziska Chur går vi ombord på tåget och bjuds på en fyra timmars spektakulär tågresa i panoramavagnar som tar oss över viadukter, förbi glaciärer och snötäckta toppar, genom hisnande bergspass och grönskande dalar. Totalt åker vi genom 55st tunnlar och över 196st broar. Som högst är vi på 2253 meters höjd för att därefter klättra neråt till slutstationen i italienska Tirano. Här ges vi tid att äta en god lunch på någon mysig trattoria och upptäcka staden på egen hand innan vi åker hem igen med bussen till Feldkirch.

Dagen därpå besöker vi greve Lennart Bernadottes fantastiska blomsterparadis Mainau. År 1932 ärvde Lennart slottet av sin farmor drottning Viktoria och gjorde om trädgården till ett av världens vackraste blomsterparadis som idag förvaltas och vidareutvecklas av hans barn. Denna underbara park bjuder oss besökare på en helt sagolik upplevelse. Blomsterparken drivs och planeras för att det alltid ska vara växter som blommar, varje årstid bjuder på sin egen speciella skönhet! Under några timmar promenerar vi runt i parken – förundras, fascineras och njuter av blomsterprakten med dess vackra vyer och intryck. På Mainau finns även ett antal byggnader som är sevärda. Slottet där greveparet bodde med sina barn är byggt på 1740-talet och i kyrkan S:t Marien kan den som önskar se många vackra målningar. I parken finns det gott om trevliga restauranger och caféer att välja bland för lunch och fika.

En dag lämnar vi helt fri för egna aktiviteter! Passa på att upptäcka och njuta av den medeltida staden Feldkirch där vi bor. Här i staden finns många fina gamla byggnader att beundra, mysiga restauranger och uteserveringar samt ett varierat utbud av affärer. Varför inte ta en promenad upp till borgen Schattenburg som vakar över staden och var säte för grevarna av Montfort i över 200 år, här huserade också svenskarna under 30-åriga kriget. Idag kan du njuta av den fina utsikten och äta en äkta schnitzel i borgens egen restaurang!

Dag 7. Feldkirch - Berlin

Efter några underbara dagar med både Alperna och Bodensjön som mäktiga kulisser är det dags att påbörja hemfärden. På snabba vägar färdas vi norrut och styr mot Berlin där övernattningshotellet väntar med en gemensam middag.

Dag 8. Berlin - Hemorten

Laddade med en tysk frukost i magen färdas vi den sista biten hem. I Rostock tar vi färjan till Gedser, åker vidare genom Danmark till Helsingör där nästa färja tar oss över till Sverige. Vid lämpligt ställe gör vi ett stopp för möjlighet till mat och en bensträckare, innan vi slutligen når våra hemorter.

Övrig information

Avresetider/nedladdningsbart program: /upload/pdf/Berninaexpressen2019.pdf
 

Valuta: Euro (€)
 

Vi reserverar oss för eventuella ändringar.

Karta

Avgångar & priser

AvresaHotellLediga platserfrån pris
4/8Logi Österrike med Bernina-Expressen 8 dagarFullt8 950:-Fullt

Hotell

Logi Österrike med Bernina-Expressen 8 dagar
Leonardo Hotel Hannover http://www.leonardo-hotels.de Central Löwen Hotel http://www.central-hotel-loewen.at NH Berlin Potsdam Conference Center http://www.nh-hotels.com...
Resekalender
19/7DIGGILOO 2 dagarfrån 2 995:-