Skip to main content

Österrike to the Sound of Music 8 dagar

Musikalfilmsuccén Sound of Music med Julie Andrews i huvudrollen spelades till stora delar in i Salzburg och trakterna runt omkring. Bland drömlika sjöar, snöbeklädda alptoppar och gudomligt vackra kyrkor och slott följer vi i filmens fotspår och utforskar den kejserliga skattkammaren Salzkammergut. Låt bergen och sjöarna fylla era hjärtan med musik…

Sök resa

Övrig information

Avresetider/nedladdningsbart program: /upload/pdf/Osterriketothesoundofmusic8dgr2022.pdf

Valuta: Euro (€)

Vi reserverar oss för eventuella ändringar.

Dagsprogram

 • Dag 1. Hemorten - Potsdam

  Tidig morgon bär det av ner till färjorna Helsingborg-Helsingör och vidare genom Danmark till Gedser för överfart till Tyskland. Vi passerar genom delstaten Mecklenburg-Vorpommern och vidare in i det historiska Brandenburg för att slutligen nå dess huvudstad Potsdam. Vårt övernattningshotell ligger precis utanför den stora slottsparken Sanssoucis. Incheckning och gemensam middag.

 • Dag 2. Potsdam - Abtenau

  Efter frukost vinkar vi adjö till det vackra Potsdam och fortsätter vår resa mot Österrike. Vi passerar berömda städer som Leipzig, Nürnberg och München på avstånd innan det mäktiga alplandskapet möter oss. Efter gränsen till Österrike fortsätter vi förbi Salzburg och når strax den lilla genuina alpbyn Abtenau också kallad för ”välbefinnandets by”. Här på 712 m.ö.h. installerar vi oss för fem nätter på mysiga Lammertalerhof Hof. På kvällarna serveras det middag på hotellet och en kväll blir det grillafton.

 • Dag 3. Salzburg

  Barock- och kulturstad med de världsberömda ”Salzburger Festsoiele” och Wolfgang Amadeus Mozarts födelsehus är Salzburg en charmerande stad som utstrålar glädje. Vi följer med vår lokalguide på en promenad genom en av Europas få städer med sina historiska byggnader nästintill intakta efter 2:a världskrigets bomber. Vi imponeras av de vackra smidesskyltarna på Getridegasse och den magnifika Salzburger Dom och mycket mycket mer. ” Do-re-mi-fa-so-la-ti… övade Maria med barnen von Trapp i slottet Mirabells vackra trädgård, vi lovsjunger dess skönhet när vi promenerar genom denna färggranna trädgård. Tid för egna strövtåg blir det också. Kanske passar ni på att köpa med de ”äkta” Mozartkulorna hem…

 • Dag 4. Sound of Music

  Filmen som till stor del är baserad på verklighetens Maria von Trapps historia tog en hel värld med storm och lockade miljontals besökare till vackra Salzburg med omnejd. Idag besöker och ser vi flertalet inspelningsplatser bland annat Schloss Leopoldskron familjen von Trapps hem i filmen, Klostret Nonnberg där Maria bodde och verkade såväl i filmen som verkligheten. Vi inleder med ett besök på renässansslottet Hellbrunn med sina över 400 år gamla och berömda vattensprutande fontäner. Lusthuset där

  dottern Liesl sjunger ”Sixteen going on seventeen” i filmen återfinns numer i Hellbrunn slottspark. Vi avslutar dagen i bildsköna Mondsee med Basilikan St.Michael där giftermålet mellan Maria och Baronen von Trapp äger rum i filmen. Efter en dag i filmromantikens tecken återvänder vi till Abtenau.

 • Dag 5. Abtenau

  En dag i Lammerdalen! Gå en kortare eller längre vandring, kanske lockar ravinen Lammerklamm, hyr en cykel eller bara njut av lugnet i byn. Vårt hotell bjuder på eftermiddagsfika bestående av kaffe och Apfelstrudel.

 • Dag 6. Salzkammergut

  Förr kallades detta område för kejsarens ”skattkammare” då det ursprungligen var känt för sina saltgruvor vilka ägdes av kejsardömet och salt var rikedom. Det vita guldet bröts på många ställen men mest berömt är Hallstatt med världens äldsta saltgruva. Här klänger sig husen fast vid bergväggen, inklämda vid foten av Dachstein-massivet och kanten av Hallstättersjön, Fascineras eller förfäras över ”benhuset” innan vi åker vidare genom ett drömlikt landskap med turkosfärgade sjöar, gröna ängar och branta berg dekorerat med vackra kyrktorn och byar. Saltet är också mytiskt och hälsobringande vilket lockade många inte minst ur den Österrikiska kejsarfamiljen hit för rekreation. I kurorten Bad Ischl valde kejsare Frans Josef I att bygga sig ett sommarhus och än idag kan man känna den kejserliga flärden på orten med vackra hus och parker. Under eftermiddagen fortsätter vi till St Wolfgang med det från operetten berömda värdshuset Vita Hästen. Härifrån tar vi båten över Wolfgangsee till St.Gilgen där vår buss möter upp för återresa till Abtenau.

 • Dag 7. Abtenau - Hannover

  Dags att lämna vårt hotell och åka norröver. Vi gör stopp för kaffe såväl som lunch och framåt kvällen når vi vårt hotell i trakterna av Hannover. Middag serveras på hotellet.

 • Dag 8. Hannover - Hemorten

  Efter tidig frukost tar vi plats i bussen och passerar Hamburg och Lübeck innan vi når Puttgarden och färjar över till Rödby. Vidare genom Danmark till nästa färja Helsingör-Helsingborg. Vi når våra hemorter under kvällen och tar farväl för den här gången.

Karta

Avgångar & priser

AvresaHotellLediga platserfrån pris

Augusti 2022

14/8Logi Österrike to the Sound of Music 8 dagarMer än 810 345:-Boka

Hotell

Logi Österrike to the Sound of Music 8 dagar
Logi Österrike to the Sound of Music 8 dagar
Wyndham Garden Potsdam http://www.wyndhamhotels.com Hotel Lammertalerhof http://www.lammertalerhof.at Leonardo Hotel Hannover http://www.leonardo-hotels.com...
Resekalender
20/5Puttgarden BorderShopfrån 895:-