Skip to main content

Paris 6 dagar

Romantikens, kulturens, matens och glädjens huvudstad Paris har allt en livsnjutare kan önska sig – trevliga boulevarder med charmiga gränder, exklusivt shoppingutbud, världskända sevärdheter, historiska skatter och mycket mer. Följ med oss till staden som har allt, och lite till!

Sök resa

Program

Dag 1. Hemorten - Bremen

Vi lämnar våra hemorter och kör söderut. Ett stopp för rast intas på lämpligt ställe någonstans i Småland. Färden fortsätter sedan ner mot Helsingborg där vi tar färjan över till Helsingör. Vi reser vidare genom Danmark till Rödby och tar nästa färja över till Puttgarden. Därefter beger vi oss ut på den tyska motorvägen och styr mot den gamla hansastaden Bremen. Vi checkar in på vårt hotell och intar en gemensam middag.

Dag 2. Bremen - Paris

Efter frukost tar vi plats i bussen igen och åker vidare via nordöstra Tyskland, genom Beligen och in i Frankrike för att slutligen nå Paris! Vi checkar in på hotell Ibis Paris 17 Clichy-Batignolles som skall bli vårt ”hem” de nästkommande tre nätterna. Gemensam middag intas på hotellet.

Dag 3. Paris

Välkommen till Paris – en av världens mest besökta städer! Idag följer vi med en lokalguide på stadsruntur för att bekanta oss med staden på bästa sätt. Vi besöker några av de allra främsta sevärdheterna och fängslas av den fantastiska omgivningen. Många fotografier senare ger vi oss ut på en vacker båttur på floden Seine och beskådar Paris från vattnet, detta blir lite av en magisk upplevelse och sätter pricken över i:et för denna dag!

Dag 4. Paris

Efter frukost har vi dagen helt på egen hand och kan fylla med vad vi själva önskar. Du kan likt konstnärerna och bohemerna prova på livet i Montmartre med målartorget och de smala gränderna uppe vid Sacre Coeur, njuta av det franska köket på en mysig restaurang i latinkvarteren och en Café au lait på någon uteservering, besöka något av alla de muséer som välkomnar dig, färdas längs den kända paradgatan Champs Elysées, se och besöka Eiffeltornet, katedralen Notre Dame, Operan, Triumfbågen och Trocadero. Kanske lockar lite shopping i de berömda varuhusen Lafayette och Printemps, eller en avkopplande stund i Monets trädgårdar? I klassiska Paris finns som sagt allt och lite till!

Dag 5. Paris - Bremen

Efter frukost är det dags att ta farväl av Paris för denna gång. Vi påbörjar vår resa hem till Sverige med en övernattning i Bremen. Gemensam middag serveras på hotellet.

Dag 6. Bremen - Hemorten

Frukost serveras på hotellet. Vi tar plats i bussen och styr mot färjan i Puttgarden som tar oss till Rödby i Danmark. Sedan fortsätter vi vidare mot Helsingör där nästa färja tar oss över till Sverige. Vid lämpligt ställe gör vi ett stopp för bensträckare och möjlighet till mat, innan vi avslutningsvis når våra hemorter.

Övrig information

Avresetider/nedladdningsbart program: /upload/pdf/Paris2019.pdf
 

Valuta: Euro (€)
 

Vi reserverar oss för eventuella ändringar.

Karta

Avgångar & priser

AvresaHotellLediga platserfrån pris
6/5Logi Paris 6 dagarMer än 86 550:-Boka

Hotell

Logi Paris 6 dagar
Atlantic Hotel Universum http://www.atlantic-hotels.de Ibis Paris 17 Clichy-Batignolles http://www.ibis-paris-clichybatignolles.com Atlantic Hotel an der Galopprennbahn http://www.atlantic-hotels.de...
Resekalender
22/3Nordiska Trädgårdarfrån 380:-