Skip to main content

Pilgrimsvandring i Falbygden 3 dagar

 Att vandra är ett fantastiskt sätt att uppleva naturen, få motion och koppla av men kan också vara en inre resa mot ett bättre mående. På en Pilgrimsvandring vårdar du både kropp och själ när vi i lugnt tempo trampar på stigar och vägar, över ängar och berg som pilgrimer vandrat i nästan tusen år på sin väg mot Nidarosdomen.

Sök resa

Övrig information

Avresetider/nedladdningsbart program: /upload/pdf/PilgrimsvandringFalbygden3dgr2021.pdf

OBS! Om ni önskar behandlingar rekommenderas bokning direkt med hotellets SPA-avdelning i god tid innan.

För mer info om pilgrimsleden se: http://www.vastsverige.com/falkoping/leder/pilgrimsleden-falkoping-varnhem

Valuta: Svenska kronor (SEK)

Vi reserverar oss för eventuella ändringar.

Dagsprogram

  • Dag 1. Hemorten - Falköping

    Efter ett fikastopp utmed vägen anländer vi den medeltida handelsstaden Falköping och St.Olofs kyrka som är startpunkten för Pilgrimsleden Falköping-Varnhem. Lite bakgrundshistoria och tid för lunch på egen hand innan vi åker upp till Mössebergs Kurort. Sedan 1867 har människor sökt sig hit för rekreation i vacker och avkopplande miljö. Gemensam 2-rätters middag och avkoppling i de välbevarade berömda jugendsalongerna under kvällen.

  • Dag 2. Vandring

    Mössebergs Kurort värnar användandet av lokala råvaror och produkter. På frukostbuffén precis som till middagarna används närproducerade livsmedel av bästa möjliga kvalitet och utbudet av ekologiska och rättvisemärkta varor är stort. Vi startar dagen med att gå upp på Mösseberg där vi omfamnas av granskog innan allt öppnas upp och milsvida vyer ut över Hornborgasjön och Gudhems kyrka breder ut sig. Vi följer St.Olofskorset som märker ut pilgrims-lederna i Skara stift. Det betyder att denna led är sammanlänkad med de större lederna mot Trondheim. Vår första del vandrar vi drygt två mil. Sen eftermiddag möter vår buss upp och kör oss tillbaka till Mösseberg. Kanske lockar ett besök på SPA-avdelningen innan det serveras 3-rätters middag på kvällen.

  • Dag 3. Vandring - Hemorten

    En stärkande frukost innan vi åter knyter på oss vandringskängorna. Vår buss kör oss till platsen där vi avslutade gårdagens vandring. Vandringen fortsätter genom kulturlandskap med böljande gröna kullar utmed Hornborgasjön, Sveriges kanske främsta fågelsjö. Framme vid Varnhems klosterkyrka och Sveriges äldsta kristna gravplats har vi nått vårt mål för denna pilgrimsvandring. Vi njuter av historiens vingslag och kanske en fika innan vi sätter oss på bussen och åker hemåt med en känsla av tillfredsställelse.

Karta

Avgångar & priser

AvresaHotellLediga platserfrån pris
27/8Mössebergs kurortMer än 84 780:-Boka
3/9Mössebergs kurortMer än 84 780:-Boka

Hotell

Mössebergs kurort
Mössebergs kurort
Mössebergs Kurort http://www.kurortenmosseberg.se
Resekalender
20/5Ullaredfrån 295:-
24/5Celle 4 dagarfrån 4 990:-