Skip to main content

Polen 7 dagar

Polen är rikt på kultur och historia och turismen ökar stort varje år. Vårt stora grannland i söder med nästan 40 miljoner invånare har upplevt såväl storhetsdagar som det fruktansvärda andra världskriget. Under denna rundresa upplever vi både det nya och gamla Polen! Vi besöker Warszawa, Krakow, Torun, Gdansk och Sopot. Ett besök på Auschwit och Birkenau kommer att göras en av dagarna då vi bor i Krakow.

Sök resa

Program

Dag 1. Hemorten - Karlskrona

Vi lämnar våra hemorter och kör utmed den svenska östkusten. På vägen till Karlskrona stannar vi för rast på lämpligt ställe. Det är ett vackert stycke Sverige vi passerar innan vi kommer till den stolta örlogsstaden. Ombord på fartyget har vi bekväma hytter med sköna sängar. Vi äter en gemensam middagsbuffé och har sedan resten av kvällen till vad vi själva önskar.

Dag 2. Gdynia - Warszawa

Vi anländer Gdynia och efter välsmakande frukost ombord är det dags att ta plats i bussen för att styra mot Warszawa. På vår väg gör vi ett stopp på lämpligt ställe för möjlighet till lunch. När vi når den polska huvudstaden checkar vi in på vårt hotell och blir därefter omhändertagna av en lokalguide som tar oss ut på en stadsrundtur. Vi avslutar dagen med en gemensam middag på hotellet.

Dag 3. Warszawa - Auschwitz och Birkenau - Krakow

Efter frukost åker vi mot Auschwitz. Väl framme möter vi upp en guide som tar oss runt Auschwitz och grannlägret Birkenau. Dessa koncentrationsläger ger oss hemska och obarmhärtiga, men ändå viktiga, påminnelser om förintelsen. Auschwitz är idag ett statligt museum och vid ingången finns fortfarande skylten ”arbeit macht frei” kvar. Byggnaderna är näst intill helt bevarade och i vissa rum finns rester av människors kläder och kroppsdelar som bevis åt eftervärlden. Detta blir ett svårt men viktigt besök för oss att göra…

Dag 4. Krakow

Frukost serveras på hotellet. Idag gör vi en stadsrundtur med lokalguide under några timmar för att därefter ha fri tid till att utforska staden på egen hand! Krakow var Polens huvudstad fram till år 1596 då Warszawa övertog den rollen. Staden klarade sig bra under andra världskriget och Gamla stan är en historisk sevärdhet och centrum för där allting händer.

Dag 5. Krakow - Torun

Efter intagen frukost tar vi farväl av Krakow. Färden går norrut till Torun, staden som ligger idylliskt vid den mäktiga floden Wisla. Det nästan fyrkantiga Gamla torget har i flera århundraden varit den viktigaste punkten på kartan över Torun. Där sålde man varor, organiserade tornerspel och parader samt avkunnade domar m.m. På kvällen ger vi oss ut på en härlig båttur på floden Wisla och avslutar sedan med en gemensam middag på hotellet.

Dag 6. Torun - Karlskrona

Vi startar dagen med en stärkande frukost på hotellet för att sedan åka mot Gdansk. Vi låter en lokalguide ta oss med på en stadsrundtur som även inkluderar Sopot. Efter detta intar vi lunch på restaurang Latajacy Holender innan vi styr mot Gdynia och färjan som ska ta oss tillbaka till Sverige. En gemensam middagsbuffé serveras på kvällen.

Dag 7. Karlskrona - Hemorten

Efter frukostbuffén tar vi plats i vår buss och färdas norrut mot våra hemorter. Precis som på nervägen kommer vi att vid lämpligt ställe stanna för rast.

Övrig information

Avresetider/nedladdningsbart program: /upload/pdf/Polen2019.pdf
 

Valuta: Polska zloty (PLN)
 

Vi reserverar oss för eventuella ändringar.

Karta

Avgångar & priser

AvresaHotellLediga platserfrån pris
31/8Logi Polen 7 dagarMer än 87 470:-Boka

Hotell

Logi Polen 7 dagar
Novotel Warszawa Centrum (17/5) http://www.accorhotels.com Mercure Warszawa Centrum (1/9) http://www.accorhotels.com Hotel Campanile Krakow http://www.campanile.com Mercure Torun Centrum http://www.ac...
Resekalender
19/7DIGGILOO 2 dagarfrån 2 995:-