Skip to main content

Polen 7 dagar

 I 123 år fanns inte Polen på Europas karta men alla delningar, ockupationer och nya gränsdragningar genom århundraden till trots har landet överlevt med sin kultur, själ och språk. Idag har Polen åter sitt historiska territorium intakt och välkomnar besökare från hela världen att njuta av ljuvliga städer, vackra sevärdheter men också möta deras spännande och skrämmande historia. 
God mat och dryck bjuds det också …

 

Sök resa

Övrig information

Avresetider/nedladdningsbart program: /upload/pdf/Polenrunt7dgr2022.pdf
 

Priset inkluderar del i 2-bäddshytt insides med golvstående sängar.
Utsideshytter på förfrågan (vänligen kontakta kontoret för bokning av detta: 011-590 70).
 

Valuta: Polska zloty (PLN)
 

Vi reserverar oss för eventuella ändringar.

Dagsprogram

 • Dag 1. Hemorten - Karlskrona

  Mot örlogsstaden Karlskrona där vi på kvällen går ombord på Stena Lines fartyg för att segla över Östersjön till Polen och Gdynia. Ombord äter vi gemensam middag och kanske blir det en drink i baren innan det är kojdags.

 • Dag 2. Gdynia - Warszawa

  En stadig sjöfrukost innan vi gör som Kung Sigismund Vasa och förflyttar oss med hela vårt ”hov”, läs resesällskap, till Warszawa. Vi lämnar Östersjökusten och färdas genom en del av det som en gång var det tyska Ostpreussen innan vi framåt eftermiddagen når Polens huvudstad och kommersiella centrum. Som fågeln Fenix reste sig Warszawa åter efter andra världskrigets slut då den var nästintill helt utraderad. Vi gör en rundtur genom denna fascinerande och kanske i mångas ögon föga förfinad, oestetiska och smått kaotiska stad vilken står som en symbol för det moderna Polen. Efter avslutad sightseeing checkar vi in på fina Novotel strax intill Stalins berömda Kulturpalats. Gemensam middag.

 • Dag 3. Warszawa - Krakow

  Vi fortsätter vår färd söderut genom den polska landsbygden. Om Warszawa är den politiska och officiella huvudstaden så är Krakow landets hjärta och själ. Vi anländer till fina Hotel Legend under eftermiddagen. Vårt hotell är perfekt beläget endast en kort promenad från såväl Wawel slottet som torget i gamla stan. Vi äter gemensam middag på närbelägen restaurang.

 • Dag 4. Krakow

  Vi vandrar genom Polens vackraste stad och forna huvudstad. Denna eleganta stad med ett av världens äldsta universitet och sitt över 1000 år gamla kungliga slott var en av de få städer som klarade sig helt oskadd undan båda världskrigen. Under vår promenad genom Krakow är det lätt att se varför UNESCO listat den som en av världens tolv viktigaste historiska platser. Efter avslutad rundvandring blir det tid att på egen hand utforska denna ljuvliga stad. Framåt kvällen promenerar vi gemensamt till Krakows judiska stad och sedermera getto Kazimierz där vi avslutar dagen med middag på den judiska restaurangen Ariel.

 • Dag 5. Krakow - Torún

  Efter frukost fortsätter vi vår resa mot ”Pepparkakestaden” Torún, belägen på högra stranden av Polens största flod Wisla. Torún kom under senmedeltiden bli känd som ”den vackra röda staden”. Vi bor på centralt belägna Hotel Mercure. Efter incheckning och en stunds vila promenerar vi genom astronomen Copernicus hemstad ner till floden för en båttur innan vi äter gemensam middag på restaurang i gamla stan.

 • Dag 6. Torún - Gdansk - Gdynia

  Vi följer Wisla sista sträckan upp mot Östersjön och efter bara ett par timmar på bussen når vi den gamla Hansastaden Gdansk, också kallad frihetens stad! Vi börjar med att åka ut på halvön Wester-platte belägen vid en av Wislas flodmynningar i Östersjödeltat. Här avlossades det första skottet från det tyska slagskeppet Schleswig -Holstein vilket var inledningen på andra världskriget. Vi promenerar på historisk mark och får höra historien om hur den lilla polska garnisonen mot alla odds bjuder motstånd i hela sju dagar. Detta och mycket mer ser och hör vi om under vår dag i Gdansk. Vi gör uppehåll för gemensam lunch på restaurang inne i gamla stan. Lite tid för egna strövtåg innan vi fortsätter genom Polens Trestads-område också kallat för Polens riviera till Sopot. Denna Polens kanske mest fashionabla badort började verka som kurort redan på 1700-talet. Idag möter vi en avspänd och elegant stad med byggnader företrädesvis från perioden runt förra sekelskiftet. Här ligger några av Polens finaste hotell och Spa-anläggningar. Så åker vi sista biten till hamnstaden Gdynia och Stena Lines terminal för incheckning framåt kvällen. Gemensam middag ombord.

 • Dag 7. Karlskrona - Hemorten

  Land i sikte! Efter frukost går vi av färjan och sätter oss till rätta ombord på vår buss för sista etappen mot våra respektive hemorter.

Karta

Resekalender
12/8Puttgarden BorderShopfrån 895:-
15/8Gotland 4 dagarfrån 5 190:-
15/8Vildmarksvägen och Höga Kusten 6 dagarfrån 7 890:-
16/8Vätterns Norra Skärgårdfrån 845:-
19/8Puttgarden BorderShopfrån 895:-