Skip to main content

Prag med Dresden i juletid 6 dagar

Den gyllene staden Prag ”pärlan vid Moldau” och Dresden ”ett Florens vid Elbe” bjuder på äkta julstämning! Städerna får en sagolik skepnad i juletid med snö på taken och sveps in i ett romantiskt skimmer när gator och gränder lyses upp av tusentals glittrande juleljus. På torgen hittar vi Europas mest populära julmarknader!
 

Sök resa

Program

Dag 1. Hemorten – Kleinmachnov

I arla morgonstund lämnar vi våra hemorter och kör E4:an söderut, någonstans på vägen genom Småland rastar vi med möjlighet att äta frukost. Färden fortsätter till Helsingborg där vi tar färjan över sundet till Helsingör. På fina vägar passerar vi genom Danmark och i Gedser tar vi färjan till Rostock i
nordligaste Tyskland. Resan går sedan vidare mot vårt övernattningshotell som ligger mellan Berlin och Potsdam. Gemensam middag serveras på hotellet.

Dag 2. Kleinmachnov – Dresden - Prag

Laddade med en bra tysk hotellfrukost fortsätter bussresan till Dresden, staden som också kallas ”ett Florens vid Elbe”. Här stannar vi några timmar för att på egen hand njuta av staden med sina berömda julmarknader. Strosa omkring bland vackert
utsmyckade julbodar i stämningsfulla miljöer med medeltida praktarkitektur som bakgrundskuliss, erbjudandes allt man kan önska sig av hantverk, julpynt, julklappar och godsaker som hör julen till, ackompanjerat av ljuv julmusik och doften av brända mandlar, pepparkakor och Glühwein. Sen eftermiddag tackar vi för oss och styr bussen mot Prag som vi når under kvällen. Efter incheckningen på vårt hotell väntar den gemensamma middagen.

Dag 3-4. Prag

Efter frukosten (dag 3) är det dags att upptäcka ”Pärlan vid Moldau” en av Europas vackraste städer och det gör vi tillsammans med en svensktalande lokalguide. När stads-rundturen är avslutad fortsätter vi att utforska Prag på egen hand. Den Gyllene staden på kullarna längs floden Moldau är känd för sin skönhet och ett av Europas mest populära resmål. Prag är en spännande stad som mirakulöst klarade sig från förstörelsen under andra världskriget och få ställen i världen har en medeltida stadskärna som är så omsorgsfullt bevarad med en nästan orörd stadsbild från 1700 - talet. 
Här finns en mångfald av vackra miljöer, fantastisk arkitektur och en medryckande historia. Vi beundrar de sagolika pastellfärgade husen, tjusas av folklivet och njuter av skummande tjeckisk öl i de klassiska ölstugorna. På torgen möter vi de trevliga julmarknaderna och mysfaktorn är hög! De utsmyckade julbodarna erbjuder fina hantverk och allsköns julpynt – när kylan gör sig påmind kan du njuta av Glühwein, varm soppa och änglapunsch! Längs vindlande gränder, via de små torgen och över de vackra broarna syns den vackra julsmyckningen och belysningen överallt. Bara något stenkast från de julsmyckade torgen ligger den berömda Karlsbron med sina helgonskulpturer och sirliga lampor. En promenad över bron i det romantiska skymningsljuset….. den glömmer man aldrig!

Dag 5. Prag - Güstrow

Stärkta av hotellets frukost startar vi idag hemresan, fyllda av intryck och glädje över att ha fått uppleva denna praktfulla huvudstad i juletid! Kanske har vi en julklapp eller två med i bagaget? Resan går till ”Barlachstadt” Güstrow, där vi ska övernatta på Hotel Am Schlosspark. Gemensam middag serveras på hotellet.

Dag 6. Güstrow - Hemorten

Vi startar dagen med en bra frukost för att därefter ta plats i bussen och fortsätta hemfärden. I Rostock tar vi färjan till Gedser och under färjeöverfarten passar det bra att äta lunch. På snabba vägar passerar vi Danmark och i Helsingör väntar färjan att ta oss över sundet till Sverige igen. Väl i Helsingborg fortsätter vi bussresan mot våra hemorter och rastar längs vägen genom Småland med möjlighet att äta mat för den som önskar.

Övrig information

Avresetider/nedladdningsbart program: /upload/pdf/PragmedDresdenijuletid2019.pdf

Valuta: Tjeckisk koruna (CZK)

Vi reserverar oss för eventuella ändringar. 

Karta

Avgångar & priser

AvresaHotellLediga platserfrån pris
27/11Logi Prag med Dresden i juletid 6 dagarMer än 85 980:-Boka

Hotell

Logi Prag med Dresden i juletid 6 dagar
NH Berlin Potsdam Conference Center http://www.nh-hotels.com Hotel Royal Prag http://www.hotelroyalprague.com/en/ Hotel Am Schlosspark http://www.gaestehaus-guestrow.de...
Resekalender
23/8Puttgarden BorderShopfrån 780:-