Skip to main content

Rom 5 dagar

Välkommen med till staden dit alla vägar bär! ”La bella Italias” huvudstad, som har oskattbara konstsamlingar, historiska minnesmärken och ett myllrande folkliv. Härliga dagar väntar här med bl.a. Fontana di Trevi, Colosseum och Vatikanstaden. Shoppingmöjligheterna är stora i denna stad och varför inte njuta av en härlig italiensk glass vid Spanska trappan och bli en del av folkvimlet. Trastevere är gamla delen av Rom – kvarteren på andra sidan Tibern, vars invånare anser sig vara de enda äkta romarna.

Sök resa

Program

Dag 1. Hemorten - Rom

Avresa från våra hemorter till Arlanda där flyget med SAS väntar. Vid ankomsten till Rom tar vi bussen till vårt hotell Smooth Hotel Rome Repubblica för incheckning. Här ska vi bo i fyra nätter. Gemensam middag på kvällen.

Dag 2. Rom

Efter frukosten möter vår lokalguide upp för en intressant dag i antikens Rom. Under vår stadsguidning, som både sker med buss och till fots kommer vi bland annat se Vatikanstaden med Petersplatsen och St: Petri kyrkan, Spanska trappan, Fontana di Trevi och givetvis många fler av Roms sevärdheter. Lite fri tid innan vi äter middag tillsammans på kvällen.

Dag 3. Rom

Denna dag finns tid att njuta av Rom med egna strövtåg.  För de som önskar tar reseledaren med er till någon ytterligare sevärdhet. Eventuella entréer tillkommer. Vi ses till kvällen och äter middag tillsammans.

Dag 4. Utflykt till Frascati

Idag gör vi en spännande utflykt utanför Rom. Med buss tar vi oss till Frascati, som är en stad i provinsen Roma i Lazio, cirka 20km sydost om Rom. Frascati, som 2013 hade 21.761st invånare, utgör en av de sexton städerna i området Castelli Romani. Under romartiden hette staden Frascata och var en populär semesterort. På 1300-talet befästes staden med en stadsmur. Här besöker vi vingården Casal Pilozzo för vinprovning. Frascati är känt för sitt gyllene vita vin som görs av malvoisiedruvor, vilka växer i den vulkaniska tuffen på Albanobergens nordvästra sluttningar. Här blir också tid för att upptäcka mer om denna gamla stad. 

Under eftermiddagen återvänder vi till vårt hotell och äter en gemensam middag på kvällen.

Dag 5. Rom - Hemorten

Efter frukost checkar vi ut och beger oss med vår buss till flygplatsen för hemresa till Sverige. Med härliga och spännande minnen i bagaget anländer vi till Arlanda, där vår anslutningsbuss tar oss vidare till hemorten. Vi ses igen! 

Övrig information

Avresetider/nedladdningsbart program: /upload/pdf/Rom2020.pdf
 

Resebagage: 1 kolli incheckat bagage á max 23kg /per person, handbagage max 8kg /per person
Läs mer om regler för ditt bagage på: http://www.sas.se
 

Valuta: Euro (€)
 

Vi reserverar oss för eventuella ändringar.

Avgångar & priser

AvresaHotellLediga platserfrån pris
10/5Smooth Hotel Rome RepubblicaMer än 810 950:-Boka

Hotell

Smooth Hotel Rome Repubblica
Smooth Hotel Rome Repubblica http://www.smoothhotels.it
Resekalender
1/2En värsting till systerfrån 1 695:-