Skip to main content

Rostock 2 dagar (torsdag)

Belägen intill floden Warnow med sin stora hamn, spännande historia och fantastiska shopping lockar staden många besökare. Vi shoppar men hinner också njuta en stund av Rostock!

Sök resa

Övrig information

Avresetider/nedladdningsbart program: /upload/pdf/Rostockshopping2dgrtorsdag2022.pdf


Gränshandelsbutik:
http://www.calle.dk
 

Shoppingvikt: 100 kg per person (inkl. resebagage)
 

Valuta: Euro (€)
 

Vi reserverar oss för eventuella ändringar.

Dagsprogram

  • Dag 1. Hemorten - Rostock

    Tidig morgon sätter vi oss till rätta på bussen och lämnar våra hemorter. Uppehåll för fika blir det utmed vägen ner mot Helsingborg och Öresund. Efter ett par timmar på danska motorvägar når vi hamnstaden Gedser där vi tar en ny färja som tar oss till Rostock. Ombord finns butiker och restauranger. 1 tim 45 min senare kör vi iland och åker direkt till InterCity Hotel för incheckning. Granne med hotellet ligger den vackra järnvägsstationen varifrån man kan åka spårvagn in till det medeltida centrumet om man inte vill promenera de ca 1,5 km. Spårvagnskupong erhålls på hotellet Kvällen fri för egna övningar.

  • Dag 2. Rostock - Calles - Hemorten

    Efter en stärkande hotellfrukost sätter vi oss på bussen och åker ut till Calles och shoppar loss. Klara med detta beger vi oss till färjelägret där vi rullar ombord på färjan mot Gedser. Retur genom Danmark och vi beräknar vara åter sen kväll i våra hemorter.

Karta

Resekalender
2/10Tyska vinvägar 6 dagarfrån 8 695:-
5/10Gekås Ullaredfrån 340:-
6/10Puttgarden Bordershopfrån 940:-
7/10Amalfikusten 8 dagarfrån 17 995:-
12/10Bremen Oktoberfest 4 dagarfrån 4 695:-