Skip to main content

Rostock weekend 3 dagar

Rostock är idag Tysklands tredje största Östersjöhamn och en livskraftig storstad som med sina vackra köpmanshus, historiska kloster och kyrkor, universitet och fantastisk shopping lockar mången besökare.

Sök resa

Övrig information

Avresetider/nedladdningsbart program: /upload/pdf/Rostock3dgr2022.pdf
 

Gränshandelsbutik:
http://www.calle.dk
 

Shoppingvikt: 100kg /per person (inkl. resebagage)
 

Valuta: Euro (€)
 

Vi reserverar oss för eventuella ändringar.

Dagsprogram

  • Dag 1. Hemorten – Rostock

    Tidig morgon sätter vi oss till rätta på bussen och lämnar våra hemorter. Uppehåll för fika blir det utmed vägen ner mot Helsingborg och Öresund. Efter ett par timmar på danska motorvägar når vi hamnstaden Gedser. Överfarten till Rostock tar knappt 2 timmar. Ombord finns butiker och restauranger. Vi rullar iland och kör direkt till vårt fina hotell Sonne inne i gamla stan. Granne med hotellet ligger Rostocks vackra rådhus och rakt över på andra sidan torget tornar Mariakyrkan upp sig. Utbudet av barer och restauranger är stort. Vår reseledare bistår självklart med tips och råd.

  • Dag 2. Rostock

    Först frukost sen Calles! När vi shoppat klart till våra husapotek åker vi tillbaka in till hotell Sonne. Resten av dagen och kvällen fri för egna övningar… För dig som vill höra mer om denna spännande gamla Hansastad och dess sevärdheter erbjuds möjlighet att följa med vår reseledare på promenad genom gamla stan.

  • Dag 3. Rostock – Hemorten

    Lite sovmorgon och en stärkande hotellfrukost innan vi sätter oss på bussen och åker tillbaka ut till hamnen. Vi återvänder samma väg vi kom och beräknar vara åter sen kväll i våra respektive hemorter.

Resekalender
2/10Tyska vinvägar 6 dagarfrån 8 695:-
5/10Gekås Ullaredfrån 340:-
6/10Puttgarden Bordershopfrån 940:-
7/10Amalfikusten 8 dagarfrån 17 995:-
12/10Bremen Oktoberfest 4 dagarfrån 4 695:-