Skip to main content

Skåne med Österlen 3 dagar

I slutet av högsommaren styr vi söderut till Skåne som bjuder oss ett bedårande vackert landskap iklätt sin finaste sommarskrud! Brösarps backar och ”öster om allfartsvägen” Fritjof Nilsson Piratens Österlen. I Ystad kan du gå i kriminalkommissarie Wallanders fotspår eller sitta ner en stund och ta en fika på hans favoritkafé...

Sök resa

Program

Dag 1. Hemorten - Simrishamn

Vi åker från våra hemorter och intar stopp på lämpliga ställen längs vägen för bensträckare och möjlighet till något att äta. Under eftermiddagen når vi Simrishamn som med sitt livliga hamnstråk, trevliga gågator och gemytliga gränder med skånelängor blir den perfekta kulissen för våra dagar på Österlen. Vi bor bra på Hotel Svea som är beläget precis vid havet. Gemensam middag serveras på kvällen.

Dag 2. Brösarps backar - Kivik - Ystad

Efter frukost är vi laddade för en ny dag med nya upplevelser! Nu har det blivit dags att upptäcka lite mer av Österlen och vårt vackert varierade Skåneland. Brösarps backar, ”porten till Österlen”, är vida kända för sin naturskönhet och ypperliga flora. Vi stannar till och låter oss hänföras av det vackra sommarlandskapet. Fulla av beundran fortsätter vi vidare till Kivik, centrum för svensk äppelodling. Vi besöker Äpplets Hus med utställningar som berättar om äpplets och mustens historia. Här kan vi promenera i en del av äppelodlingen och lära oss om olika äppelsorter. Vid Musteriet finns det en butik där den som önskar kan provsmaka och köpa med sig god äppelmust, marmelad och chutney m.m. Färden genom Österlen fortsätter och tar oss längs kusten till den pittoreska korsvirkesstaden Ystad. Här kan man känna igen sig från någon av Wallander-böckerna eller filmerna som utspelats här. Vi får tid att gå på strövtåg och uppleva denna mysiga stad på egen hand. Efter en dag fylld av upplevelser väntar oss en gemensam middag på hotellet. 

Dag 3. Simrishamn - Hemorten

Efter frukost är det dags att ta farväl och tacka för denna gång. Vi väljer lite andra vägsträckor än på hitresan och på lämpliga ställen stannar vi för bensträckare och möjlighet till något att äta innan vi är hemma igen.

Övrig information

Avresetider/nedladdningsbart program: /upload/pdf/SkanemedOsterlen2020.pdf
 

Valuta: Svenska kronor (SEK)
 

Vi reserverar oss för eventuella ändringar.

Avgångar & priser

AvresaHotellLediga platserfrån pris
14/8Hotel SveaMer än 82 795:-Boka

Hotell

Hotel Svea
Hotel Svea http://www.hotellsvea.se
Resekalender
17/7Puttgarden BorderShopfrån 795:-