Skip to main content

Slottsweekend i Polen 5 dagar

”När det vilda området i Masurien bevuxades av de gränslösa skogarna och sjöarna fylldes av fisk byggdes ett slott på den vackra kullen mellan Olow och Rynskie.” Där blå sjöar sammanflätas med frodig grönska och fåglarnas vackra sång finner vi vårt unika slottshotell – fyrstjärniga Hotel Zamek Ryn! Här bor vi bra bland ståtligt bevarad arkitektur av gotiska portaler och valv. Förutom detta enastående boende bjuder denna resa även på spännande utflykter där vi får känna historiens vingslag.

Sök resa

Program

Dag 1. Hemorten - Karlskrona

Vi reser från våra hemorter utmed den svenska östkusten och stannar till på lämpligt ställe för rast. Fortsätter sedan längs ett vackert stycke Sverige till Karlskrona i Blekinge där vi kliver ombord på Stena Lines färja som ska ta oss till Gdynia. Vi äter en gemensam middag och har sedan resten av kvällen att fylla med vad vi själva önskar.

Dag 2. Gdynia - Ryn

Frukost serveras ombord innan vi anländer till Gdynia. Vi möter nu upp vår svensktalande lokalguide som kommer agera reseledare under vår vistelse i Polen. Guiden är nämligen med oss under alla utflykter som väntar och lär oss om de sevärdheter vi besöker. När vi tagit plats i bussen beger vi oss via utkanten av Sopot och Gdansk till Elbag där den kända Elblagkanalen finns. Vi får höra berättelsen om denna kanal som byggdes under 1800-talet. Det blir ingen båttur på kanalen, men däremot på en av de 3 000 sjöarna i området. Under denna tur får vi höra om området Masurien som är regionen i detta rika sjöområde. Det finns möjlighet att köpa både dryck och tilltugg ombord för den som önskar. Efter båtturen styr vi vidare mot vårt slottshotell beläget i Ryn för att njuta av livet på ett slott! Här finns bland annat aktiviteter som bowling, biljard och tennis att underhålla sig med. Hotellet har även ett lyxigt SPA där man kan boka sköna behandlingar och erbjuder faciliteter som pool och bastu. Vänligen observera att det kan tillkomma extra kostnader för ovanstående. 

Dag 3. Utflykt till Hitlers Varglya och Reszel

Efter frukost är det dags för dagens utflykt! Vi börjar med att besöka Hitlers Varglya, Wilcze Gniazdo, som var ett av hans största högkvarter under andra världskriget. Det var här det misslyckade 20 juli-attentatet ”operation Valkyria” ägde rum och som sedan kom att bli film med Tom Cruise i huvudrollen. Här får vi en spännande guidad rundtur där vi lär oss mer om denna maskerade stad mitt i skogen som gömmer över 200 byggnader som bland annat skyddsrum, kaserner, två flygplatser, ett kraftverk, en järnvägstation, ett värmeverk och mycket mer. Vi åker sedan till den lilla staden Reszel för att äta lunch på Restauracja Blekitny Aniol. I närheten av Reszel finns Jesuitklostret som anses vara den vackraste barockbyggnaden i hela landet. Till vallfartsanläggningen leder en barockport från 1700-talet. Den treskeppiga basilikan, Swieta Lipka, har en praktfull interiör och en barockorgel från år 1721. Vi får uppleva en orgelkonsert och under orgelspelet rör sig figurer i tornet av bland annat Guds moder och ärkeängeln Gabriel. Åter på vårt slottshotell serveras vi en gemensam middag på kvällen.

Dag 4. Ryn - Gdynia

Vi checkar ut från vårt hotell efter frukost och beger oss norrut mot Gdansk. Denna stad ingår i begreppet ”Trestaden” tillsammans med Gdynia och Sopot. Här går vi en guidad rundtur tillsammans och besöker bland annat baren Wisniewski som är en mycket speciell bar då de endast serverar en enda dryck, nämligen deras hemgjorda körsbärsvin som är en polsk klassiker! Det blir även tid för egna strövtåg och möjligheter till lunch. Framåt eftermiddagen tar vi plats i bussen igen och får höra mer om detta område ”Trestaden” innan det är dags att gå ombord på Stena Lines färja. Ombord äter vi middag tillsammans och har sedan resten av kvällen till att upptäcka färjans alla aktiviteter under kvällen.

Dag 5. Karlskrona - Hemorten

Efter en stärkande frukost ombord tar vi plats i vår buss och färdas norrut mot våra hemorter. Precis som på nervägen kommer vi att vid lämpligt ställe stanna för rast. Med fina och intressanta upplevelser i bagaget förstår vi att Polen har mycket att erbjuda!

Övrig information

Avresetider/nedladdningsbart program: /upload/pdf/SlottsweekendiPolen2020.pdf
 

Priset inkluderar del i 2-bäddshytt insides med golvstående sängar.
Utsideshytter på förfrågan (vänligen kontakta kontoret för bokning av detta: 011-590 70).
 

Valuta: Polska zloty (PLN)
 

Vi reserverar oss för eventuella ändringar.

Avgångar & priser

AvresaHotellLediga platserfrån pris
7/5Hotel Zamek RynMer än 85 490:-Boka

Hotell

Hotel Zamek Ryn
Hotel Zamek Ryn
Hotel Zamek Ryn http://www.zamekryn.pl
Resekalender
1/2En värsting till systerfrån 1 695:-