Skip to main content

Smålandsjul på Huseby

Komma till Huseby Julmarknad är som att kliva tillbaka i tiden och landa i en annan värld, det är Nordens största julmarknad! Huseby är beläget mellan sjöarna Salen och Åsnen och är ett gammalt järnbruk med en väl bevarad bruksmiljö från slutet av 1800-talet.

Sök resa

Övrig information

Avresetider/nedladdningsbart program: /upload/pdf/SmalandsjulpaHuseby2022.pdf

Valuta: Svenska kronor (SEK)

Vi reserverar oss för eventuella ändringar

Dagsprogram

  • Dag 1. Hemorten - Huseby

    Denna resa i julens tecken startar i våra hemorter, med en kaffepaus på Vätterleden, för vidare färd mot vårt slutmål denna dag – Huseby julmarknad!

    Vi får möta ett unikt och genuint hantverkskunnande. Här kan vi handla alla julens läckerheter av landets bästa småskaliga tillverkare av mat. Ett storutbud av julens godsaker som korv, ostar, skinkor, pastejer, bröd, ostkaka, bröd m.m

    Över 170 hantverkare väljs ut varje år för att få delta på mässan, med över 30 000 besökare. Bruket smyckas ut med lampor, julgranar och hundratals marschaller. Njut av doften av julens delikatesser, glögg och levande ljus.

    Efter en dag fylld med hantverk, julmat, julmusik och framför allt julstämning intar vi bussen vid kl. 16:00 för att, nöjda och belåtna, bege oss hemåt igen. Vi stannar för en kortare rast på hemvägen.

Karta

Resekalender
29/11Gekås Ullaredfrån 295:-
29/11Rostock i juletid 3 dagarfrån 3 860:-
1/12Hannover och Goslar i juletid 4 dagarfrån 4 595:-
2/12Lübeck i juletid 3 dagarfrån 3 995:-
2/12Puttgarden BorderShopfrån 895:-