Skip to main content

Sofiero Slott 2 dagar

Sofiero slott var Gustav VI Adolfs älskade sommarbostad. Här växer fortfarande hans berömda rhododendronsamling och kronprinsessan Margaretas otroliga blomsterrabatter. Slottet och parken runt omkring är en av Helsingborgs största turistattraktioner. Det kommer tiotusentals besökare varje år för att njuta av den blomstrande skönheten.

Sök resa

Program

Dag 1. Hemorten - Helsingborg

Vi lämnar våra hemorter och styr bussen söderut. Ett stopp intas på lämpligt ställe för en bensträckare innan vi fortsätter mot Klitterhus Havsbadshotell och Restaurang där vi äter en gemensam lunch (ingår EJ).

Turen går sedan vidare mot Kullens Fyr som är Sveriges högst belägna fyr. Här bjuds vi på en hänförande utsikt och känner av dess dramatiska historia. Mer än 200st skepp har lidit skeppsbrott utanför hornet sedan 1750-talet och flera vrak finns fortfarande kvar på havsbotten. Detta är även en av Sveriges bästa platser till att få syn på tumlare.

Ett sista stopp intas vid Krapperups Slott. Vi promenerar genom slottets vackra park och känner av lugnet innan det är dags att fortsätta mot hotellet som blir vår slutdestination för dagen. Gemensam middag serveras på hotellet.

Dag 2. Helsingborg - Sofiero Slott - Hemorten

Efter frukost på hotellet kör vi de få kilometrarna västerut till Sofiero Slott. Här finner vi en blomstrande oas med olika arter och hybrider. Bland tusentals blommande rhododendronbuskar kan du besöka ravinens porlande bäck, konstutställningar och även slottsrestaurangen med sin goda gourmetmat.

Vi samlas vid bussen igen kl. 15:00 för att påbörja hemresan. Ett stopp intas på lämpligt ställe för bensträckare och möjlighet till mat innan vi når våra hemorter.

Övrig information

Avresetider/nedladdningsbart program: /upload/pdf/Sofiero2019.pdf
 

Information om Sofiero Slott:
http://www.sofiero.se
 

Valuta: Svenska kronor (SEK)
 

Vi reserverar oss för eventuella ändringar.

Karta

Hotell

Elite Hotel Marina Plaza
Elite Hotel Marina Plaza http://www.elite.se
Resekalender
24/5Puttgarden BorderShopfrån 780:-
31/5Puttgarden BorderShopfrån 780:-
7/6Puttgarden BorderShopfrån 780:-
14/6Puttgarden BorderShopfrån 780:-
3/7Legoland 3 dagarfrån 3 920:-