Skip to main content

Sorrento med Amalfi och Capri 8 dagar

 Under denna resa kan du verkligen njuta det ljuva livet ”La Dolce Vita”! Romantiska Sorrento ligger vid havet på en bergsplatå som sluttar brant ner mot Medelhavet. Här kombineras det goda livet med ett rikt kulturliv och en spännande historia som är mycket lång. Följ med oss till denna syditalienska pärla där vi även gör utflykter till Amalfikusten, Capri och Pompeji.

Sök resa

Program

Dag 1. Hemorten - Sorrento

Vi reser från våra hemorter till Arlanda Flygplats och tar oss med flyg från Stockholm till Rom och sedan vidare med buss till slutdestinationen Sorrento, den charmiga staden som bjuder på syditaliensk atmosfär i kombination med vackra byggnader, blomsterprydda piazzor och smala mysiga gränder – här kommer vi trivas bra! Vi bor på fyrstjärniga Hotel Ascot Sorrento Centre i hjärtat av staden med middag varje kväll. 

Dag 2. Utflykt till Amalfikusten

Idag ska vi med lokalguide ge oss ut på en härlig utflykt utmed sagolikt vackra Amalfikusten. Den hänförande och dramatiska kuststräckan med klippor som stupar ner i det blå havet fäster sig på våra näthinnor och vi förundras över den fantastiska och underbara omgivningen vi befinner oss i. De grönskande bergen och de pittoreska byarna har lockat berömdheter som Greta Garbo, Richard Wagner och Henrik Ibsen. Vi besöker den bedårande staden Amalfi där husen är byggda på klippor med stigar och trappor som går kors och tvärs. Här blir det lite tid för egna strövtåg samt möjlighet till lunch. Efter en härlig dag återvänder vi till Sorrento och vårt hotell för att avsluta med en välsmakande middag.

Dag 3. Sorrento

Denna dag har vi fri till att utforska Sorrento och dess omgivningar på egen hand! Under våren och hösten råder ett lugn som inte går att finna under sommaren. Sorrento har anor från romartiden och blev under 1800-talet populär bland överklassen och societeten. De lockades av den pittoreska stadskärnan, det behagliga klimatet och den frodiga växtligheten. Stadens gamla centrum är högt beläget med vacker utsikt över bukten. Trappor och gångstigar leder ner till havet. I området finns branta terrasser med citron- och apelsinträd, olivlundar och vinodlingar. Med andra ord, det är lätt att trivas i Sorrento! Vi samlas på hotellet under kvällen för gemensam middag.

Dag 4. Utflykt till Neapel och Pompeji

Efter frukost ger vi oss ut på en heldagsutflykt med lokalguide där första etappen går till Neapel, Kampaniens huvudstad. I denna spännande storstad visar vår guide oss det monumentala Neapel med sevärdheterna kring det kungliga slottet samt Centro Storico, den historiska stadskärnan där gatunätet är detsamma som under den grekisk-romerska tiden. Den pittoreska gatan Via San Gregorio Armeno kantas av lokaler där man tillverkar och säljer de berömda neapolitanska julkrubborna med tillhörande figurer. Vi åker vidare till den fascinerande staden Pompeji, som år 79 e.Kr. begravdes under pimpsten och aska från vulkanen Vesuvius utbrott. Under vår promenad i det arkeologiska utgrävningsområdet förflyttar vi oss 2 000 år tillbaka i tiden och får bland annat se antika gator, badanläggningar, teatrar, privathus och barer. Efter en intressant dag återvänder vi till Sorrento och middagen på hotellet.

Dag 5. Sorrento

Detta blir ytterligare en dag som vi kan fylla med vad vi själva önskar! Bland italienarna är Sorrento idag berömd för sin limoncello som är en likör gjord på citron. Även andra produkter som tvål, choklad och glass tillverkas av områdets lokala producenter och innehåller lukt och smak av citroner. Det finns också gott om keramik som ofta pryds av apelsiner och citroner som man kan passa på att handla med sig hem som souvenirer och minnen från resan. 

Dag 6. Utflykt till Capri

Efter frukost gör vi en heldagsutflykt till den enastående vackra klippön Capri. Med båt tar vi oss dit och vår lokalguide visar oss runt på ön. Vi åker med minibussar för att ta oss till Anacapri som är den näst största staden på Capri och ligger längs med berget Solaro. Vi besöker stadens mest kända villa, Villa San Michele, som byggdes av den svenska läkaren och författaren Axel Munthe. Han blev nämligen förälskad i Capri och byggde då om en gammal ruin från romarriket till sin egen privata villa. Husets arkitektur är skapad utifrån Axels tankar och känslor om skönhet och de stora frågorna i livet. Han ville betona landskapets prakt och samtidigt skapa en konstnärlig romantisk känsla. Vi beger oss sedan vidare för att göra en rundvandring i omgivningarna och även se Capris symbol, de berömda klipporna i havet. Självklart finns det även tid över för egna strövtåg innan vi återvänder till fastlandet och vårt ”hem” Sorrento.

Dag 7. Sorrento

Detta blir vår sista fulla dag i Sorrento och den har vi fri till att spendera hur vi själva önskar. Passa på att besök den där trevliga restaurangen med den goda maten en sista gång, shoppa upp de sista kontanterna eller bara njut av tillvaron!

Dag 8. Sorrento - Hemorten

Tiden är nu inne att lämna vårt hotell och Sorrento för denna gång. Vi packar in vårt bagage och oss själva i bussen för att ta oss till Roms flygplats. Här checkar vi in och flyger till Arlanda i Stockholm. Väl åter i Sverige tar vi oss med buss till respektive hemort och säger på återseende efter härliga dagar i Syditalien!

Övrig information

Avresetider/nedladdningsbart program: /upload/pdf/SorrentomedAmalfiochCapri2020.pdf
 

Resebagage: 1 kolli incheckat bagage á max 23kg /per person, handbagage max 8kg /per person
Läs mer om regler för ditt bagage på: http://www.sas.se
 

Valuta: Euro (€)
 

Vi reserverar oss för eventuella ändringar.

Avgångar & priser

AvresaHotellLediga platserfrån pris
12/10Hotel Ascot Sorrento CentreMer än 813 750:-Boka

Hotell

Hotel Ascot Sorrento Centre
Hotel Ascot Sorrento Centre http://www.hotelascotsorrento.com
Resekalender
17/6Tipspromenad i Sörsjön (Katrineholm)från 100:-