Skip to main content

Stettin 4 dagar

I nordvästra Polen, bland kullerstensgator och vackra hansehus, finner vi kontrasternas stad Stettin! Vi upplever en blandning av gammalt och nytt i form av historiska sevärdheter och moderna byggnader. Hotellet är centralt beläget och shoppingutbudet stort.

Sök resa

Program

Dag 1. Hemorten - Stettin

Vi lämnar våra hemorter och styr söderut, intar ett stopp på lämpligt ställe någonstans i Småland och fortsätter sedan till Helsingborg där färjan till Helsingör väntar. Genom Danmark färdas vi vidare till Gedser och tar nästa färja över till Rostock i Tyskland. Här ger vi oss ut på motorvägen som leder österut, åker förbi den gamla svenskastaden Greifswald och hansastaden Neubrandenburg innan vi når gränsen till Polen och slutligen resans mål Stettin. Vi checkar in på vårt hotell Radisson Blu Hotel och har sedan kvällen på egen hand.

Dag 2. Stettin

Efter frukost ger vi oss ut på en stadrundtur med lokalguide. Stettin är en gammal stad med ca. en halv miljon invånare. Tillsammans med uthamnen Swinoujscie bildar den Polens största hamnanläggning. Vi finner skeppsvarv, textil- och pappersindustri här. Stettin är också ett viktigt kulturcentrum med många teatrar och högskolor. Efter rundturen finns det tid till att upptäcka staden på egen hand. Det finns många trevliga butiker, caféer och restauranger till mycket förmånliga priser.

Dag 3. Stettin

Frukost serveras på hotellet. Idag besöker vi bryggeriet Stara Komenda Brewery för en rundvisning och ölprovning. Detta familjeägda bryggeri var först i staden med att kombinera restaurang, bryggeri och pub.

Senare på kvällen serveras det middag på Restaurant Christopher Columbus för de som har bokat detta som tillval. 

Dag 4. Stettin - Hemorten

Det är dags att ta farväl och bege oss hemåt. Vi kör västerut mot Tyskland och Rostock, tar färjan till Gedser och fortsätter genom Danmark mot Helsingör där nästa färja till Helsingborg väntar. Vi stannar på lämpligt ställe för bensträckare och möjlighet till något att äta innan vi når våra hemorter.

Övrig information

Avresetider/nedladdningsbart program: /upload/pdf/Stettin2019.pdf
 

Tillval av måltid:
3-rätters middag på Restaurant Christopher Columbus
Pris: 260:- /pp
 

Valuta: Polska zloty (PLN)
 

Vi reserverar oss för eventuella ändringar.

Karta

Avgångar & priser

AvresaHotellLediga platserfrån pris
31/10Radisson Blu Hotel SzczecinMer än 83 480:-Boka

Hotell

Radisson Blu Hotel Szczecin
Radisson Blu Hotel Szczecin http://www.radissonblu.com
Resekalender
24/5Puttgarden BorderShopfrån 780:-