Skip to main content

Stralsund med Rügen och stadsfest 4 dagar

Följ med oss på en upplevelserik resa till svenskstaden Stralsund! Här är historiens vingslag påtagliga i de charmiga gränderna i Gamla Stan och mysfaktorn är hög. Under vår vistelse pågår den historiska stadsfesten ”Wallensteintage” och vi får då uppleva bl.a. marknad och parader. Vi gör även en rundtur på den natursköna ön Rügen.

Sök resa

Program

Dag 1. Hemorten - Stralsund

Resan startar tidig morgon från våra hemorter och går söderut. På lämpligt ställe stannar vi för rast och möjlighet till frukost. Turen fortsätter ner till Helsingborg där vi tar färjan över till Helsingör, färdas sedan vidare genom Danmark till Gedser för att ta nästa färja till Rostock. Med fast mark under hjulen styr vi mot svenskstaden Stralsund och vårt hotell där vi checkar in och intar en gemensam middag.

Dag 2. Stralsund 

Frukost serveras på hotellet. Därefter har vi denna dag till att fylla med vad vi själva önskar! Stadsfesten ”Wallensteintage” är i full gång på Alter Markt och i hamnen med sina historiska marknadsaktiviteter. Det blir som en resa tillbaka i tiden när vi möts av toner från säckpipor och trummor ekandes över staden. Det blir en mycket speciell och härlig atmosfär bland hantverkare, jonglörer, sång och dans. 

Dag 3. Utflykt till Rügen

Idag väntar en heldagsutflykt på Tysklands största, och kanske vackraste, ö Rügen! Vi lämnar fastlandet och åker längs de ”gröna vägarna” till den ”vita staden” Putbus och besöker sedan de fina sandstränderna Sellin och Binz. Vi blandar fina naturupplevelser med historia och enastående sevärdheter. 

Efter en dag fylld av intryck och upplevelser återvänder vi till Stralsund där kvällen är fri till att på egen hand inta middag på någon trevlig restaurang.

Dag 4. Stralsund - Hemorten

Efter frukost packar vi in vårt bagage och oss själva i bussen för att påbörja hemresan. Vi tar färjan från Rostock till Gedser, fortsätter genom Danmark och i Helsingör väntar nästa färja hem till Sverige igen. Vi rullar norrut och efter ett stopp på lämpligt ställe för bensträckare och möjlighet till mat når vi slutligen våra hemorter.

Övrig information

Avresetider/nedladdningsbart program: /upload/pdf/StralsundmedRugenochstadsfest2020.pdf
 

Information om stadsfesten:
http://www.wallensteintage.de
 

Valuta: Euro (€)
 

Vi reserverar oss för eventuella ändringar.

Avgångar & priser

AvresaHotellLediga platserfrån pris
23/7InterCityHotel StralsundMer än 83 895:-Boka

Hotell

InterCityHotel Stralsund
InterCityHotel Stralsund http://www.stralsund.intercityhotel.com
Resekalender
16/4Gekås Ullaredfrån 280:-