Skip to main content

Toscana 12 dagar

Följ med oss på en kulinarisk resa till Toscana där vi tillsammans ska njuta av den goda maten, den utsökta olivoljan och de fylliga röda vinerna. Vi åker dessutom på trevliga utflykter till Florens, Pisa, Siena, Verona och Venedig. Det blir en resa där vi upptäcker och upplever med alla våra sinnen!

Sök resa

Program

Dag 1. Hemorten - Trelleborg

Vi åker söderut och längs vägen genom Småland stannar vi på lämpligt ställe för bensträckare och möjlighet till något att äta. Framåt kvällen anländer vi till Trelleborg och kliver då ombord på TT-Lines nattfärja. Nu väntar oss en riktigt trevlig kväll med god mat och dryck, taxfree-shopping och relaxavdelning för den som önskar. Här, om inte förr, kommer den rätta semesterkänslan att infinna sig! 

Dag 2. Travemünde - Ulm

Efter en god natts sömn och en välsmakande frukostbuffé anländer vi till Travemünde. Härifrån färdas vi på fina tyska vägar söderöver och passerar bland annat städerna Lübeck, Hamburg, Hannover, Göttingen, Fulda och Würtzburg. Tillslut når vi vårt hotell i Ulm där en gemensam middag serveras på kvällen.

Dag 3. Ulm - Montecatini Terme

Vi intar frukost på hotellet och rullar sedan vidare ner genom Europa. Passerar den tysk-österrikiska gränsen och fascineras av det vackra alplandskapet förbi ”tyrolens huvudstad” Innsbruck, vidare in i Italien genom Sydtyrolen och det natursköna området vid Gardasjön tills vi slutligen når Toscana. Här är landskapet förförande vackert och präglas av vinodlingar, olivlundar, stora fält med tobaksblommor, fina historiska städer och små orter med hälsobrunnar och termiska bad. Vi bor i den historiska staden Montecatini Terme med källor från 1300-talet och de största termerna i hela Italien.

Dag 4-6. Utflyktsdagar

Under dessa dagar ska vi uppleva Toscana med alla våra sinnen! Vi åker till Florens som var Europas kanske mäktigaste stad under 1400-talet med ett otroligt rikt konst- och kulturliv, i Siena upplever vi Piazza del Campo som sägs vara ett av världens vackraste torg där även de berömda hästkapplöpningarna går av stapeln varje år och när vi besöker Pisa får vi se det välkända lutande tornet. Givetvis måste vi också provsmaka de goda vinerna och den utsökta olivoljan från trakten, vilket vi gör på Fattorio il Poggio i Montecarlo. Varje kväll serveras det en gemensam middag på hotellet.

Dag 7. Montecatini Terme

Frukost serveras på hotellet. Denna dag har vi sedan helt fri för egna strövtåg i staden! Här finns trendiga restauranger, intressanta teatrar, vackra byggnader och goda shoppingmöjligheter. Varför inte besöka Montecatini Alto, den gamla medeltida staden uppe på berget, dit du anländer med en 100 år gammal tågbana och bjuds på en spektakulär utsikt över Montecatini Terme. Eller vill du kanske hellre njuta av olika behandlingar i en avslappnad och frodig miljö på något av de populära kurbaden? Gemensam middag serveras på hotellet.

Dag 8. Montecatini Terme - Verona

Efter fantastiska dagar med många intryck och härliga minnen i bagaget säger vi tack och farväl till Montecatini Terme och beger oss norrut igen. Under eftermiddagen når vi resans nästa mål – Verona, staden där legenden om Romeo och Julia föddes. Här kan man besöka både Julias balkong och beskåda den fina amfiteatern från romartiden där ”de tre tenorerna” uppträtt. Efter några timmar åker vi till vårt hotell i utkanten av staden som har ett härligt poolområde man kan njuta av. 
Vi checkar in och intar en gemensam middag.

Dag 9. Utflykt till Venedig

Idag väntar oss en heldagsutflykt till den romantiska och mytomspunna staden Venedig med Markusplatsen, Dogepalatset, Marco Polos palats, Rialtobron, gondolerna och det välkända glaset från Murano. Efter en upplevelserik dag återvänder vi till vårt hotell i Verona där middagen väntar. 

Dag 10. Verona - Ingolstadt

Vi intar frukost för att sedan packa bussen och påbörja vår resa hemåt. Vi åker förbi städer som Trento och Bolzano på vår väg mot de italienska alperna och via Brennerpasset kommer vi till Österrike. Sedan passerar vi Innsbruck och fortsätter genom Tyskland tills vi når vårt övernattningshotell i Ingolstadt. Gemensam middag serveras på hotellet.

Dag 11. Ingolstadt - Travemünde

Efter frukost återtar vi våra platser i bussen och kör på snabba vägar upp genom Tyskland. På kvällen når vi Travemünde och sista natten med gänget tillbringar vi ombord på TT-Lines nattfärja till Trelleborg. Vi intar en sista gemensam middag och därefter är det fritt fram att roa sig bäst man vill.

Dag 12. Trelleborg - Hemorten

När vi har vaknat och stärkt oss med en läcker frukostbuffé är vi redan hemma i Sverige igen. Åter i bussen och med fast mark under hjulen kan vi bekvämt luta oss tillbaka för att rulla de sista milen hemåt. Någonstans i Småland stannar vi för rast och möjlighet till något att äta innan vi slutligen når våra hemorter. Vi tackar för denna gång och hoppas på återseende!

Övrig information

Avresetider/nedladdningsbart program: /upload/pdf/Toscana2020.pdf
 

Resans pris inkluderar del i 2-bäddshytt insides. Önskar du boka en utsideshytt ber vi dig kontakta kontoret: 011-590 70 så skickar vi en förfrågan om detta till rederiet. Observera att det tillkommer ett hyttillägg för denna hyttkategori.
 

Bra att veta:
Hotellet i Montecatini Terme (Hotel Ambrosiano) har en inomhuspool som man som gäst får ta del av utan extra kostnad. I poolområdet är det dock krav på att bära badmössa (gäller både kvinnor och män). Har man inte någon med sig finns det att köpa i receptionen, men det är rätt dyrt. OBS! Duschmössa är ej godkänt.
 

Valuta: Euro (€)
 

Vi reserverar oss för eventuella ändringar.

Avgångar & priser

AvresaHotellLediga platserfrån pris
25/9Logi Toscana 12 dagarMer än 812 990:-Boka

Hotell

Logi Toscana 12 dagar
InterCityHotel Ulm http://www.intercityhotel.com Hotel Ambrosiano http://www.ambrosianohotel.it Hotel Antares http://www.hotelantares.com Ara Comfort Hotel http://www.ara-hotel.de Bra att veta: Hotel...
Resekalender
17/7Puttgarden BorderShopfrån 795:-