Skip to main content

Trolsk Båttur

Foto: Henning Berggren

Genom den vackra och näckrosfyllda kanalen som förbinder sjöarna Bunn och Ören. Följ med på en utflykt till Gränna!

Sök resa

Övrig information

Nedladdningsbart program:/upload/pdf/Trolskabattur2024.pdf

Avresetider:
08:00 Skärblacka Eskilsvägen 23
08:20 Norrköping Resecentrum C3-C6
09:00 Linköping Fjärrbussterminalen
09:30 Mjölby McDonald´s
10:00 Ödeshög Östgötaporten

Valuta: Svenska kronor (SEK)

Vi reserverar oss för eventuella ändringar.

Dagsprogram

  • Dag 1. Hemorten-Bauergården

    Vi startar på morgonen och åker sedan den vackra motorvägen söderut mot Gränna. Från bussfönstret blickar vi ut mot Visingsö, Vätterns pärla, passerar Brahe Hus och svänger snart av mot Bauergården.

    Bauergården är belägen vid södra delen av sjön Bunn. Vid Bauergårdens brygga stiger vi ombord på en chartrad båt. Den guidade båtturen går genom den vackra näckrosfyllda kanalen mellan sjöarna Bunn och Ören. Vi får höra berättas om Bunn och dess historia med sjösänkningar, kanalbygget samt Gripenbergsbanan. En intressant historia blir det också om John Bauer och hans familj, som bodde vid Bunn och berättelsen om familjens tragiska skeppsresa över Vättern. Efter en och en halv timmes båttur är vi framme vid Stora Roten. Här blir det stopp för lunch för att njuta av en trevlig måltid. Köksmästaren komponerar en meny baserad på lokala råvaror och traktens traditioner.

    När vi njutit färdigt av god mat och av naturen här, stiger vi ombord igen. Vi har nu ytterligare tid att ta in vackra och intressanta vyer från båtturen tillbaka.

    Bussen väntar på oss och när vi tagit plats så tar vi en tur upp mot Grännaberget. Med utsikt från Stadsberget, som är beläget rakt ovanför Gränna, dricker vi eftermiddagskaffe i Kaffestugan och njuter av den underbara utsikten. Vi når våra hemorter under tidig kväll.

Karta

Avgångar & priser

AvresaHotellLediga platserfrån pris

Maj 2024

14/5 
Garanterad avgång!
Mer än 8995:-Boka

Augusti 2024

30/8 Mer än 8995:-Boka
Resekalender
23/4Gekås Ullaredfrån 340:-
26/4Burg 3 dagarfrån 3 995:-