Skip to main content

Turandot 2 dagar

Vidunderlig musik, fängslande handling och storslagna scener har gjort Turandot till en av världens mest populära och spelade operor. Puccinis mästerverk lämnar ingen oberörd med sina stora körpartier, odödliga arior och, inte minst, den episka opera-hiten Nessun dorma.

Sök resa

Övrigt information

Nedladdningsbart program: /upload/pdf/Turandot2024.pdf

Avgångstider:
06:10 Nyköping Brukslagarevägen
07:00 Norrköping Resecentrum C3-C6
07:20 Skärblacka Eskilsvägen 23
08:00 Linköping Fjärrbussterminalen
08:25 Mjölby McDonald´s

Valuta: SEK (Svenska kronor)

Vi reserverar oss för eventuella ändringar.

Dagsprogram

  • Dag 1. Hemorten - Malmö

    Bussen startar från våra hemorter och går mot vackra Malmö. På vägen stannar vi på lämpligt ställe för bensträckare och möjlighet till något att äta. Väl framme checkar vi in på vårt hotell för natten, Scandic Triangeln som ligger mitt i Malmös puls, med shopping och kultur precis utanför dörren. Här kan vi lämna in våra väskor om inte rummen hunnit bli klara, och bege oss ut för egen tid på stadens mysiga gator. Vår bussvärdinna informerar om när vi åter samlas på hotellet för att gemensamt gå den korta biten till Malmö opera. Där intar vi kl. 17.00 en Operatallrik, en matig tallrik med kallskuret som serveras i operans vackra foajé. Operaföreställningen Turandot börjar sedan kl. 18.00 och pågår i knappt 3 tim inklusive paus. Efter föreställningens slut har vi egen tid tills vi känner att sängen lockar på hotellet.

    Turandot är den många hundra år gamla berättelsen om den iskalla prinsessan som låter avrätta friare på löpande band tills hon möter den sanna kärleken. Den är en blandning av asiatiska folksagor och legender om en verklig prinsessa som föddes på 1200-talet. Giacomo Puccinis opera på temat utspelar sig i Fjärran Östern i sagotid. Puccini var svårt sjuk när han skrev Turandot och hann inte avsluta de sista sidorna. På beslut av Puccinis familj, hans förläggare och Arturo Toscanini, som dirigerade urpremiären, fick kompositören Franco Alfano i uppdrag att slutföra verket.

  • Dag 2. Malmö - Hemorten

    Efter en god frukost har vi ett spännande besök bokat på Malmö Opera kl. 10.00. På den guidade visningen presenteras bland annat salongen och perukmakeriet, och vi får titta in bakom kulisserna på stora scenen och på Verkstan. Visningen tar cirka en timme, och efter detta är det dags för hemfärd. Förhoppningsvis uppfyllda av underbar musik och nya minnen, tackar vi för denna gång och hoppas att vi ses snart igen!

Karta

Avgångar & priser

AvresaHotellLediga platserfrån pris

Februari 2024

24/2Scandic TriangelnMer än 82 725:-Boka

Hotell

Scandic Triangeln
Scandic Triangeln
Scandic Triangeln http://www.scandichotels.se/triangeln
Resekalender
2/10Tyska vinvägar 6 dagarfrån 8 695:-